Γενικά

Οι ταινίες που περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε το 2018

Συντάκτης  | 

MoviesΜετά την ανακοίνωση των υποψηφίων για το χρυσό αγαλματάκι, όλοι οι σινεφίλ περιμένουν με ανυπομονησία την προβολή ταινιών όπως: «Ο Λαβύρινθος», «The Shape of Water», «Lady Bird», «Fantastic Beasts» ή «Bohemian Rhapsody»…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Movies of 2018

Η νέα χρονιά αναμένεται κινηματογραφικά εξίσου συναρπαστική με την περασμένη και έτσι συγκεντρώσαμε για εσάς μια πρώτη γεύση από τις πιο αναμενόμενες ταινίες που θα παιχτούν φέτος στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες. Ταινίες που κατά προτίμηση θα θέλαμε να δούμε σήμερα κιόλας…

 

«The Post: Απαγορευμένα Μυστικά» του Steven Spielberg
Tom Hanks και Meryl Streep στην αναβίωση του σκανδάλου του Pentagon Papers πίσω στο 1971 – μια ταινία για την ελευθερία της δημοσιογραφίας, που όπως υποστήριξε ο Steven Spielberg θα μπορούσε να γυριστεί μόνο τώρα. Αρχίστε να μετράτε υποψηφιότητες για Οσκαρ από τώρα.

The Post

 

«Να Με Φωνάζεις με το Όνομά Σου» του Luca Guadagnino
Η καλύτερη ταινία του 2017 έρχεται στη χώρα μας το 2018, γεμάτη ήλιο, Ιταλία και προπάντων γεμάτη ζωή για έναν καλοκαιρινό έρωτα που θα σας μείνει αξέχαστος. με τις ερμηνείες των Armie Hammer και Timothée Chalamet.

Να με Φωνάζεις με το Όνομά Σου

 

«Phantom Thread» του Paul Thomas Anderson
Ο Paul Thomas Anderson επιστρέφει με μια ταινία πραγματικό κομψοτέχνημα, για τον κόσμο της μόδας, την εμμονή και όλα όσα προκύπτουν από αυτή. Αλλά κυρίως είναι η ταινία στην οποία θα δούμε τον Daniel Day-Lewis να ενσαρκώνει τον φημολογούμενο τελευταίο ρόλο της καριέρας του.

Phantom Thread

 

«The Shape of Water» του Guillermo del Toro
Είναι η ταινία που μιλούσαν οι πάντες το 2017. Η μεγάλη επιστροφή του Guillermo del Toro, μία ιστορία για μία πριγκίπισσα χωρίς φωνή, ένα μεγάλο έρωτα και το τέρας που κρύβουμε μέσα μας. Μία από τις καλύτερες ταινίες του 2018.

The Shape of Water

 

«Lady Bird» της Greta Gerwig
Η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα της Greta Gerwig (που ήταν έστω και για λίγο «η πιο φρέσκια ταινία όλων των εποχών» στο Rotten Tomatoes), θεωρείται ήδη μία από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς. Με μια φρέσκια ματιά πάνω στην εφηβεία, οδεύει ολοταχώς στα Όσκαρ, σε ένα στοίχημα που θα δικαιώσει τις απανταχού γυναίκες δημιουργούς αυτού του κόσμου.

Lady Bird 5

 

«Annihilation» του Alex Garland
Μετά το εξαιρετικό σκηνοθετικό ντεμπούτο του με το «Ex Machina», ο Alex Garland επιστρέφει με τη μεταφορά του best seller του Jeff VanderMeer, πρώτο μέρους μιας τριλογίας βιβλίων, για μία ομάδα γυναικών επιστημόνων, με τη Natalie Portman επικεφαλής, η οποία ξεκινάει να ερευνήσει μια περιοχή που βρίσκεται σε καραντίνα λόγω μυστηριωδών φαινομένων.

Annihilation

 

«Isle of Dogs» του Wes Anderson
O Wes Anderson, 9 χρόνια μετά το «Fantastic Mr. Fox», επιστρέφει στον κόσμο του stop motion animation με μια νέα ταινία, η οποία είναι επηρεασμένη από το σύμπαν του Hayao Miyazaki και του Studio Ghibli που τόσο θαυμάζει, για ένα αγόρι που ξεκινάει μια μεγάλη περιπέτεια για να βρει το σκύλο του. Επίσημη ταινία έναρξης του 68ου Φεστιβάλ του Βερολίνου.

Isle of Dogs

 

«Ready Player One» του Steven Spielberg
Με τη δεύτερη ταινία του για φέτος ο Steven Spielberg επιστρέφει στον κόσμο που αγαπά, αυτόν της φαντασίας, με τη διασκευή του ομότιτλου best seller, young adult μυθιστορήματος επιστημονικής φαντασίας του Ernest Cline γεμάτη από αναφορές στην ποπ κουλτούρα. Είμαστε ήδη έτοιμοι να πατήσουμε το enter.

Ready Player One

 

«Avengers: The Infinity War Part 1» των Anthony Russo & Joe Russo
Είναι αυτό που περιμέναμε από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε το cinematic universe της Marvel. Ολοι οι υπερήρωές της σε μια ταινία για να σώσουν τη Γη από την απόλυτη καταστροφή. Το μόνο σίγουρο είναι πως τίποτα δε θα είναι το ίδιο στο MCU μετά από αυτή την ταινία.

Avengers

 

«The Man Who Killed Don Quixote» του Terry Gilliam
Είναι η ταινία η οποία αποτέλεσε για έναν από τους πιο οραματιστές σκηνοθέτες της εποχής μας, τον Terry Gilliam, μία από τις πιο δύσκολες δοκιμασίες που είχε να αντιμετωπίσει στην καριέρα του. Παρά τις όποιες δυσκολίες, 17 χρόνια μετά, οι ανεμόμυλοι νικήθηκαν και η ταινία είναι έτοιμη για να κυκλοφορήσει φέτος στις αίθουσες.

The Man Who Killed Don Quixote

 

«The Incredibles 2» του Brad Bird
Χρειάστηκαν 14 χρόνια για να κάνει η Pixar πραγματικότητα τις προσευχές χιλιάδων φανς της πρώτης ταινίας, οι οποίοι ήθελαν να δουν τη συνέχεια με τις περιπέτειες της οικογένειας υπερηρώων Parr. Η δεύτερη ταινία αναμένεται να ξεπεράσει την οποιαδήποτε προσδοκία μας.

The Incredibles 2

 

«Suspiria» του Luca Guadagnino
To remake της κλασικής ταινίας τρόμου του Dario Argento έρχεται δια χειρός του σκηνοθέτη του «Να Με Φωνάζεις με το Όνομά Σου», ο οποίος δήλωσε πως δε θα είναι ένα τυπικό remake, αλλά «ένας φόρος τιμής στο απίστευτα δυνατό συναίσθημα που ένιωσα όταν την είδα για πρώτη φορά».

Suspiria

 

«Bohemian Rhapsody» των Dexter Fletcher & Bryan Singer
Με την απόλυση και την αντικατάσταση του Bryan Singer δύο μόλις βδομάδες πριν το τέλος των γυρισμάτων, η ταινία για τη βιογραφία του τραγουδιστή των Queen, Freddie Mercury, μοιάζει να περνά από μια κόλαση. Ελπίζουμε ακόμη πως η ταινία θα βρει την έξοδο και πως η ερμηνεία του Rami Malekκ θα είναι από αυτές που θα συζητηθεί.

Bohemian Rhapsody

 

«First Man» του Damien Chazelle
Μετά τη μεγάλη επιτυχία του «La La Land» ο Damien Chazelle ταξιδεύει στη σελήνη με τη βιογραφία του Neil Armstrong και πρωταγωνιστή τον Ryan Gosling. Και με αυτή την ταινία, η καριέρα του Damien Chazelle φαίνεται να απογειώνεται για τα καλά.

 

«Roma» του Alfonso Cuarón
Ο Alfonso Cuarón, από την άλλη, αφήνει το διάστημα και επιστρέφει στη Γη, 5 χρόνια μετά το «Gravity». Ένα όνειρο ζωής για τον ίδιο, ο Alfonso Cuarón επιστρέφει στη γενέτειρά του, το Μεξικό, πρώτη φορά μετά το «Θέλω και τη Μαμά σου», για να αφηγηθεί την ιστορίας μιας οικογένειας με φόντο τη δεκαετία του ’70.

Roma

 

 

«Υou Were Never Really Here» της Lynne Ramsay
Η επιστροφή της Lynne Ramsay, 6 χρόνια μετά το «Πρέπει να Μιλήσουμε για τον Κέβιν» είναι από μόνη της ένα μεγάλο γεγονός. Η νέα της ταινία, με πρωταγωνιστή τον Joaquin Phoenix, καταχειροκροτήθηκε (και βραβεύτηκε με βραβείο Σεναρίου και Ανδρικής Ερμηνείας) στις Κάννες πέρσι, αλλά και στις δικές μας Νύχτες Πρεμιέρας.

Υou Were Never Really Here

 

«Alita: Battle Angel» του Robert Rodriguez
Βασισμένη στο ιαπωνικό μάνγκα του Yukito Kishiro, η νέα ταινία του Robert Rodriguez δείχνει τουλάχιστον εντυπωσιακή. Και με τον James Cameron στην παραγωγή, το μόνο σίγουρο είναι πως θα πρόκειται για ένα από τα καλύτερα blockbuster που θα δούμε φέτος.

Alita: Battle Angel

 

«Don’t Worry, He Won’t Get Far On Foot» του Gus Van Sant
Μετά το (για να το πούμε ευγενικά) όχι και τόσο πετυχημένο «Sea of Trees», ο Gus Van Sant προσπαθεί να εξιλεωθεί με τη βιογραφία του John Callahan, ενός τετραπληγικό σχεδιαστή κόμικς. Η ταινία του θα κάνει πρεμιέρα φέτος στο φεστιβάλ του Sundance και στη συνέχεια στην 68η Berlinale.

Don’t Worry, He Won’t Get Far On Foot

 

«Sunset» του László Nemes
Μετά τον αριστουργηματικό «Γιο του Σαούλ», ο Ούγγρος σκηνοθέτης László Nemesς επιστρέφει με μία ιστορία ενηλικίωσης μιας κοπέλας στην Ουγγαρία λίγο πριν την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Πιθανή πρεμιέρα στο 71ό Φεστιβάλ Καννών.

Sunset

 

«If Beale Street Could Talk» του Barry Jenkins
Ο Barry Jenkins, μετά το θριάμβο του «Moonlight», μεταφέρει στην οθόνη το θρυλικό μυθιστόρημα του James Baldwin που μιλάει για την άδικη καταδίκη ενός άντρα από ρατσιστές αστυνομικούς, και την προσπάθεια της εγκύου αρραβωνιαστικιάς του να αποδείξει την αθωότητά του.

If Beale Street Could Talk

 

«The House that Jack Built» του Lars von Trier
H ιστορία ενός κατά συρροή δολοφόνου μέσα σε δώδεκα χρόνια και πέντε φόνους-κλειδιά και -φυσικά- τον τρόπο του Lars von Trier. Ο Matt Dillon και η Uma Thurman πρωταγωνιστούν. Η ταινία -εκτός απροόπτου- κανονικά θα κάνει πρεμιέρα στις Κάννες.

The House that Jack Built

Πηγή

 

 

 

 

Κάντε μας like στο Facebook και στο Instagram για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *