Γενικά

20 χρόνια Rockwave Festival!

Συντάκτης  | 

Rockwave Festival 2015Τo Rockwave Festival γίνεται φέτος 20 ετών! Στα εικοστά του γενέθλια το Rockwave Festival αποφάσισε να διοργανώσει ένα από τα πιο απολαυστικά τετραήμερα της διαδρομής του. Από τις 30 Μαΐου μέχρι και τις 21 Ιουλίου «όλο το καλοκαίρι θα είναι Rockwave», και φιλοδοξεί να μας κάνει να πηγαινοερχόμαστε στην εθνική οδό χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεν είναι δύσκολο καθώς οι συμμετέχοντες φέτος, σε αντίθεση με άλλα, δύσκολα καλοκαίρια, προκαλούν σαν μαγνήτης.

Ποιους θα δούμε στο φετινό Rockwave Festival;
Το Σάββατο 30 Μαΐου, οι Black Keys ανέβηκαν στη σκηνή του Terra Vibe και εγκαινίασαν… το 20ο Rockwave Festival, το πρώτο που διεξάγεται με αυτόν τον τρόπο. Αντί του κλασσικού 4ήμερου, ήρθε ένα πιο διευρυμένο χρονικά φεστιβάλ.

Στις 20 Ιουνίου το Rockwave υποδέχεται τον Robbie Williams, σε μια βραδιά με ξεχωριστό glam. Τη βραδιά θα ανοίξουν οι Ex-Girlfriend’s Perfume, το γκρουπ που με το κομμάτι «Cache-cache» νίκησε στο διαγωνισμό Jumping Fish της Cosmote (ως μεγάλος χορηγός του Rockwave Festival φέρνει τώρα στην Ελλάδα, μετά τη Madonna, τον George Michael και τους Depeche Mode, άλλον ένα σούπερ σταρ). Με το γκρουβάτο τους ήχο θα κάνουν την εισαγωγή στην Kovacs, την τραγουδίστρια που με την πρόσφατη συναυλία της εδώ μας έδειξε πως δεν είναι απλώς φήμη ότι πρόκειται για μια γνήσια modern soulwoman με εκρηκτική σκηνική παρουσία. Με αυτόν τον τρόπο έχει στρωθεί σχεδόν ιδανικά ο δρόμος για το σόου του Robbie Williams, που εδώ και μία 20ετία (μετά την περίοδο των Take That) έχει κάνει μια άκρως επιτυχημένη προσωπική πορεία. Στην περίπτωσή του το να μετράει κάποιος πρωτιές είναι ίσως κουραστικό. έτσι λοιπόν το άλμπουμ του «Under the Radar Volume 1», που κυκλοφόρησε πριν από 5-6 μήνες, περιέχει κυρίως αρχειακό υλικό: b-sides, demos και ακυκλοφόρητα κομμάτια. H περιοδεία του ονομάζεται «Let Me Entertain You» και εκτός από την Ευρώπη περιλαμβάνει πολλές στάσεις στην Ασία και την Ωκεανία. Να πούμε δε ότι (παρά τις προωθητικές φωτογραφίες του tour) δεν εμφανίζεται γραβατωμένος και με make up, αλλά με δερμάτινα ρούχα και… διαβολικά κέρατα!

Η τρίτη ημέρα του Rockwave (4 Ιουλίου) είναι και η πιο τυπικά ροκγουεϊβική! Δομημένη στα «κλασικά» πρότυπα, με την Terra Stage στο modern mainstream και τη Vibe Stage στο heavy metal, θα ακούσουμε τους Prodigy και το καινούργιο τους άλμπουμ «The Day is My Enemy». Εδώ το συγκρότημα βγαίνει καθαρά με ομαδική δημιουργική δουλειά κι εξαιρετικά δυναμική rock electronica. Πιο πριν οι γκαραζιέρικες και ψυχεδελίζουσες τάσεις/εντάσεις των Black Rebel Motorcycle Club έχουν διαμορφώσει το τοπίο που έχει καλλιεργήσει πριν από αυτούς ο John Garcia. Και, από την άλλη, στα μεταλλικά vibes της βραδιάς η κορύφωση γίνεται με τους προπάτορες Judas Priest, στους οποίους μας έχουν ωθήσει οι δικοί μας Rotting Christ, Maplerun και Exarsis.

Στις 21 Ιουλίου είναι η βραδιά του Manu Chao. Ίσως δε χρειάζονται περαιτέρω εξηγήσεις, όμως ο εξαιρετικός αυτός καλλιτέχνης έχει καλλιεργήσει το δικό του τρόπο δημιουργικής επικοινωνίας με τον κόσμο του. Ανοίγουν οι δικοί μας διαβαλκανιστές BAiLdSA, που με δύο δίσκους στο ενεργητικό τους έχουν ήδη εκτιναχτεί!

Το πλήρες πρόγραμμα του Rockwave Festival:

Σάββατο 30 Μαΐου
The Black Keys
The Black Angels
1000 Mods
The Big Nose Attack
Puta Volcano

Σάββατο 20 Ιουνίου

Robbie Williams
Kovacs

Σάββατο 4 Ιουλίου
Terra Stage
The Prodigy
Black Rebel Motorcycle Club
John Garcia
Electric Litany
Vibe Stage
Judas Priest
Rotting Christ
Maplerun
Exarsis

Tρίτη 21 Ιουλίου
Manu Chao La Ventura
Baildsa

Προπώληση εισιτηρίων:
• Αθήνα, Ticket House
Πανεπιστημίου 42, εντός της στοάς, Αθήνα
Τηλ.: 2103608366
• Θεσσαλονίκη, Ticket House
Πλατεία Αριστοτέλους 5
www.tickethouse.gr
• Στα καταστήματα: ΟΤΕ & Γερμανός

Τα εισιτήρια κοστίζουν 42 ευρώ (60 ευρώ τα VIP)

Πληροφορίες εκδήλωσης:
Terra Vibe Park
Μαλακάσα, 37ο χλμ. Αθηνών-Λαμίας
Τηλ.: 210 8820426
http://www.didimusic.gr/

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Rockwave Festival.

Θα υπάρχουν συνεχή δρομολόγια με το ΚΤΕΛ Αττικής (€ 4 η απλή δια¬δρομή και € 6 με επιστροφή ) και το Apollon Association (€ 5 η απλή διαδρομή και € 8 με επιστροφή) από και προς το Terra Vibe πριν και μετά τις συναυλίες. Φέτος θα λειτουργήσουν και οι δύο πύλες του Terra Vibe.

Rockwave Festival 2015

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *