Ποτά
5 ιδιαίτερα και πεντανόστιμα χειμερινά κοκτέιλ με σαμπάνια
Για τα Χριστούγεννα, το ρεβεγιόν ή άλλες ειδικές περιστάσεις, το ιδανικότερο ποτό είναι ένα κοκτέιλ με σαμπάνια ή αφρώδη οίνο. Με αυτά μπορείτε να δημιουργήσετε νόστιμα, ιδιαίτερα και όμορφα διακοσμημένα κοκτέιλ. Απολαύστε τα, εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας και δώσετε επιπλέον αίγλη σε ένα γιορτινό τραπέζι!
Δείτε παρακάτω κάποιες πολύ δημοφιλείς, εύκολες, γρήγορες και εντυπωσιακές συνταγές για κοκτέιλ με βάση τη σαμπάνια. Απολαύστε τα και ανεβάστε την διάθεσή σας!
Champagne Raspberry
Υλικά (για 1 ποτήρι)
● 1/3 μεζούρας schnapps μήλο
● 1/3 μεζούρας χυμό βατόμουρου
● Σαμπάνια
Εκτέλεση
Βάλτε τα δύο πρώτα συστατικά σε ποτήρι σαμπάνιας γεμίζοντας τα δύο τρίτα του ποτηριού. Προσθέστε τη σαμπάνια και ανακατέψτε. Γαρνίρετε με μερικά βατόμουρα (κατεψυγμένα)
Kir Royal
Υλικά (για 1 ποτήρι)
● 100 ml ξηρή σαμπάνια
● 15 ml crème de cassis
● 1 φράουλα ή 1 κουταλιά της σούπας φρούτα του δάσους (κατεψυγμένα)
● Πάγο
Εκτέλεση
Προετοιμάστε ένα ποτήρι τύπου Flûte γεμίζοντάς το με πάγο και νερό ώστε να είναι παγωμένο. Όταν το ποτήρι είναι έτοιμο αφαιρέστε το πάγο και ρίξτε τα παραπάνω υλικά στο ποτήρι. Στη συνέχεια ανακατέψτε ελαφρώς με κουταλάκι ανάμειξης και γαρνίρετε με μια φράουλα.
*Εάν αντικαταστήσετε την crème de cassis με κρέμα φραμπουάζ (Liqueur), θα έχετε το Kir Imperial.
Bellini
Υλικά (για 1 ποτήρι)
● 80 ml ξηρή σαμπάνια ή Prosecco (αφρώδης οίνος)
● 2 ροδάκινα (φρέσκα ή κομπόστα)
● 2-3 σταγόνες Melocotón (Peach schnapps)
● Πάγο
Εκτέλεση
Προετοιμάστε ένα ποτήρι τύπου Flûte γεμίζοντάς το με πάγο και νερό ώστε να είναι παγωμένο. Καθαρίστε τα ροδάκινα και κόψτε τα στη μέση, αφαιρώντας τα κουκούτσια. Κόψτε τα σε μικρά κομμάτια και πολτοποιείστε τα στο μπλέντερ. Όταν το ποτήρι παγώσει, αφαιρέστε τον πάγο και ρίξτε μέσα περίπου τα 40 ml από το πολτό ροδάκινου. Προσθέστε 2-3 σταγόνες Melocotón και συμπληρώστε με σαμπάνια. Ανακατέψτε ελαφρά με κουταλάκι ανάμειξης, γαρνίρετε και σερβίρετε.
Pomegranate Rosemary Spritzer
Υλικά (για 4 ποτήρια)
● 1 μπουκάλι σαμπάνια ή Prosecco (αφρώδης οίνος)
● 60 ml schnapps ροδάκινο
● 4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
● 120 ml χυμό από ρόδι
● 1 μικρό μπουκάλι μάνγκο σόδα
● 6-8 κλωναράκια δεντρολίβανο
● 1 φρέσκο ρόδι
● 5 φλιτζάνια ζάχαρη
● 1 φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση
Ρίξτε ένα φλιτζάνι νερό σε ένα μικρό τηγάνι μαζί με 2-3 κλωναράκια δεντρολίβανο, και αφήστε το να πάρει μια βράση. Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Απομακρύνετέ το από τη φωτιά, στραγγίξτε τα κλωναράκια και αφήστε το να κρυώσει. Πλύντε το ρόδι και αφαιρέστε τους σπόρους. Ρίξτε τους σπόρους μέσα στο μίγμα.
Προετοιμάστε 4 ποτήρια για κοκτέιλ και ρίξτε το Prosecco. Προσθέστε 150 ml schnapps ροδάκινο, 150 ml σιρόπι, 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού, 30 ml χυμό από ρόδι κι λίγο μάνγκο σόδα σε κάθε ποτήρι και ανακατέψτε. Αφήστε τους σπόρους από το ρόδι να επιπλέουν στην επιφάνεια του ποτηριού και σερβίρετε με ένα κλωναράκι δεντρολίβανο.
*Φιάχνεται καλύτερα με παγωμένο Prosecco και schnapps ροδάκινο, ή με 1-2 παγάκια αν χρειαστεί.
Pineapple Coconut Champagne
Υλικά
● Βιολογικός χυμός ανανά
● Βιολογικός χυμός καρύδας
● Ξηρή σαμπάνια ή Prosecco (αφρώδης οίνος)
● Σιρόπι απλό
● Καρύδα, άγλυκη και λεπτοαλεσμένη
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ ρίξτε λίγο σιρόπι και σε ένα άλλο μπολ ρίξτε την καρύδα. Πάρτε ποτήρια σαμπάνιας και βουτήξτε το χείλος των ποτηριών στο σιρόπι και έπειτα στην καρύδα αφού βεβαιωθείτε ότι το χείλος τους επικαλύφτηκε καλά. Αφήστε τα λίγο να στεγνώσουν. Γεμίστε το κάθε ποτήρι με 45 ml από τους βιολογικούς χυμούς ανανά και καρύδας έκαστος. Γεμίστε το υπόλοιπο ποτήρι με την σαμπάνια ή το Prosecco. Σερβίρετε αμέσως.
Σημείωση: Το σιρόπι είναι από ζάχαρη και νερό σε αναλογίες 1:1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε ίση ποσότητα ζάχαρης και νερού (π.χ. 1 φλιτζάνι ζάχαρη – 1 φλιτζάνι νερό) και στη συνέχεια σιγοβράζετε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Αφήστε το να κρυώσει καλά και αποθηκεύστε το σε ένα αεροστεγές δοχείο μέχρι να είναι έτοιμο προς χρήση.