Πρόσωπα
Σ. Κοντιζάς – Π. Ιωαννίδης – Λ. Κουτσόπουλος! Ποιοι είναι οι κριτές του MasterChef
Κι όμως όλοι οι διακεκριμένοι chef δεν έχουν τατουάζ…!
Οι φετινοί κριτές του MasterChef, αποτελούν μία πολυσυζητημένη τριάδα, η οποία μας έχει απασχολήσει ιδιαιτέρως και ποικιλοτρόπως!
Ο λόγος για τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο, τον Σωτήρη Κοντιζά και τον Πάνο Ιωαννίδη!
Λεωνίδας Κουτσόπουλος
Ο 33χρονος Λεωνίδας, συνεργαζόταν έτσι κι αλλιώς με την παραγωγή ήδη από το προηγούμενο MasterChef και έχει θητεύσει πλάι στον Gordon Ramsey, έναν από τους πιο διάσημους αλλά και ιδιόρρυθμους σεφ στον κόσμο .Ο σεφ δεν τελείωσε ποτέ σχολή μαγειρικής, κάτι που δεν τον εμπόδισε να μπει στην κουζίνα του Semiramis και από εκεί στην ομάδα του Gordon Ramsey.
Στην πορεία, η συνεργασία του με τον Jerom Seres απέδωσε γρήγορα: μέσα σε διάστημα 6 μηνών, οι δυο τους πήραν το πρώτο τους αστέρι Michelin.
Επιπλέον, ο ίδιος πήγε στο Σαν Σεμπάστιαν στην Ισπανία και δούλεψε στο 3ο καλύτερο εστιατόριο του κόσμου, το «Mugaritz».
Σωτήρης Κοντιζάς
Ο 34χρονος Σωτήρης, είναι το κράμα Δύσης και Ανατολής, με μητέρα Ιαπωνέζα και πατέρα Έλληνα. Μεγάλωσε στην Αθήνα αλλά στην οικογένεια διατήρησαν τις παραδοσιακές γεύσεις και την κουλτούρα της Ιαπωνίας. Απόφοιτος Οικονομικών του Παντείου Πανεπιστημίου, αρχικά εργάστηκε ως τραπεζικός υπάλληλος, όμως μεγάλη του αγάπη ήταν η μαγειρική! Από το 2005 ο Χριστόφορος Πέσκιας ήταν ο μέντοράς του στην κουζίνα.
Στη συνέχεια μαθήτευσε δίπλα σε μεγάλους chef, όπως ο Rasmus Kofoed (Geranium) και ο Torsten Vildgaard (Studio), και εργάστηκε σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, στο The Ledbury του Λονδίνου (με δύο αστέρια Michelin). Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα ασχολήθηκε με το «Nolan» ενώ το 2016 ανακηρύχθηκε ως «Καλύτερος Πρωτοεμφανιζόμενος Σεφ για το 2016», σε διεθνή διαγωνισμό.
Πάνος Ιωαννίδης
Ο 42χρονος Πάνος, διαθέτει Bachelor σε ελβετικό κολλέγιο στο μάρκετινγκ, στη διοίκηση εστιατορίων και ανάπτυξη προϊόντων, ενώ διαθέτει πιστοποίηση αρχιμάγειρα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά.
Σταθμός στην καριέρα του ήταν η βασιλική Πρεσβεία της Δανίας στην Αθήνα, όπου αποτέλεσε Executive Chef για 15 χρόνια. Τις δημιουργίες του έχουν γευτεί επιφανείς προσωπικότητες όπως ο Βασιλάς της Ολλανδίας, ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό και πολλοί άλλοι αξιωματούχοι και γαλαζοαίματοι.
Κάντε μας like στο Facebook και στο Instagram για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!