Γλυκά & Παγωτά
Μηλόπιτα
Η κα Ευτυχία μας προτείνει ένα γρήγορο γλυκό για όλες τις ώρες.
Υλικά ( για ταψί 30 εκ.)
• 5 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
• 2 φλυτζ. ζάχαρη
• ½ φλυτζ. βιτάμ
• Κανέλα
• 5 αυγά
• 1 φλυτζ. φαρίνα
• Καρύδια (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε ζεστό φούρνο βάζουμε το ταψί με το βούτυρο να λιώσει. Μόλις λιώσει τελείως ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια τη μισή ζάχαρη, την κανέλα (όσο θέλουμε) και τοποθετούμε τα μήλα με τη σειρά και τα καρύδια στα κενά.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα. Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα άσπρο αφράτο μείγμα και το ρίχνουμε μαζί με τη φαρίνα σιγα σίγα μέσα στη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με ένα κουτάλι. Το ρίχνουμε πάνω από τα μήλα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50’.
Για να την γυρίσουμε, την αφήνουμε 5’ εκτός κουζίνας να ιδρώσει και με ένα μαχαίρι την ξεχωρίζουμε από τα τοιχώματα.
Γυρίστε την σε μεγάλη πιατέλα και καλής σας όρεξη