Ταξίδια & Τουρισμός

Αβάνα, Κούβα: Όπου το Μάμπο συναντάει τον Κολόμβο

Συντάκτης  | 

ΑβάναΑποικιοκρατικές επαύλεις, φτωχές γειτονιές και ιστορικές μνήμες παντρεύονται με ξέγνοιαστες στιγμές, μουσική, χορό και ένα ασταμάτητο τραγούδι, αναπόσπαστο κομμάτι της Αβάνας στην Κούβα!

Όταν ο Χριστόφορος Κολόμβος ανακάλυψε το νησί, έγραψε στο ημερολόγιό του: «Είναι η πιο όμορφη γη που ανθρώπινα μάτια έχουν δει ποτέ»!

 

 

 

 

 

 

 

Αβάνα 1

Πραγματικά, η Κούβα είναι ένας προορισμός ονειρεμένος, με μαγευτικά τοπία, μουσική που σε ταξιδεύει και ρυθμούς που σε προκαλούν να τους ζήσεις.

Η ζωή και η ιστορία της, δημιουργούν σε κάποιον αντιφατικά συναισθήματα. Στο νησί επικρατούν φτώχεια, πορνεία και έλλειψη βασικών αγαθών, όμως ταυτόχρονα υπάρχουν χαμόγελα, ευγένεια, πολλά χρώματα και μουσική.
 
Η φτώχεια, δεν εμποδίζει τους κατοίκους του νησιού με τη μοναδική φυσική ομορφιά να χορέψουν, να γελάσουν και να μορφωθούν.

Όλα αυτά συνθέτουν ένα περίεργο και μοναδικό συναίσθημα. Καλώς ήρθατε στην Αβάνα!

Αβάνα 2

Η Αβάνα, είναι η πρωτεύουσα της Κούβας. Μια πόλη που παγιδεύτηκε στον χρόνο και εξάπτει τη φαντασία όσο καμία άλλη. Η ξεθωριασμένη αίγλη του παρελθόντος συναντά την αποικιακή ανοικοδόμηση, με φόντο τα ακαταμάχητα χρώματα των κτιρίων.

Αβάνα 3

Περπατήστε στον Ελ Μαλεκόν, τον δρόμο δίπλα στον ωκεανό, επισκεφτείτε την παλιά πόλη και τον Καθεδρικό ναό του Σαν Κριστόμπαλ, ακούστε σάλσα μουσική, περιπλανηθείτε στις υπαίθριες αγορές και διασκεδάστε σε πάρτι που διαρκούν όλη νύχτα.

Αβάνα 4

Η Παλιά Αβάνα εκτείνεται σε 1.420 στρέμματα, διαθέτει 3.157 παλιά ιστορικά κτίσματα και κατοικούν 74.000 άνθρωποι. Το 1982 η UNESCO ανακήρυξε την Παλιά Αβάνα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και από τότε με τη βοήθειά της γίνονται προσπάθειες αναστήλωσης πολλών ιστορικών κτισμάτων. Η Αβάνα ήταν η πρώτη πόλη στη Λατινική Αμερική που φωτίστηκε με λάμπες αερίου και απέκτησε φανοστάτες που λειτουργούν ακόμη στην παλαιότερη πλατεία με το γέρικο δέντρο σέιμπα, που φυτεύτηκε όταν ιδρύθηκε η πόλη το 1519.

Αβάνα 5

Ανάμεσα στα εξαιρετικά αποικιακά κτίσματα της πλατείας, το Παλάσιο ντε λος Καπιτάνος Χενεράλες (Μέγαρο των Στρατηγών), που κτίστηκε μεταξύ 1776 και1791. Μπροστά από την εντυπωσιακή πρόσοψη το ξύλινο πεζοδρόμιο είναι μοναδικό στο είδος του στον Νέο Κόσμο, ενώ η βαριά πόρτα οδηγεί σε μια περίστυλη αυλή, στο κέντρο της οποίας δεσπόζει το άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου.

Αβάνα 6

Πολύ εντυπωσιακά είναι το Καστίγιο ντε λος τρες Ρέγες ντελ Μόρο (1563) και το Καστίγιο ντε λα Ρεάλ Φουέρσα (μεταξύ 1538 και 1577). Το Καστίγιο ντε λος τρες Ρέγες ντελ Μόρο είναι χτισμένο από ογκώδη κοραλλιογενή βράχια, με 16 κανόνια και φάρο ύψους 24 μέτρων που τοποθετήθηκε το 1844 και φωτίζει σε απόσταση περίπου 80 χλμ. Το Καστίγιο ντε λα Ρεάλ Φουέρσα στην Παλιά Αβάνα, είναι το δεύτερο παλαιότερο κάστρο της Λατινικής Αμερικής. Στεγάζει διάφορα μουσεία, μεταξύ αυτών την Εθνική Βιβλιοθήκη και τα Αρχεία, την Πινακοθήκη, το Μουσείο Κεραμικής Τέχνης και των Όπλων.

Αβάνα 7

Για τους καπνιστές η Αβάνα είναι παράδεισος, καθώς τα Habanos θεωρούνται τα καλύτερα πούρα του κόσμου. Για κάθε ώρα της ημέρας υπάρχει και ένας διαφορετικός τύπος πούρου. Στην Κούβα τα πούρα πωλούνται στο ένα έκτο της αντίστοιχης τιμής από τη χώρα μας. Επειδή κυκλοφορούν πολλές απομιμήσεις, πρέπει να αγοράζονται μόνο από εξουσιοδοτημένα καταστήματα και να κρατείται η απόδειξη ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στο τελωνείο της Αβάνας φεύγοντας.

Αβάνα 8

Επιπλέον εάν ταξιδέψει κάποιος στην Αβάνα δεν πρέπει να παραλείψει επίσης να επισκεφτεί:

Το Καπιτώλιο Νασιονάλ που είναι πιστό αντίγραφο του Καπιτωλίου της Ουάσιγκτον.

Την Πλάσα ντε λα Κατεντράλ ή Κατεντράλ ντε λα Αμπάνα (χτίστηκε μεταξύ 1748 και 1777) που είναι αφιερωμένη στον Χριστόφορο Κολόμβο, τα οστά του οποίου λέγεται ότι στεγάζονταν σε αυτόν τον ναό έως το 1899 που επεστράφησαν στην Ισπανία.

Το παγωτατζίδικο Coppelia με το υπέροχο παγωτό και την ατελείωτη ουρά στην καρδιά του Βεδάδο. Εδώ είναι ξεχωριστή η πτέρυγα για τους τουρίστες που πληρώνουν με δολάρια.

Το Τεάτρο Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα και τα μπαλέτα της Αλίσια Αλόνσο. Η στέγη των Εθνικών Μπαλέτων και Εθνικού Θεάτρου που  είναι ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα του είδους του.

Αβάνα 9

Το Καμπαρέ Τροπικάνα που δημιουργήθηκε το 1939 και είναι ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ του κόσμου. Με περισσότερους από 200 χορευτές, ορχήστρες, μπάντες αφροκουβανέζικες και γνωστά μουσικά σχήματα που χαρακτηρίζονται από τα φαντασμαγορικά κοστούμια και σκηνικά.

Την εντυπωσιακή Πλάσα ντε λα Ρεβολουσιόν «Πλατεία της Επανάστασης» που περιβάλλεται από κυβερνητικά κτίρια. Εκεί δεσπόζει το μνημείο του μεγάλου ποιητή, πατέρα της Δημοκρατίας και του κουβανικού έθνους και ηγέτη του Κινήματος για την Ανεξαρτησία Χοσέ Μαρτί. Ο οποίος έγραψε τους στίχους «Είμαι ένας έντιμος άνδρας από εκεί όπου μεγαλώνουν οι φοινικιές» που τραγουδάμε στο πασίγνωστο «Guantanamera». Σκοτώθηκε στις 19 Μαΐου 1895, λίγους μήνες μετά την κήρυξη του πολέμου που θα κατέληγε στην ανεξαρτησία της Κούβας από την Ισπανία, αλλά ταυτόχρονα στην οικονομική εξάρτησή της από τις Η.Π.Α. και την παραχώρηση του Γκουαντάναμο (το 1902, του οποίου παρόλο που το συμβόλαιο μεταβίβασης έχει λήξει εδώ και πολύ καιρό δεν έχει επιστραφεί στην Κούβα).

Αβάνα 10

Αβάνα 11

Τέλος, μην παραλείψετε να διανύσετε τη μεγάλη παραθαλάσσια λεωφόρο Μαλεκόν, που ενώνει την Παλιά Αβάνα με την αριστοκρατική συνοικία Μιραμάρ. Αλλιώς αποκαλείται «λεωφόρος των εραστών», καθώς κατά μήκος του τείχους της που σχεδιάστηκε το 1901 και λειτουργεί ως κυματοθραύστης, βρίσκουν καταφύγιο τα βράδια μεγάλος αριθμός ερωτευμένων ζευγαριών!  

Αβάνα 12

Πληροφορίες: Το Βήμα, wikipedia, reader.gr

 

 

 

Κάντε μας like στο Facebook και στο Instagram για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *