Συνταγές

Χοιρινό κότσι με μαύρη μπύρα

Συντάκτης  | 

Χοιρινό κότσι με μαύρη μπύραΧρόνος εκτέλεσης: 4 ώρες.

Υλικά:
Για το κότσι:
1 χοιρινό κότσι 1600 γρ., χωρίς… δέρμα
4 πράσα, χοντροκομμένα
2 πατάτες, χοντροκομμένες
2 καρότα, χοντροκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
500 ml μαύρη μπύρα
Λίγο ελαιόλαδο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Αλάτι
Πιπέρι

Για τη σάλτσα:
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 κουταλιές σούπας μέλι
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
Χυμό από 3 πορτοκάλια
Αλάτι

Εκτέλεση:
Για το κότσι:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180ο C με αέρα.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.

Τρυπάμε το κότσι σε 5 σημεία (στους μυς και στο ψαχνό) με το μαχαίρι και ρίχνουμε μέσα αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κλείνουμε με το σκόρδο.

Τοποθετούμε το κότσι μέσα στη γάστρα, τα πράσα χοντροκομμένα και μόνο το λευκό μέρος τους, την πατάτα χοντροκομμένη και τα καρότα καθαρισμένα και χοντροκομμένα.

Προσθέτουμε και τη μαύρη μπύρα.

Κλείνουμε τη γάστρα με καπάκι και ψήνουμε για 2,5 ώρες ή στους 170o C για 3 ώρες.
Αφαιρούμε τα λαχανικά και το κότσι σε ένα πιάτο και περιχύνουμε με τη σάλτσα μας.

Για τη σάλτσα:
Σουρώνουμε το ζουμί από το κότσι.

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ζουμί, το βούτυρο, τη μουστάρδα, το μέλι, το σκόρδο, τον χυμό πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε 5-10 λεπτά μέχρι που να γλασάρει και να δέσει.

Πηγή

 

 

 

Ακολούθησε το Design Magazine στο Twitter, στο Facebook και στο Instagram.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *