Κατοικίδια & Ζώα

Το «έξυπνο» κολάρο για κατοικίδια είναι ελληνικό!

Συντάκτης  | 

Έξυπνο κολάροΗ ελληνική εταιρεία KYON δημιούργησε ένα «έξυπνο» κολάρο για κατοικίδια, έπειτα από τρία χρόνια προετοιμασίας με εξειδικευμένους μηχανικούς και προγραμματιστές. Πρόκειται για το KYON Pet Tracker, ένα «έξυπνο» κολάρο για σκύλους και γάτες με 3D GPS τεχνολογία. Είναι, επίσης, το μόνο κολάρο με οθόνη LED που παρουσιάζει μηνύματα σχετικά με την κατάσταση του σκύλου ή της γάτας μας για να μας διευκολύνει να αντιλαμβανόμαστε εγκαίρως τις ανάγκες του τετράποδού μας….
Είναι το λεπτότερο έξυπνο GPS κολάρο με την αίσθηση και την όψη ενός κοινού κολάρου. Διαθέτει πλειάδα αισθητήρων που προσφέρουν με τη σειρά τους εξαιρετικές δυνατότητες σε κάθε ιδιοκτήτη, όπως: Εντοπισμός θέσης και πλοήγηση προς το χαμένο κατοικίδιό μας μέσω της τεχνολογίας 3D GPS και της κινητής τηλεφωνίας. Επικοινωνία με τον άνθρωπο μέσω της μοναδικής οθόνης LED. Εκεί προβάλλονται μηνύματα όπως «I am lost, please call 69…», «I’m happy», «I’m sick» και άλλα, βελτιώνοντας αισθητά το επίπεδο επικοινωνίας με τον άνθρωπο.

Με την KYON Sense Technology μπορούμε να γνωρίζουμε την κατάσταση που βρίσκεται το κατοικίδιό μας. Οι ενημερώσεις αυτές αποστέλλονται στο κινητό μας και την ίδια στιγμή προβάλλονται στην οθόνη LED του κολάρου. Ο αισθητήρας θερμοκρασίας μάς ειδοποιεί εάν το κατοικίδιό μας είναι σε πολύ ζεστό ή κρύο περιβάλλον για την αποφυγή πιθανής θερμοπληξίας. Αυτό μπορεί να συμβεί λόγου χάρη, εάν βρεθεί μέσα σε αυτοκίνητο με κλειστά παράθυρα ή σε ένα δωμάτιο χωρίς εξαερισμό.

Η ειδοποίηση αποφυγής πνιγμού ενεργοποιείται εάν πέσει τυχαία σε πισίνα, θάλασσα ή από προκυμαία σε βαθιά νερά. Σύμφωνα με έρευνες, ακόμη και τα μεγαλόσωμα κατοικίδια δεν μπορούν να αντέξουν να κολυμπήσουν για πολύ ώρα, ειδικά κάτω από συνθήκες υψηλού άγχους και μοιραία παθαίνουν καρδιακή προσβολή.

Η τεχνολογία Shhh! μάς προσφέρει έναν ήπιο τρόπο να σταματήσει ένα συνεχές νευρικό γαύγισμα με την εκπομπή ενός υπέρηχου, ενοχλητικού αλλά σε καμία περίπτωση βλαβερού, από το κολάρο.

Στην περίπτωση που ο σκύλος είναι μόνος στο σπίτι, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το Home Alone έτσι ώστε να ενημερωθούμε άμεσα πότε ο φίλος μας έχει αποφασίσει να ξυπνήσει τη γειτονιά. Μπορούμε τότε, αυτόματα ή χειροκίνητα, να επιλέξουμε να σταματήσουμε το γαύγισμα.

Οι καβγάδες -ειδικά μεταξύ σκύλων- είναι ένα σχετικά συνηθισμένο φαινόμενο. Για να αποτραπεί ένας πιθανός τραυματισμός, το Pacifier μας προσφέρει τη δυνατότητα να το αποτρέψουμε. Μία εκπομπή υπερήχων βάζει φρένο στην επιθετικότητα των δύο σκύλων.

Είναι κατάλληλο για όλα τα κατοικίδια, σκύλους και γάτες, που έχουν περίμετρο λαιμού από 25 έως και 50 εκατοστά. Οι λειτουργίες KYON Sense, Pacifier και Shhh! δε λειτουργούν στις γάτες καθώς δεν έχουν μοτίβο καθημερινής ρουτίνας και δεν τις επηρεάζει ο υπέρηχος.

Τέλος, το «έξυπνο» κολάρο διαθέτει μεγάλη αυτονομία, έως και 1 μήνα, χωρίς φόρτιση.

Editor: Κωνσταντίνα Κ.

 

 

 

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *