Κήπος & Καλλιέργειες

Τα «μαγικά» λαχανικά που ξαναφυτρώνουν μόνο με 3 βήματα. Καλλιεργήστε τα και στο μπαλκόνι!!!

Συντάκτης  | 

Καλλιεργήστε λαχανικάΚι όμως, υπάρχει τρόπος όλοι μας να μπορούμε εύκολα να καλλιεργήσουμε κάποια φρούτα και λαχανικά που μας αρέσουν! Ρίζες που απλά μας έχουν περισσέψει από την κουζίνα και από αυτές θέλουμε πάντα να έχουμε τα δικά μας φρέσκα προϊόντα!!!

Ειδικά για τους ανθρώπους της πόλης η διαδικασία της καλλιέργειας θεωρείται… αρκετά δύσκολη, παρ’ όλο που μπορούν να εξοικονομήσουν με αυτό τον τρόπο και αρκετά χρήματα.

Όμως, με τον πολύ εύκολο τρόπο που θα σας δείξουμε παρακάτω, θα μπορέσετε να έχετε τα δικά σας λαχανικά ανακυκλώνοντας απλά τις ρίζες λαχανικών που θα σας μείνουν από την κουζίνα σας.

Δείτε παρακάτω τον τρόπο για να έχετε φρέσκα…  
Κρεμμυδάκια, σκόρδα, λεμονόχορτο, πράσα, μάραθο, σέλινο, λάχανο, μαρούλι.

 

ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ, ΛΕΜΟΝΟΧΟΡΤΟ, ΠΡΑΣΑ, ΜΑΡΑΘΟ

ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ, ΛΕΜΟΝΟΧΟΡΤΟ, ΠΡΑΣΑ, ΜΑΡΑΘΟ

1. Τοποθετήστε τις ρίζες σε βάζο με νερό καλύπτοντας όλο το λευκό μέρος, αλλάξτε το νερό καθημερινά.  
2. Σε 3-5 μέρες θα αρχίσουν να μεγαλώνουν, τότε φυτέψτε τα σε χώμα.
3. ΜΟΝΟ ΤΟ ΛΕΜΟΝΟΧΟΡΤΟ. Όταν αναπτυχθεί κόψτε τα φύλλα (όσο χρειάζεστε) χωρίς να βγάλετε τις ρίζες.    

 

ΣΕΛΙΝΟ, ΛΑΧΑΝΟ, ΜΑΡΟΥΛΙ, ΚΑΡΟΤΑ

ΣΕΛΙΝΟ, ΛΑΧΑΝΟ, ΜΑΡΟΥΛΙ, ΚΑΡΟΤΑ

1. Κόψτε τα φύλλα αφήνοντας άθικτη τη ρίζα και βάλτε τη σε ένα πιατάκι γλάστρας καλύπτοντας το κάτω 1/3 μέρος.
2. Ψεκάστε μερικές φορές την εβδομάδα το πάνω μέρος και αντικαταστήστε το κάτω κάθε δύο μέρες. Μόλις πετάξει φύλλα φυτέψτε το.    
3. Φυτέψτε μέχρι το σημείο που αρχίζει το νέο φυτό. Σε ένα μήνα περίπου θα έχετε ένα ολοκληρωμένο νέο φυτό.

 

ΚΡΕΜΜΥΔΙ

ΚΡΕΜΜΥΔΙ

1. Κόψτε ένα βολβό οριζόντια στη μέση, φυτέψτε και σκεπάστε τον απαλά με χώμα, διατηρώντας το νωπό.
2. Χωρίστε προσεκτικά τις φύτρες διατηρώντας στην κάθε μία τις ρίζες και μεταφυτέψτε τις.
3. Σε τακτά χρονικά διαστήματα κόψτε τα φύλλα τους για να εντείνετε την ανάπτυξη της ρίζας. Μπορεί να πάρει έως και 5 μήνες ώσπου να μεγαλώσει αρκετά ένα κρεμμύδι.

 

ΣΚΟΡΔΟ

Σκόρδο

1. Όσο μεγαλύτερη είναι η σκελίδα, τόσο μεγαλύτερο θα γίνει το κεφάλι του σκόρδου.
2. Φυτέψτε με τη φύτρα προς τα πάνω και βάλτε τη γλάστρα σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο, διατηρώντας το χώμα νωπό.    
3. Ο βολβός είναι έτοιμος για συγκομιδή περίπου στις αρχές του καλοκαιριού, όταν το 1/3 των φύλλων του έχουν κιτρινίσει.  

 

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *