Κρέας
Τηγανητό μοσχάρι
Ένα πολύ γρήγορο και νόστιμο φαγητό. Οι πιπεριές και οι ντομάτες του δίνουν τρομερό άρωμα και γεύση
Υλικά (για 4 μερίδες)
• 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
• 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες • 1 μέτρια κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
• 4 μικρές ντομάτες, ξεσποριασμένες, κομμένες σε φέτες
• 2 κ.σ. φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
• Διάφορα μπαχαρικά όπως μπούκοβο, σπόροι κόλιανδρου, κύμινο…
• 800 γραμμάρια μοσχαρίσιες μπριζόλες κόντρα χωρίς κόκκαλο
• 4 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάλτε μαζί το μοσχαρίσιο κρέας και τα αρωματικά σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους. Ζεστάνετε τη μισή ποσότητα λαδιού σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τηγανίστε ανακατεύοντας παράλληλα, το βοδινό και το κρεμμύδι σε μερίδες, μέχρι να πάρει καλά χρώμα και έπειτα αφαιρέστε από τη φωτιά.
Ζεστάνετε την υπόλοιπη ποσότητα λαδιού στο γουόκ και τηγανίστε, ανακατεύοντας παράλληλα, τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν.
Βάλτε πάλι το μείγμα βοδινού στο γουόκ μαζί με τις ντομάτες και τον κόλιαντρο και τηγανίστε τα ανακατεύοντάς τα, μέχρι να κάψουν.
Tip: Τηγανίζουμε με ελάχιστο λάδι σε υψηλή θερμοκρασία…