Συνταγές
Χοιρινό κότσι με μαύρη μπύρα
Χρόνος εκτέλεσης: 4 ώρες.
Υλικά:
Για το κότσι:
● 1 χοιρινό κότσι 1600 γρ., χωρίς… δέρμα
● 4 πράσα, χοντροκομμένα
● 2 πατάτες, χοντροκομμένες
● 2 καρότα, χοντροκομμένα
● 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
● 500 ml μαύρη μπύρα
● Λίγο ελαιόλαδο
● Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
● Αλάτι
● Πιπέρι
Για τη σάλτσα:
● 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
● 2 κουταλιές σούπας μέλι
● 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
● 3 κουταλιές σούπας βούτυρο
● Χυμό από 3 πορτοκάλια
● Αλάτι
Εκτέλεση:
Για το κότσι:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180ο C με αέρα.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Τρυπάμε το κότσι σε 5 σημεία (στους μυς και στο ψαχνό) με το μαχαίρι και ρίχνουμε μέσα αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κλείνουμε με το σκόρδο.
Τοποθετούμε το κότσι μέσα στη γάστρα, τα πράσα χοντροκομμένα και μόνο το λευκό μέρος τους, την πατάτα χοντροκομμένη και τα καρότα καθαρισμένα και χοντροκομμένα.
Προσθέτουμε και τη μαύρη μπύρα.
Κλείνουμε τη γάστρα με καπάκι και ψήνουμε για 2,5 ώρες ή στους 170o C για 3 ώρες.
Αφαιρούμε τα λαχανικά και το κότσι σε ένα πιάτο και περιχύνουμε με τη σάλτσα μας.
Για τη σάλτσα:
Σουρώνουμε το ζουμί από το κότσι.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ζουμί, το βούτυρο, τη μουστάρδα, το μέλι, το σκόρδο, τον χυμό πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε 5-10 λεπτά μέχρι που να γλασάρει και να δέσει.
Ακολούθησε το Design Magazine στο Twitter, στο Facebook και στο Instagram.