Ταξίδια & Τουρισμός

Βενετία: Ο άκρως αποκριάτικος προορισμός!

Συντάκτης  | 

ΒενετίαΗ Βενετία είναι μία από τις πιο ρομαντικές, τουριστικές πόλεις, απαράλλακτη στο χρόνο. Είναι ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο αφού δέχεται ένα μέσο όρο 50.000 τουριστών την ημέρα.

Παρά το γεγονός ότι είναι κτισμένη σε λασπώδεις όχθες ανάμεσα στα παλιρροϊκά νερά της Αδριατικής και το ότι συχνά πλημμυρίζει, καταφέρνει και επιζεί!

Παλαιότερα ήταν σημείο αναφοράς λόγω της πανίσχυρης εμπορικής και ναυτικής της δύναμης στη Μεσόγειο, όμως πλέον έχει αποκτήσει αρχιτεκτονικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα με πολλά μουσεία, κέντρα αποκατάστασης έργων τέχνης και φυσικά ξενοδοχεία!

Ο τουρισμός αποτελεί πλέον σημαντικότατο τομέα της οικονομίας με τις ξακουστές γόνδολες και τους γονδολιέρηδες να βολτάρουν στο Μεγάλο Κανάλι (Grand Canal).

Σε αντίθεση με άλλα μέρη της Δυτικής Ευρώπης, η Βενετία έχει γίνει ευρέως γνωστή για το στοιχείο της “γοητευτικής παρακμής”.

Επίσης, κατά τη δεκαετία του 1980, αναβίωσε το Καρναβάλι της Βενετίας και η πόλη έγινε κέντρο διεθνών συνεδρίων και φεστιβάλ, όπως η αναγνωρισμένου κύρους Μπιενάλε της Βενετίας και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, που προσελκύουν επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο για τις θεατρικές, πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και μουσικές παραγωγές τους.

Τα αξιοθέατα της Βενετίας είναι πολλά, όπως η Βασιλική του Αγίου Μάρκου, το Μεγάλο Κανάλι και η Πλατεία του Αγίου Μάρκου. Το Λίντο είναι επίσης ένας δημοφιλής διεθνής πολυτελής προορισμός που προσελκύει χιλιάδες ηθοποιούς και ανθρώπους της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Γεωγραφία: Η Βενετία είναι πόλη κτισμένη πάνω σε 118 μικρά νησιά που χωρίζονται από κανάλια και ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες. Βρίσκεται στην ομώνυμη ελώδη λιμνοθάλασσα που απλώνεται κατά μήκος της ακτογραμμής μεταξύ των εκβολών των ποταμών Πάδου (Πο) και Πιάβε. Ολόκληρη η πόλη θεωρείται Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, μαζί με τη λιμνοθάλασσά της.

Το Καρναβάλι της Βενετίας είναι ετήσιο φεστιβάλ το οποίο τελειώνει με την έναρξη της χριστιανικής Σαρακοστής, σαράντα ημέρες πριν από το Πάσχα: την ημέρα πριν από την Καθαρά Τετάρτη.

Περίπου 3.000.000 επισκέπτες έρχονται στη Βενετία κάθε χρόνο για το Καρναβάλι. Ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα είναι ο διαγωνισμός για το La maschera più bella («η πιο όμορφη μάσκα») τοποθετείται στο τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς και κρίνεται από μια διεθνή ομάδα σχεδιαστών μόδας.

Οι μάσκες υπήρξαν ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του βενετσιάνικου καρναβαλιού. Οι άνθρωποι είχαν τη δυνατότητα να τις φορούν μεταξύ του φεστιβάλ του Αγίου Στεφάνου (26 Δεκεμβρίου) και μέχρι τα μεσάνυχτα της Καθαράς Τρίτης.

Μπορεί να είναι κατασκευασμένες από δέρμα, πορσελάνη ή γυαλί. Σήμερα, οι περισσότερες από αυτές κατασκευάζονται από γύψο και φύλλα χρυσού και είναι όλες ζωγραφισμένες στο χέρι, στολισμένες φυσικά με φτερά και πολύτιμους λίθους.

Οι πρώτες τεκμηριωμένες πηγές που αναφέρουν τη χρήση της μάσκας στη Βενετία μπορούν να βρεθούν ήδη από τον 13ο αιώνα!

Βενετία 1

Βενετία 2

Βενετία 3

Βενετία 4

Βενετία 5

 

 

 

Κάντε μας like στο Facebook και στο Instagram για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *