Γενικά

Η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετέχει στην Έκθεση «Ελλάδος Γεύση»!

Συντάκτης  | 

Ελλάδος ΓεύσηΌλα τα διαμάντια της Ηπείρου θα βρίσκονται και το 2018 στην Έκθεση Ελλάδος Γεύση!

Η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετέχει στην Έκθεση «Ελλάδος Γεύση» η οποία πραγματοποιείται από τις 10 έως 13 Μαΐου 2018 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου για να μας υπενθυμίσει γιατί αγαπάμε τόσο πολύ τη Γαστρονομία, τον Τουρισμό & τον Πολιτισμού της υπέροχης Ηπείρου!

Ταξίδι στη Γαστρονομία της Ηπείρου
Η Ήπειρος εκτός από την μαγευτική φύση της και την μακραίωνη ιστορία είναι γνωστή και για την γαστρονομία της που αποτελεί αυθεντικό κομμάτι του πολιτισμού και της παράδοσής της. Οι ιδιαιτερότητες που προσφέρουν οι γεύσεις της στους επισκέπτες συνδέονται άμεσα με τις δραστηριότητες των κατοίκων και το φυσικό περιβάλλον, το οποίο συμβάλει στη διατήρηση της γεύσης, του αρώματος, των βιταμινών και των στοιχείων των προϊόντων. Προϊόντα όπως τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά που συλλέγονται κάθε μέρα από τα μποστάνια, τα βότανα, το ντόπιο γάλα, το γιαούρτι, το τυρί αλλά και το κρέας από ζώα ελευθέρας βοσκής, τα θαλασσινά, τα ψάρια του αλμυρού και του γλυκού νερού αποκτούν μια μοναδική φυσική γεύση που δεν συναντάται αλλού. Έτσι οι γαστριμαργικές εμπειρίες κρύβονται σε δύο μυστικά. Στα αγνά τοπικά προϊόντα της περιοχής που μαγειρεύονται απλά, με βάση τις παραδοσιακές συνταγές που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά και στο μεράκι των ανθρώπων.

Περιφέρεια Ηπείρου

Η ηπειρώτικη κουζίνα ανάλογα με την περιοχή, παντρεύει τις ποικιλίες δημιουργώντας μοναδικά πιάτα, από τα οποία προκύπτει ένα γευστικό αποτέλεσμα που ικανοποιεί τον επισκέπτη. Στα ορεινά της Ηπείρου, όταν ο χειμώνας πέφτει βαρύς και οι καμινάδες αχνίζουν, συνταγές όπως κατσικάκι με πατάτες, προβατίνα στα κάρβουνα, νοστιμότατο κοντοσούβλι, κεφτέδες με πράσα, σε συνδυασμό με μοναδική λαχανόπιτα, καπνιστό κίτρινο τυρί, γραβιέρα και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί ή αρωματικό τσίπουρο κρατούν εξαιρετική παρέα στον επισκέπτη που τα απολαμβάνει δίπλα στη ζεστή φωτιά. Το καλοκαίρι στα παραθαλάσσιά της, σε ταβερνάκια δίπλα στο κύμα, κάτω από τη σκιά των δένδρων, πιάτα από φρέσκα ψάρια όπως κέφαλο, μυδοπίλαφο, σαρδέλες και γαύρο, ποικιλίες με θαλασσινά, αρωματική σαλάτα από ζουμερή ντομάτα Πρεβέζης και αγγουράκι, δροσερό τυρί φέτα , που συνοδεύονται από παγωμένο ουζάκι και καλή παρέα, αποτελούν εδέσματα εξαιρετικά και χαλαρώνουν τον επισκέπτη. Φημισμένες πίτες όπως αλευρόπιτα, γλυκιά κολοκυθόπιτα, ελαφρώς πικάντικη κιμαδόπιτα, κρεατόπιτα θα φάει ο επισκέπτης στα Ζαγοροχώρια, στο Μέτσοβο στην πόλη των Ιωαννίνων καθώς και στην ορεινή Θεσπρωτία.

Οι πιο μερακλήδες μπορούν να απολαύσουν γεύσεις πρωτότυπες και σπεσιαλιτέ από χέλια, βατραχοπόδαρα, καραβίδες και πέστροφες σε ζεστά ταβερνάκια στο νησάκι των Ιωαννίνων. Εκπληκτικά γλυκά του κουταλιού από αρωματικό νεράντζι, πορτοκάλι, βύσσινο, καρπούζι, κεράσι, σταφύλι για να συνοδεύσει ο επισκέπτης τον καφέ του αλλά και σιροπιαστά όπως ο γιαννιώτικος μπακλαβάς, το κανταΐφι, η καρυδόπιτα, το γαλακτομπούρεκο ενδύκνεινται για ένα απολαυστικό επιδόρπιο μετά από ένα πλούσιο γεύμα.

 

 

 

 

Κάντε μας like στο Facebook και στο Instagram για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *