Συνταγές
Πέννες με πέστο σπανάκι
Από τον Sous Chef Χρήστο Ζήντρο / LuisCook |
Εάν είστε «μακαρονάδες» και σας αρέσει να τρώτε συχνά ζυμαρικά, φτιάξετε ένα ξεχωριστό, πολύ νόστιμο και γρήγορο πιάτο…
Ποιος δεν αγαπάει τις πέννες; Δοκιμάστε τις με πέστο σπανάκι, είναι πραγματικά φανταστικές!
Υλικά (για 2 άτοµα)
250 γρ. σπανάκι (καλά πλυµένο).
250 γρ. πένες ολικής άλεσης (ή απλές εάν προτιμάτε).
1/3 φλ. παρµεζάνα, τριμµένη + λίγη επιπλέον για το σερβίρισμα.
1/3 φλ. Καρύδια (σπασμένα και καβουρδισμένα).
½ σκελίδα σκόρδο.
1 κ.γ. ξύσμα από λεμόνι (ακέρωτο).
1 κ.σ. χυμό λεμονιού.
1/4 φλ. ελαιόλαδο και νερό (σε ίσες ποσότητες).
Αλάτι (χονδρό).
Πιπέρι (χονδροτριµµένο).
250 γρ. ντοµατίνια (κοµµένα στα δύο).
Εκτέλεση
Παίρνουμε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε μπόλικο νερό, προσθέτουμε αλάτι και το βάζουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά. Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ, βάζουµε µπόλικο παγωµένο νερό και τοποθετούµε µέσα ένα σουρωτήρι για να παραμένει κρύο. Μέσα στο νερό που βράζει, ρίχνουμε λίγο λίγο το σπανάκι και ανακατεύουµε, για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Μεταφέρουμε το σπανάκι στο σουρωτήρι, που είναι μέσα στο παγωμένο νερό. Κρατάµε στην άκρη το βραστό νερό με το ζωμό του σπανακιού. Αφήνουμε το σπανάκι να κρυώσει καλά, έπειτα το βγάζουμε µε το σουρωτήρι και το σουρώνουμε πολύ καλά.
Στο νερό από το σπανάκι που κρατήσαμε, βάζουμε να βράσουν οι πένες σύμφωνα µε τις οδηγίες του πακέτου, τόσο ώστε να γίνουν al dente. Κρατάμε μισό φλιτζάνι από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν. Σουρώνουμε αμέσως τα ζυμαρικά και τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα.
Παίρνουμε ένα multi και χτυπάμε μαζί το σπανάκι, την τριµµένη παρμεζάνα, τα καρύδια, το σκόρδο, το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού, αλέθουμε τόσο, ώστε να μην ομογενοποιηθούν αλλά να γίνουν ένα μείγμα που μοιάζει σε όψη µε πέστο. Προσθέτουµε το μείγμα ελαιόλαδου-νερού και συνεχίζουμε να χτυπάμε για ακόμη 1 λεπτό περίπου, ώσπου το μείγμα να αποκτήσει κρεµώδη υφή. Αλατοπιπερώνουµε.
Προσθέτουμε το πέστο του σπανακιού και τα ντοµατίνια στις πένες, ανακατεύουμε καλά. Καθώς ανακατεύουµε, προσθέτουµε αργά το ζωμό που είχαμε κρατήσει από το βράσιμο του σπανακιού και των ζυμαρικών.
Τέλος δοκιµάζουµε και προσθέτουμε επιπλέον αλατοπίπερο αν χρειάζεται.
Βάζουμε τα ζημαρικά μας στο πιάτο, πασπαλίζουμε µε παρµεζάνα και σερβίρουµε!
Ακολούθησε το Design Magazine στο Facebook