Ιατρική
Πώς να ξεπεράσετε τη βουλιμία με σεμινάρια ψυχολογίας.
Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι καθημερινά βιώνουν έντονο άγχος και κούραση από τους απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να στρέφονται σε συνήθειες οι οποίες μπορούν να φανούν… εξαιρετικά επιβλαβείς για την υγεία τους όπως το υπερβολικό φαγητό.
Η βουλιμία αποτελεί μια μορφή διατροφικής διαταραχής, η οποία εκδηλώνεται σε μεγάλο ποσοστό σε όσους κατοικούν στα μεγάλα αστικά κέντρα καθώς πολλές φορές είναι ένας τρόπος να εκτονωθούν και δρα σαν αγχολυτικό. Όπως επισημαίνεται και σε σεμινάρια ψυχολογίας, τα οποία έχουν στόχο να ενημερώσουν το κοινό για τη βουλιμία και όσα αυτή συνεπάγεται, η βουλιμία εντοπίζεται κατά συντριπτικό ποσοστό 95% σε γυναίκες, οι οποίες καταναλώνουν τροφές που περιέχουν πολλές θερμίδες και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
Σε πολλά περιστατικά τα οποία έχουν αναλυθεί και μελετηθεί, τα άτομα που βιώνουν βουλιμικά επεισόδια μπορεί να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φαγητού, μέχρι να μην μπορούν να φάνε άλλο, ωστόσο μετά επειδή νιώθουν τύψεις προκαλούν εμετό στο 85% των περιπτώσεων ώστε να αποφύγουν την αύξηση του βάρους τους. Η αυξομείωση βάρους είναι χαρακτηριστική σε άτομα με βουλιμία, προκαλώντας ταυτόχρονα πολλά προβλήματα υγείας αλλά κυρίως ψυχολογικά.
Επομένως, είναι εξαιρετικά σημαντικό τα άτομα αυτά να πάρουν την απόφαση και να ακολουθήσουν εξειδικευμένα σεμινάρια ψυχολογίας τα οποία θα τους δώσουν την ευκαιρία να ξεφύγουν από τη μάστιγα της υπερφαγίας, με διατροφικές οδηγίες οι οποίες θα οδηγήσουν σε ένα υγιεινό πρότυπο διατροφής.
Τι μπορούμε να επιτύχουμε με τα σεμινάρια ψυχολογίας:
1. Ο ασθενής αναγνωρίζει το πρόβλημα και παίρνει την απόφαση να το αντιμετωπίσει.
2. Ο ασθενής αναγνωρίζει ότι το κακό διατροφικό πρότυπο έχει άμεσο αντίκτυπο στο σωματικό του βάρος.
3. Ο ασθενής αναγνωρίζει ότι οι εμετοί δεν αποτελούν λύση στο πρόβλημα, αντίθετα επιδεινώνουν την ομαλή λειτουργία του οργανισμού.
4. Ο ασθενής αναγνωρίζει ότι πρέπει να δώσει τέλος και να υιοθετήσει υγιεινά πρότυπα διατροφής.
5. Προοδευτικά ο ασθενής συνειδητοποιεί ότι μπορεί να ελέγξει τον εαυτό του και τα συναισθήματά του.
6. Ο ασθενής ανακτά την χαμένη του αυτοεκτίμηση.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα διαθέσιμα σεμινάρια ψυχολογίας επισκεφτείτε την ιστοσελίδα psyath.com.