Γενικά

Π.Σ.Τρικάλων: Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου η «ΑΝΑΒΑΣΗ ΕΛΑΤΗΣ 2016»

Συντάκτης  | 

Ανάβαση Ελάτης 2016Όλα έτοιμα για το δημοφιλέστερο ποδηλατικό αγώνα στο νομό Τρικάλων. Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Τρικάλων έχει πάρει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις για την «ΑΝΑΒΑΣΗ ΕΛΑΤΗΣ 2016». Αναμένεται να έχουμε αρκετά μεγάλη συμμετοχή ποδηλατικών ομάδων από όλη την Ελλάδα…

Με αρωγούς το Δήμο Πύλης και χορηγούς, ο στόχος της διοργάνωσης είναι διπλός. Από τη μία έχουμε την ποδηλατική ανάπτυξη του Νομού μέσω των αγώνων, και από την άλλη την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Σε όλη την Ευρώπη οι ποδηλατικοί αγώνες δρόμου εκτός από τον αγωνιστικό τους χαρακτήρα προσφέρουν στους θεατές και τη δυνατότητα ολιγοήμερων διακοπών στις περιοχές όπου διεξάγονται. Ένας από τους βασικούς λόγους που συμβαίνει αυτό, είναι ότι οι ποδηλατικοί αγώνες μπορούν και καλύπτουν μεγάλες περιοχές κυρίως μέσα στη φύση. Με έναν ποδηλατικό αγώνα που έχει υψηλό επίπεδο οργάνωσης και καλύπτεται από ειδικευμένους κάμεραμαν – φωτογράφους, γίνεται η καλύτερη διαφήμιση για τουριστικά θέρετρα.

Ο Δήμος Πύλης αθλοθέτης της Ανάβασης Ελάτης, θα προσφέρει τα έπαθλα (κύπελλα – μετάλλια) στους νικητές.

Ο σύλλογος επαγγελματιών του ορεινού όγκου Τρικάλων «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» θα προσφέρει δώρα (διαμονή – διατροφή) στους 6 καλύτερους ποδηλάτες ως έπαθλα.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή 09/10/2016.
Ώρα λειτουργίας γραμματείας: 09:30.  
Ώρα έναρξης αγώνων: 10:30.

ΤΟΠΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ:
Έξω από το Δημαρχείο Πύλης Τρικάλων. Από αυτό το σημείο θα γίνουν και οι εκκινήσεις για όλες τις κατηγορίες.

Ανάβαση Ελάτης 2016 1

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
09:30 | Έναρξη γραμματείας, κατάθεση δελτίων, εγγραφές, παραλαβή αριθμών αγώνα.
10:00 | Σύντομο τεχνικό συνέδριο με τους εκπροσώπους των ομάδων και χαιρετισμός στους αθλητές και συνοδούς από το Δήμαρχο Πύλης.
10:30 | Μίνι μικρά – μεγάλα, απόσταση αγώνα 2,7 χλμ. Τα πρώτα 1,3 χλμ. θα είναι προεκκίνηση, μόνο για τις κατηγορίες ΜΙΝΙ.
11:00 | Παμπαίδες – Πανκορασίδες – Κορασίδες, απόσταση 3,9 χλμ.
12:00 | Εκκίνηση του αγώνα «ΑΝΑΒΑΣΗ ΕΛΑΤΗΣ 2016», απόσταση 12,9 χλμ.
Προσοχή!!! Στο 3,9 χλμ. θα έχουμε ενδιάμεσο σπριντ ανάβασης. Τερματισμός του αγώνα, θα γίνει στην Ελάτη Τρικάλων.
13:45 | Απονομές σε όλες τις κατηγορίες. Στην Ελάτη Τρικάλων.

Ανάβαση Ελάτης 2016 2

Ανάβαση Ελάτης 2016 3

Περισσότεροι από 150 ποδηλάτες αναμένονται να διεκδικήσουν τη νίκη σε όλες τις κατηγορίες. Η Ανάβαση Ελάτης είναι μία από τις γρηγορότερες ποδηλατικές αναβάσεις δρόμου της Ελλάδας, αφού η μέση κλήση του οδοστρώματος δεν ξεπερνάει το 6%. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι είναι και εύκολη, οι πολύ καλά προπονημένοι αθλητές σε τέτοιες χαμηλές κλήσεις ανεβάζουν συνεχώς το ρυθμό με επιθέσεις, βάζοντας σαν στόχο τη νίκη.

Φέτος στην Ανάβαση Ελάτης δίπλα στα μεγάλα ποδηλατικά ονόματα που θα συμμετάσχουν, μπορούν να λάβουν μέρος και απλοί πολίτες – χομπίστες ποδηλάτες χωρίς αγωνιστικό δελτίο δηλώνοντας συμμετοχή για την κατηγορία ΟPΕΝ.

Βασική προϋπόθεση να έχουν κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην προκήρυξη του αγώνα (εκδήλωση στο Facebook).

Ο Π.Σ.Τρικάλων θα συμμετάσχει στον αγώνα με 25 αθλητές και αθλήτριες από την ποδηλατική του ακαδημία, κυρίως στις μικρές κατηγορίες. Οι μικροί ποδηλάτες μας αν και καινούργιοι στο χώρο της ποδηλασίας, δε θα χάσουν την ευκαιρία για νέες ποδηλατικές εμπειρίες και θα συμμετέχουν όλοι στην «ΑΝΑΒΑΣΗ ΕΛΑΤΗΣ 2016».

Ανάβαση Ελάτης 2016 5

Ο αγώνας θα διεξαχθεί με ασφάλεια αφού έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, από τους διοργανωτές. Η παρουσία της Τροχαίας, όπου σύμφωνα με της υποδείξεις της θα κινηθεί όλη η διοργάνωση, αναμένεται να βοηθήσει τα μέγιστα στην ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Εμείς οι άνθρωποι του Π.Σ.Τρικάλων οφείλουμε ένα ευχαριστώ στους αθλοθέτες – χορηγούς και σε όλους τους φίλους – εθελοντές του αγώνα. Επίσης ευχαριστούμε τους βασικούς χορηγούς στη φανέλα της ομάδας μας.

Στην ποδηλατική ακαδημία τα παιδιά μαθαίνουν να χειρίζονται με ασφαλή και σωστό τρόπο το ποδήλατό τους, διδάσκονται θεωρία και πράξη του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και μέσα από το παιχνίδι, αθλούνται και συμμετέχουν σε αγώνες.

Με το ποδήλατο αθλείσαι, μαθαίνεις οδήγηση, ζεις στη φύση, χαίρεσαι τη ζωή!!!

Ανάβαση Ελάτης 2016 6

Επικοινωνία για εγγραφές και συμμετοχή στην ακαδημία ποδηλασίας:
Τηλέφωνα: Ζιντζόβας Ηλίας (6986010785) – Ταμανάκιας Μιχάλης (6989154306). Υπεύθυνοι προπονητικού και αγωνιστικού σχεδιασμού.
Facebook: www.facebook.com/Podilatikos.Trikalon.cycling.club
Email: podilasiatrikalon@yahoo.gr   

 

 

 

 

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *