Κρέας
Πικάντικα κεφτεδάκια κοτόπουλου με σαλάτα κινόα και σπόρους ροδιού!
ΥΛΙΚΑ (για τέσσερα άτομα)
• 500 γρ. κιμά κοτόπουλο άπαχο
• 250 γρ. κινόα ή ρύζι
• 1-2 κουτ. σούπας καυτερή πάστα ή καυτερό πιπέρι (ανάλογα με το πόσο καυτερό θέλετε το φαγητό σας)
• Σπόρους από ρόδι
• 1 κρεμμύδι (μισό τριμμένο και μισό σε φετούλες)
• 1 μεγάλη χούφτα μέντα ψιλοκομμένη
• 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 2 πορτοκάλια ξεφλουδισμένα χωρισμένα σε 2 φέτες (χωρίς την άσπρη μεμβράνη)
• Ελαιόλαδο
• Αλάτι
• Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ (χρόνος: 15 λεπτά)
Βράζετε την κινόα ή το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις βράσει την ξεπλένετε με άφθονο νερό κρύο, την στραγγίζετε και την αφήνετε στην άκρη. Στο μεταξύ αναμειγνύετε σε ένα μπολ τον κιμά με την καυτερή πάστα ή το καυτερό πιπέρι και το τριμμένο κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Κατόπιν πλάθετε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια μεγέθους όσο ένα καρύδι και τα πατάτε ελαφρώς. Ζεσταίνετε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια. Τα γυρίζετε και από την άλλη για να πάρουν μια ομοιόμορφη χρυσαφένια κρούστα.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σαλάτα σε ένα μπολ
Αναμειγνύετε τη βρασμένη κινόα με τις φετούλες ροδιού και πορτοκαλιού. Ραντίζετε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και μπόλικο αλατοπίπερο. Τέλος σερβίρετε τα κεφτεδάκια με τη σαλάτα, περιχύνοντάς τα με τους πικάντικους χυμούς από το τηγάνι.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Η κινόα είναι δημητριακό από τη Ν. Αμερική. Είχει μεγάλη θρεπτική αξία για τους πολιτισμούς των Άνδεων, πριν από την εποχή του Κολόμβου. Ήταν η δεύτερη κύρια τροφή τους μετά την πατάτα και το καλαμπόκι. Θα τα βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα και σε καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής.