Γλυκά & Παγωτά

Μαρέγκες πολύχρωμες

Συντάκτης  | 

Οι μαρέγκες είναι ένα γλύκισμα που τρώγεται ανά πάσα στιγμή, μόνο του ή σαν συνοδευτικό (με παγωτό ή γλυκό του κουταλιού)!
Είναι γνωστοί και ως μπεζέδες και φτιάχνονται πάρα πολύ εύκολα και με λίγα υλικά!   

Υλικά (για περίπου 45 μαρέγκες)
• 5 ασπράδια αυγών
• 200 γρ. ζάχαρη άχνη
• 200 γρ. ζάχαρη
• Χρώμα ζαχαροπλαστικής σε υγρή μορφή (2-3 διαφορετικά, είναι αρκετά)

Εκτέλεση
Αρχικά ανοίγουμε το φούρνο και τον προθερμαίνουμε στους 100οC με αέρα (εάν ο φούρνος δεν έχει αέρα παρατείνουμε την διάρκεια).
Τοποθετούμε πριν ξεκινήσουμε ένα μεταλλικό σκεύος πολύ καλά πλυμένο και χωρίς ίχνος λιπαρότητας μέσα στο ψυγείο για 10 λεπτά (να κρυώσει καλά), στη συνέχεια χτυπάμε με το μίξερ σε μεσαία ταχύτητα ή με το σύρμα χειρός (γρήγορα και με σταθερή ταχύτητα) τα ασπράδια με τη  ζάχαρη, έως ότου γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε σιγά-σιγά την άχνη ζάχαρη ενώ ανακατεύουμε με μια πλαστική κουτάλα ζαχαροπλαστικής.
Τέλος προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Βάζουμε πάνω σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος (λαδόκολλα) και με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής δημιουργούμε μαρέγκες στο σχήμα που θέλουμε, ψήνουμε για περίπου 2 ώρες στους 100- 120 βαθμούς. Όταν ψηθούν, τις βγάζουμε από το φούρνο, τις ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και τις αφήνουμε πάνω σε μια σήτα να στεγνώσουν για αρκετή ώρα.

Εxtra
Τα χρώματα ζαχαροπλαστικής μπορείτε να τα βρείτε σε μεγάλα σουπερμάρκετ. Χωρίζετε σε 2 ή 3 διαφορετικά σκεύη τη μαρέγκα και προσθέτετε λίγες σταγόνες από το χρώμα (είναι αρκετές) ανάλογα με το πόσο έντονο το θέλετε. Μην ρίχνετε μεγάλη ποσότητα χρώματος.  

Μπορείτε να λιώσετε κουβερτούρα και αφού κρυώσει, με ένα κουτάλι να κάνετε πάνω από τις μαρέγκες πλέγμα σοκολάτας. Μπορείτε επίσης να τις περιχύσετε με σοκολάτα ή να τις βουτήξετε μέσα σε αυτήν.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *