Εφηβεία

Πρώτες σχέσεις! Οι οικογενειακές φάσεις για μια ήρεμη εξέλιξη με τον έρωτά σου

Συντάκτης  | 

Ερωτευμένο ζευγάριΝεαρά και νεαρέ που ετοιμάζεσαι για τις πρώτες βόλτες με το amore σου, σκέφτηκες ποτέ πώς θα αντιδράσουν οι γονείς σου ή πως φαντάζονται το ιδανικό άτομο για την σχέση σου;
Αν όχι, οπλίσου με θάρρος και υπομονή και κάτσε να σου πω στα γρήγορα τι σε περιμένει και τι πρέπει να κάνεις…!

Φάση πρώτη: βιογραφικό
Ποιος / ποια είναι!
Σε αυτό το στάδιο θα σου δημιουργηθεί το αίσθημα της ανάκρισης (όχι άδικα).
Ετοιμάσου να… ακούσεις ερωτήσεις όπως: όνομα, επίθετο, ηλικία, που γνωριστήκατε, σε ποιο σχολείο πάει, τι δουλειά κάνουνε οι γονείς του/της, από που κατάγεται, που μένουν, που θα πάτε και το κυριότερο τι ώρα θα γυρίσετε.

Ακούγεται λίγο περίεργο και τρομακτικό αλλά όλοι τα περνάμε, πίστεψε με…
Πάρε βαθιά ανάσα και προσπάθησε να δείξεις κατανόηση στη φρίκη των γονιών σου. Έχουν ακούσει και έχουν δει τόσα πράγματα… Απλά κάνε την αναφορά…

Φάση δεύτερη: dress code
Το ντύσιμο σου!
Αν θες να έχεις μια ομαλή εξέλιξη της συζήτησης με τους γονείς σου και να αποφύγεις τις επιθετικές ερωτήσεις τύπου «Πώς θα βγεις έτσι έξω;», σου προτείνω κάτι πολύ απλό και βολικό…, τζιν, μπλούζα, αθλητικά / μπαλαρίνες και μία όμορφη ζακέτα (κόλπο για τις μαμάδες, μην κρυώσεις).

Φάση τρίτη: face control
Άφησε τον/την να έρθει να σε πάρει από το σπίτι!
Έτσι σταδιακά θα γνωρίσει τους γονείς σου ή τη γιαγιά σου, τόσο όσο χρειάζεται, ώστε η σχέση «τους» να εξελίσσεται ομαλά και ήρεμα (για εσένα). Με τον καιρό θα σε ρωτάνε όλο και λιγότερο που είσαι και με ποιον/ποια.

Φάση τέταρτη και τελευταία: χρονόμετρο
Γυρνάς το συντομότερο δυνατό σπίτι ώστε να ξαναβγείς την επομένη σίγουρα!
Αρχικά πρέπει να εμπεδώσεις πως οι γονείς δεν είναι μπαμπούλες. Απλά αγχώνονται (υπερβολικά κάποιες φορές και περισσότερο απ’ όσο πρέπει) για τα παιδιά τους. Για αυτούς ήσουν και θα είσαι πάντα (ακόμη και στα 40 σου) το… μικρό τους που πρέπει να προστατέψουν!
Μπορεί λοιπόν να περνάς τέλεια με τον άνθρωπο που έχεις επιλέξει και να θέλεις να κάτσεις όλο το βραδύ μαζί του, αλλά αν θέλεις να ξαναβγείς την επόμενη μέρα (χωρίς μάχες) πρέπει να γυρίσεις το συντομότερο ή την ώρα που σου θέσανε οι γονείς σου. Να ξέρεις όσο πιο νωρίς, τόσο πιο καλά!

Γενικά να ξέρεις: οι γονείς φρικάρουν εύκολα… Είναι όμως λογικό εάν το καλοσκεφτείς. Γνωρίζουν εκδοχές που εσύ δεν έχεις ζήσει ακόμη αλλά «ΘΑ» ζήσεις (αυτοί τα έχουνε δει από φίλους ή τα ζήσανε, δίχως βέβαια να θέλουν να το ομολογήσουν… σε εσένα)…
Μην ξεχνάς, ζούνε τουλάχιστον τα διπλά χρόνια από εσένα, άρα την μακρόχρονη ΕΦΗΒΕΙΑ των 14-24, τα τερτίπια και τις μάχες της, που εσένα σου έρχονται τώρα, αυτοί τα περάσανε ήδη με τους δικούς τους γονείς.
Έτσι τα σλόγκαν τύπου: «ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΠΟΧΗ» ή «EΚΕΙNA ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ» ή «ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΑΛΛΙΩΣ» μην τα επιχειρήσεις, ακριβώς τα ίδια έλεγαν και αυτοί στους δικούς τους γονείς. Αυτές τις ατάκες τις γνωρίζουν από πρώτο χέρι!!!

Όπως και να έχει, θα περάσεις κι εσύ τις παραπάνω φάσεις και ο κάθε έρωτας σίγουρα αξίζει τον χρόνο σου. Στο μυαλό των γονιών σου ο/η ιδανικός/ιδανική είναι σχετικός, η ουσία είναι να είσαι πάντα ήρεμη/ος και χαρούμενη/ος ΕΣΥ!

Editor: Κατερίνα Πλιάτσικα

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *