Συνταγές
2 συνταγές για το μενού του Αγίου Βαλεντίνου.
Αν για τη γιορτή των ερωτευμένων θέλετε να κάνετε κάτι ξεχωριστό, τότε δεν υπάρχει καλύτερο από ένα ρομαντικό δείπνο με διαφορετικά πιάτα. Κάτι τέτοιο όχι μόνο κάνει τη βραδιά πιο ξεχωριστή, αλλά εξάπτει και τη φαντασία σας
Ετοιμάστε φιλέτο μινιόν και για γλυκό ξεφύγετε από τα συνηθισμένα και φτιάξτε μπανάνες σοτέ με ρούμι…
Φιλέτο μινιόν με πουρέ πατάτας
Υλικά:
● 2 φιλέ μινιόν μοσχαρίσια (περίπου 120 γρ. το καθένα)
● ¼ του φλιτζανιού ξύδι βαλσάμικο
● ¼ του φλιτζανιού κόκκινο ξηρό κρασί
● Αλάτι
● Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τον πουρέ πατάτας:
● 3 πατάτες μέτριες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
● 1 πρέζα αλάτι
● 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
● ¼ της κούπας ζεστό γάλα
● 1 κουταλιά βούτυρο
● 1 κουταλιά πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε από τις πατάτες. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό, ρίχνουμε το αλάτι και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τις πατάτες και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Θέλουν περίπου 15 λεπτά να βράσουν.
Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι κάθε πλευρά του κρέατος. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις κάψει το τηγάνι βάζουμε τα φιλέτα και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία και σβήνουμε με ξύδι και κρασί. Αφού φύγει η μυρωδιά του αλκοόλ, καλύπτουμε με καπάκι το τηγάνι και μαγειρεύουμε για πέντε λεπτά από κάθε πλευρά περιχύνοντας την πάνω πλευρά του κρέατος με τη σάλτσα.
Εν τω μεταξύ οι πατάτες είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ, τις λιώνετε με ένα πιρούνι και ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά. Συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος και λείος πουρές. Δοκιμάστε αν χρειάζεται επιπλέον μυρωδικά.
Σερβίρουμε το κρέας αμέσως, περιχύνοντάς το με τη σάλτσα του.
Μπανάνα σοτέ με ρούμι
Υλικά:
● 1 μπανάνα κομμένη σε τέταρτα
● 2 κουταλιές της σούπας λικέρ μπανάνα ή μπράντι
● ¼ του φλιτζανιού ρούμι
● 1 πρέζα κανέλα
● Χυμό από μισό λεμόνι
● 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
● 3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
● Παγωτό σοκολάτα ή βανίλια
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι σάλτσας λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο. Μόλις αρχίσει να «αφρίζει» το βούτυρο με τη ζάχαρη προσθέτουμε τα κομμάτια της μπανάνας και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.
Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαφρώς το ρούμι μαζί με το λικέρ μπανάνα και το βάζουμε φωτιά, μόλις καταλαγιάσει η φωτιά που σημαίνει ότι έφυγε το αλκοόλ, το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τις μπανάνες. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιμένουμε μέχρι να σβήσουν οι φλόγες τελείως.
Το σερβίρετε σε χαμηλό ποτήρι σαμπάνιας μαζί με μία μπάλα παγωτό.
Καλή Επιτυχία!!!
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!