Γενικά

Οι πρώτες εκδηλώσεις του 2016.

Συντάκτης  | 

ΠειρασμόςΛΑΡΙΣΑ: Πρωτοχρονιάτικο πρόγραμμα παραστάσεων από το Θέατρο Τεχνών Λάρισας
Με πλούσιο πρωτοχρονιάτικο πρόγραμμα παραστάσεων, συνεχίζει και με πολύ μεγάλη προσέλευση θεατών, από την Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Τεχνών Λάρισας (Τ. Βελησσαρίου & Πηνειού 9), η υπέροχη ελληνική κωμωδία του Γρηγορίου Ξενόπουλου: «Πειρασμός» (Τηλ.: 2410534313).

Το πρόγραμμα των παραστάσεων:
● Τρίτη 5 Ιανουαρίου, ώρα 21:00 (Λαϊκή βραδινή  – γενική είσοδος μόνο5€)
● Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, ώρα: 21:00

 

Στη συνέχεια, από την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου και για κάθε Παρασκευή, θα δίνεται βραδινή λαϊκή παράσταση στις 21:00 με γενική είσοδο, μόνο με 5€, ενώ κάθε Σάββατο στις 21:00 και κάθε Κυριακή στις 19:30.

Η παράσταση ανεβαίνει με την εκπληκτική πρωτότυπη μουσική του Γιούρι Στούπελ, σε μια σύγχρονη διασκευή και σκηνοθεσία του Χάρη Κυριακίδη, σκηνικά του Στέλιου Μπουρλή, επιμέλεια κοστουμιών Βάνας Καταραχιά και Εύας Τριανταφύλλου.

Τους ρόλους του έργου ερμηνεύει ένα εξαιρετικό team ηθοποιών που είναι: Η Ειρήνη Σιδηροπούλου στον ομώνυμο ρόλο (Καλλιόπη – Υπηρέτρια «Πειρασμός»), η Βάνα Καταραχιά (Αγγέλα – Οικοδέσποινα/σύζυγος Νίκου), ο Στέλιος Ντικούλης (Γιώργος – Δικηγόρος/σύζυγος Πολυξένης), η Εύα Τριανταφύλλου (Πολυξένη), η Κατερίνα Χατζημαρκάκη (Κλειώ – Μητέρα), ο Δημήτρης Τσατσανάκος (Νίκος – Αξιωματικός Ναυτικού), ο Κίμων Μπαχατίρογλου (Μενέλαος – Πατέρας), ο Σπύρος Κέντρας (Κρίτων – Γιός Φοιτητής) και ο Γιάννης Τσιάλτας σε διπλό ρόλο (Κοσμάς – Ναύτης) & (Μήτσος – Στρατιώτης πεζικού).

 

Ο μικρός πρίγκιπαςΚΑΡΔΙΤΣΑ: «Ο μικρός πρίγκιπας», «Στην καρδιά της θάλασσας» και «Star Wars: Η δύναμη ξυπνάει» στο Κινηματοθέατρο
Με τρεις ταινίες καθημερινά συνεχίζονται οι προβολές στο Κινηματοθέατρο Καρδίτσας από την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015 έως και την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016.

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ (ΜΕΤΑΓΛ.)
Ανακαλύψτε ξανά μία από τις πιο αγαπημένες ιστορίες όλων των εποχών με πρωταγωνίστρια Το Μικρό Κορίτσι, που η αγχωτική μητέρα του το προορίζει για το καλύτερο κολλέγιο της πόλης. Μόνη του διέξοδος είναι ο εκκεντρικός και καλόκαρδος γείτονας, ο Αεροπόρος, που την ξεναγεί σε έναν εκπληκτικό κόσμο όπου όλα είναι πιθανά. Έναν κόσμο που ο ίδιος γνώρισε πριν καιρό από το Μικρό Πρίγκιπα. Εκεί ξεκινά το μαγικό και συναισθηματικό ταξίδι του στο σύμπαν του Μικρού Πρίγκιπα. Εκεί ανακαλύπτει ξανά την παιδικότητά του και μαθαίνει ότι δεν βλέπεις καθαρά παρά μόνο με την καρδιά. Η ουσία είναι αόρατη στα μάτια.

Ώρες προβολής: 16:00

ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
Το χειμώνα του 1820, το φαλαινοθηρικό της Νέας Αγγλίας, Έσεξ, δέχτηκε επίθεση από κάτι που κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει: μια φάλαινα τεραστίων διαστάσεων και δύναμης, με μια σχεδόν ανθρώπινη αίσθηση εκδίκησης. Η αληθινή, ανθρώπινη τραγωδία θα ενέπνεε τον Χέρμαν Μέλβιλ να γράψει το αριστούργημά του, «Μόμπι Ντικ». Το βιβλίο όμως, θα διηγούνταν τη μισή μόνο ιστορία. Η ταινία «Στην Καρδιά της Θάλασσας» θα μας αποκαλύψει την οδυνηρή κατάληξη αυτής της συνάντησης, καθώς το πλήρωμα του πλοίου που καταφέρνει να επιβιώσει, θα φτάσει στα άκρα και θα κάνει το ακατόρθωτο, προκειμένου να μείνει ζωντανό. Έχοντας να αντιμετωπίσουν ισχυρούς ανέμους, ασιτία, πανικό και απελπισία, οι άνδρες θα φτάσουν να αμφισβητήσουν ακόμη και τις βαθύτερες αντιλήψεις τους, από την αξία της ζωής τους μέχρι την ηθική της δουλειάς τους, την ώρα που ο καπετάνιος τους, αναζητά το δρόμο για τη σωτηρία τους και ο πρώτος ύπαρχος του, θέλει να κυνηγήσει και να σκοτώσει τη φάλαινα.

Ώρες προβολής: 18:00 (κανονική) & 22:45 (3D)

STAR WARS: Η ΔΥΝΑΜΗ ΞΥΠΝΑΕΙ
Η Lucasfilm και ο οραματιστής σκηνοθέτης J.J. Abrams ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σας ταξιδέψουν σε ένα γαλαξία πολύ μακριά από ‘δω καθώς το STAR WARS επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με το STAR WARS: Η ΔΥΝΑΜΗ ΞΥΠΝΑΕΙ στις 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015.

Ώρες προβολής: 20:00

Γενική είσοδος (κανονική προβολή): 7.5€
Παιδιά έως 12 ετών / Φοιτητές / ΑμεΑ / Άνεργοι / Πολύτεκνοι / Τρίτεκνοι: 6€

Γενική είσοδος (3D προβολή): 8.5€
Παιδιά έως 12 ετών / Φοιτητές / ΑμεΑ / Άνεργοι / Πολύτεκνοι / Τρίτεκνοι: 6.5€

Προσφορά: Κάθε Πέμπτη γενική είσοδος 5€ για όλες τις ταινίες 2D ή 3D.

 

Η ΧαλβαδένιαΛΑΡΙΣΑ: «Η Χαλβαδένια» από τον Κουκλοθίασο Τιριτόμπα
Μετά από μια μικρή αναβολή λόγω ασθενείας, ο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα μπαίνει στο 2016 με το δεξί και παρουσιάζει σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών, το λαϊκό παραμύθι «Η Χαλβαδένια», στο Κουκλοθέατρο στο Μύλο του Παππά.

Η πρεμιέρα θα δοθεί τη δεύτερη ημέρα της νέας χρονιάς, Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2106 στις 18:30.

Υπόλοιπες παραστάσεις: Κυριακή 3 Ιανουαρίου έως Τετάρτη 6 Ιανουαρίου στις 18:30. Από την επόμενη εβδομάδα οι παραστάσεις για το κοινό θα δίνονται κάθε Σάββατο στις 18:30 και κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι.

Αμέσως μετά τις γιορτές θα ξεκινήσουν και οι πρωινές παραστάσεις για σχολεία, αλλά και απογευματινές για συλλόγους και ομάδες, κατόπιν συνεννόησης.

«Η Χαλβαδένια» είναι ένα παραμύθι για όλη την οικογένεια, ζυμωμένο με ζάχαρη, κανέλα και αγάπη.

Λίγα λόγια για την υπόθεση
Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που δεν έχουν παιδί, φτιάχνουν μια κούκλα από σιμιγδάλι.
Το βασιλόπουλο τη βλέπει και τη θέλει για γυναίκα του. Ποιά καμώματα φέρνουν τα πάνω κάτω στο σπίτι τους; Ποια είναι η «θέση» του υπηρέτη και φοβάται μην τη χάσει; Ποιο είναι το μυστικό της Χαλβαδένιας; Ποιός θα της πει τα μαγικά λόγια που θα τη ζωντανέψουν; Τι σημαίνει εμπιστοσύνη;
Σαν είναι η αγάπη μπιστικιά παλιώνει, μα δε λιώνει.
Σε χίλιους χρόνους μια φορά να σμίξει, καινουργιώνει!

Κουκλοθεατρική διασκευή: Φωτεινή Καλούδη
Παίζουν: Χρύσα Τζουβάρα και Φωτεινή Καλούδη
Κατασκευή κούκλας: Φωτεινή Καλούδη

Είσοδος: 3€ το άτομο.

Ηλικίες: 3+

Διάρκεια: 1 ώρα

Κουκλοθέατρο στο Μύλο του Παππά
Πληροφορίες: Γεωργιάδου 53, τηλ. 2410251657

 

ΤίνκερμπελΤΡΙΚΑΛΑ: Η «Τίνκερμπελ» στο ΣΙΝΕΑΚ του Μύλου
Ο Δημοτικός Κινηματογράφος στα πλαίσια των ειδικών προβολών για τα παιδιά (ΣΙΝΕΑΚ) θα προβάλλει την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016 στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου στο Μύλο Ματσόπουλου, τη μεταγλωττισμένη ταινία κινουμένων σχεδίων «Η Τίνκερμπελ και το τέρας του ποτέ».

Η σκανταλιάρα και γενναία νεράιδα Φλώρα πιάνει φιλίες με ένα μυστηριώδες πλάσμα, γνωστό ως το Τέρας του Ποτέ. Ενώ η Τινκ και οι υπόλοιπες νεράιδες δεν είναι και πολύ σίγουρες ότι η καινούργια αυτή προσθήκη θα ταιριάξει με το Καταφύγιο των Νεραϊδών, οι Επίλεκτοι Ανιχνευτές αποφασίζουν να αιχμαλωτίσουν το τέρας πριν καταστρέψει τη χώρα τους. Η Φλώρα πρέπει να αποκτήσει εμπιστοσύνη στο ένστικτό της και να επέμβει, έχοντας στο πλευρό της τις αγαπημένες της φίλες.

Θα πραγματοποιηθούν οι εξής προβολές:
12:15 – κανονική προβολή για τους κατόχους της ετήσιας κάρτας, και για τους υπόλοιπους 4€
17:30 – προβολή 3D 5€

*Κάρτα κοινωνικής αλληλεγγύης  
Οι κάτοχοι κάρτας κοινωνικής αλληλεγγύης  μπορούν να παρακολουθούν την προβολή στις 12:15, με εισιτήριο μόνο 2€.

 

ΜάκβεθΤΡΙΚΑΛΑ: Eνδιαφέρουσες ταινίες στο Δημοτικό Κινηματογράφο
Το προσεχές πρόγραμμα προβολών του Δημοτικού Κινηματογράφου Τρικάλων έχει ως εξής:
2, 3, 5 Ιανουαρίου και από 7 Ιανουαρίου: «Μάκβεθ» (Περιπέτεια εποχής, διάρκεια: 113΄).
Το αριστούργημα του Σαίξπηρ στην οθόνη, μια έντονα συναρπαστική ταινία.

14 Ιανουαρίου: «DHEEPAN. Ο άνθρωπος χωρίς πατρίδα» (Κοινωνική, διάρκεια 110΄).
Χρυσός φοίνικας φεστιβάλ Καννών 2014. Μια ειλικρινή, επώδυνα ρεαλιστική ματιά στο σκληρό τίμημα ενσωμάτωσης κάθε ξένου στο «δυτικό παράδεισο».

21 Ιανουαρίου: «Ο γιος του Σαούλ» (Κοινωνική, διάρκεια:107΄).
Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες για ένα εντελώς πρωτότυπο και τολμηρό αριστούργημα.

28 Ιανουαρίου: «Ο Αστακός» (Σινεφίλ, διάρκεια: 118΄).
Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου. Βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες με μια πρωτότυπη, σουρεαλιστική και αντισυμβατικά ρομαντική κινηματογραφική σάτιρα.

4 Φεβρουαρίου: «Η μητέρα μου» (Κοινωνική, διάρκεια:106΄).
Η νέα ταινία του αγαπημένου ιταλού δημιουργού Νάνι Μορέτι (Αγαπημένο μου ημερολόγιο).

11 Φεβρουαρίου: Chevalier (Κωμωδία, διάρκεια: 99΄).
Η νέα ταινία της Αθηνάς Τσαγγάρη («Attenberg»). Βραβείο στο Φεστιβάλ Λονδίνου και Βραβείο κοινού στη Θεσσαλονίκη. Έξυπνη και διασκεδαστική σάτιρα της ανδρικής ματαιοδοξίας.

 

Λάρισα από ψηλάΛΑΡΙΣΑ: Ξενάγηση στην έκθεση «Λάρισα από ψηλά»
Στο πλαίσιο της έκθεσης «Λάρισα από ψηλά – η πόλη μέσα από τη ματιά των εικαστικών», η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, οργανώνει ξενάγηση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 19:00, από την επιμελήτρια και Ιστορικό Τέχνης Μάρω Καχριμανίδη.

Στην ομαδική αυτή έκθεση συμμετέχει ένας μεγάλος αριθμός εικαστικών και αρχιτεκτόνων από όλη την Ελλάδα αλλά και της Λάρισας, στο σύνολο 48.

Μέσα από τα έργα των συμμετεχόντων, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Λάρισα μέσα από έναν περίπατο άλλοτε φαντασιακό κι άλλοτε ρεαλιστικό. Η κα Καχριμανίδη, χαρακτηριστικά αναφέρει στο κείμενό της στον κατάλογο της έκθεσης: «Η Λάρισα από ψηλά έχει μια ιδιαίτερη γοητεία. Τα μπαλκόνια, οι σοφίτες, τα κεραμίδια, και πόσα άλλα στοιχεία αυτής της όμορφης πόλης, η οποία είναι μεγαλούπολη, μα και εύκολα προσβάσιμη σε όλα τα σημεία της. Ήσυχη, μα και συγχρόνως γεμάτη ζωή, με πλείστες επιλογές εξόρμησης, ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Φιλική προς τα παιδιά όλων των ηλικιών. Μια πόλη η οποία παρά την έντονη ανάπτυξη την οποία σημείωσε τα τελευταία χρόνια, ακόμη διατηρεί αλάνες για βόλτα και παιχνίδι».

Στην έκθεση παρουσιάζονται εγκαταστάσεις, χαρακτικά, μακέτες, φωτογραφίες, ήχοι. Φάσεις κι εκφάνσεις μιας πόλης με μακραίωνη ιστορία, η οποία μετρά χιλιάδες χρόνια πίσω. Μιας πόλης με πλούσια κληρονομιά, κι έντονη προσωπικότητα ή αλλιώς μια γνωριμία με το παλαιό και το νέο, μια πόλη που παρά την επιπεδότητά της, διαθέτει δυναμική, πολιτισμό, παράδοση, ήθη κι έθιμα. Πρόκειται για μια συνάντηση με τις όψεις της Λάρισας από ψηλά, μια γνωριμία με τις γνωστές ή άγνωστες γωνιές της μέσω της καλλιτεχνικής ματιάς.

Οι συμμετέχοντες με αλφαβητική σειρά είναι:
Αθανασιάδου Εύα, Αναγνωστόπουλος Σωτήριος, Ανδρόνικου Αθηνά, Αποστόλου Βούλα, Βακαλούλης Μιχαήλ, Βλαχοδήμος Βαγγέλης, Δοξαριώτης Γιώργος, Εξάρχου Δήμητρα, Ευθυμιάδου Αργυρή, Ζαβράκα Δώρα, Ζαπίτη Σοφία, Ζηνέλης Αριστείδης, Κακάβα Στέλλα, Καραγγέλη Ευαγγελία, Καραγιάννης Μελάς, Κρίκκη Έλενα, Κυριαζή Έλλη, Λούγγος Βασίλης, Μακρής Πάρης, Μαράβας Λάζαρος, Μάστορα Ευτυχία, Μαυροειδή Βάντα, Μόρας Αντώνιος, Μπαμπαλή Τζένη, Μπλιάτσου Γεωργία, Ντάκος Γιάννης, Παπαδημητρίου Μαρία, Παπαχατζή Πωλίνα, Πάσχου Ισιδώρα, Ποδιάς Νίκος, Σαμαρά Ήβη, Σάπκα Ειρήνη-Δάφνη, Σδούκου Ιφιγένεια, Σεϊτάνη Ζωή, Σιλιντζή Ρούλα, Σπυρίδου Αναστασία, Στρατσιάνης Θεόδωρος, Τσετουλίδου Αναστασία, Summa Silvia, Τσιάτσιου Θεοδώρα, Τσιόγκα Βιβή, Φακίρη Ελισσάβετ, Φακίρη Ιωάννα, Φούλιας Γιάννης, Φυτιλή Χριστίνα, Χατζηθεοδώρου Έλενα, Χριστάκης Γιάννης και Ψάρρα Άννυ.

Διάρκεια έκθεσης: από 26/11/2015 έως 17/01/2016.

Ώρες λειτουργίας έκθεσης:
Δευτέρα: Κλειστά
Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη & Παρασκευή: 10:00-14:00 & 18:00-21:00
Σάββατο & Κυριακή: 10:00-14:00

*Το ωράριο ισχύει και για τις ημέρες των αργιών.

Πληροφορίες:
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΜΟΥΣΕΙΟ Γ.Ι. ΚΑΤΣΙΓΡΑ
Γ. Παπανδρέου 2, Νεάπολη Λάρισας
Τηλ.: 2410621205 – 2410616266
e-mail: dplarisas@yahoo.gr
www.katsigrasmuseum.gr

 

Ταρζάν, Τζέιν και ΤσίταΛΑΡΙΣΑ: «Ταρζάν, Τζέιν και Τσίτα» στο Μικρό Θέατρο
Συνεχίζονται οι παραστάσεις για το παιδικό θέατρο «Ταρζάν, Τζέιν και Τσίτα» στο Μικρό Θέατρο Λάρισας. Το έργο θα ανέβει σε παραστάσεις έως και τις 17 Ιανουαρίου 2016.

Πρωτοχρονιά: 18:00
Κάθε Σάββατο 18:00 & κάθε Κυριακή 12:00

Προπώληση:
Μικρό Θέατρο Λάρισας
Τηλ.: 2410549777
Προπώληση 7€ – Ταμείο 9€ – Οικογενειακό 3 ατόμων 25€

Λίγα λόγια για το έργο
Η πασίγνωστη ιστορία του Ταρζάν που πρωτοεκδόθηκε ως μυθιστόρημα το 1914 από τον συγγραφέα Edgar Rice Burroughs με τον τίτλο «Tarzan of the apes».
Έχοντας διανύσει εκατό χρόνια ζωής, με αναρίθμητες εκδόσεις, κινηματογραφικές και τηλεοπτικές μεταφορές και παραγωγές μιούζικαλ…
Τώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Μικρό Θέατρο Λάρισας σε θεατρική μορφή συνδυάζοντας τη «Methode Naturelle» (φυσική μέθοδος), είδος φυσικής εκγύμνασης και φιλοσοφίας, βασισμένο πάνω στα αθλητικά προσόντα των ιθαγενών της Αφρικής, που μελέτησε ο George Hebert και των συνεχιστών του Raymond belle και του γιου του David Belle, εμπνευστή του Parkour «L ‘Art du Deplasemente» και κατά την τεχνική του Foucan «free Running»…
Μας προσφέρει ένα εντυπωσιακά φαντασμαγορικό αποτέλεσμα που μας ταξιδεύει κατευθείαν στην καρδιά της Αφρικής.
Μια ιστορία που προάγει τους δεσμούς της φιλίας, της συνεργασίας, της αλληλοβοήθειας, του σεβασμού και της προστασίας της φύσης και της ζωής της.

Συντελεστές παράστασης:
Παίζουν και χορεύουν οι ηθοποιοί:
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΟΥΜΠΟΥΝΕΛΗΣ, ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΑΤΖΙΑΦΟΥ, ΚΟΣΜΑΣ ΚΑΦΦΕΣ, ΒΑΣΩ ΚΑΛΑΤΖΗ & ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΡΚΟΣ
Σκηνοθεσία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΗΣ
Κείμενο – Μουσική επιμέλεια – Χορογραφίες: ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ ΒΑΛΑΣΗΣ
Παραγωγή: ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ            
Διάρκεια: 80 λεπτά (με ένα διάλειμμα 10 λεπτών)                                 
Πληροφορίες: 6983340738                                  
*Το έργο απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας
Προπώληση 7€ – Ταμείο θεάτρου 9€ – Οικογενειακό Εισιτήριο 4 Ατόμων 25€
www.mikro-theatro.gr                           
mikrotheatrolarisas@gmail.com    
Τηλ.: 2410549777 

 

 

 

 

                                             

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *