Men's world

7 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις μετά τον χωρισμό

Συντάκτης  | 

χωρισμό

7 απλά βήματα που αξίζει να ακολουθήσεις μετά τον χωρισμό σου, ώστε να επουλώσεις τις πληγές του χωρισμού και να δεις το φως μετά το τούνελ.

Οι χωρισμοί είναι χάλια. Κλείνεις την πόρτα σε ένα ολόκληρο σύμπαν αναμνήσεων που μοιραζόσουν με κάποιο άτομο. Σκοτώνεις το μέλλον που φανταζόσουν για εσάς. Δεν είσαι πια με εκείνο το άτομο. Είσαι απλά… εσύ.

Δεδομένων των συναισθημάτων που θα αισθάνεσαι μετά τον χωρισμό, αξίζει να αναγνωρίσεις πως τα βήματα που θα ακολουθήσεις μετά από αυτόν θα έχουν επίπτωσει στις επόμενες ημέρες, μήνες ή και χρόνια.

Για αυτό, εδώ έχουμε μερικούς “κανόνες χωρισμού”, σαν μικρά λόγια σοφίας, που θα σε βοηθήσουν σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή. Δες τα σαν έναν οδηγό που θα μετατρέψει τον χωρισμό σου από ένα “τέλος” σε μια καινούρια αρχή.

1. Μην κάνεις τίποτα βιαστικό

Αμέσως μετά από έναν χωρισμό, είναι λογικό να αισθάνεσαι λίγο πιο “τρελός” από το κανονικό σου. Μπορεί να σου έρθει να κάνεις κάτι πομπόδες (ίσως και λίγο επικίνδυνο), για να ταιριάξει με τα συναισθήματά σου.

Τότε είναι που θα πρέπει να θυμηθείς ότι αυτό είναι παροδικό. Δεν πρέπει να κάνεις κάτι που μπορεί να μετανιώσεις, για κάποια αρνητικά συναισθήματα που θα ξεπεραστούν, εν καιρώ. Γιατί αυτά θα φύγουν, ενώ κάποια λάθη μπορεί όχι.

2. Άσε τον εαυτό σου να νιώσει τον πόνο

Αυτό μπορεί να μοιάζει λίγο παράλογο, αλλά είναι ένα σημαντικό βήμα που εμείς οι άνδρες το αποφεύγουμε. Είναι σημαντικό, όταν περνάς έναν χωρισμό (ή άλλο τραυματικό γεγονός) να μην κρύψεις τον πόνο σου, αλλά να αντιμετωπίσεις την λύπη σου κατά μέτωπο.

Αν αισθάνεσαι λύπη, παραδέξου το στον εαυτό σου και αγκάλιασέ την. Πάρε ένα ρεπό ή μείνε ένα βράδυ μέσα για να χαλαρώσεις. Αν οι φίλοι σε ρωτάνε τι κάνεις, πες τους πως είναι μια δύσκολη περίοδος. Μίλα στους πιο κοντινούς σου φίλους για την κατάσταση και άστους να σε βοηθήσουν με αυτήν.

Η παραδοχή των συναισθημάτων θα κάνει την αντιμετώπισή τους πολύ πιο εύκολη.

3. Μην αρχίσεις να βγαίνεις ραντεβού αμέσως μετά τον χωρισμό

Είναι λογικό να θέλεις να βρεις κάποια να γεμίσει το κενό της πρώην, μετά τον χωρισμό. Μπορεί να είναι δελεαστικό να κατεβάσεις το Tinder και να αρχίσεις να ψάχνεις αμέσως, αλλά κάτι τέτοιο δε θα είναι δίκαιο για όσες δεν ψάχνουν να είναι το rebound σου.

Ακόμη και να είσαι ειλικρινής για το πόσο φρέσκος είναι ο χωρισμός σου, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσεις αυτόν τον χρόνο για να ξαναβρεις τον εαυτό σου, προτού τον “παρουσιάσεις” σε κάποια νέα υποψήφια.

4. Αποδέξου ό,τι έγινε μέχρι τον χωρισμό

Όταν κοιτάς στο παρελθόν, σε έναν χωρισμό, ειδικά αν ήσουν το ¨θύμα” του χωρισμού, μπορεί να θέλεις να θυμηθείς μόνο τα καλά μέρη της σχέσης. Αν όμως ήσουν εκείνος που ξεκίνησε τον χωρισμό. μπορεί να θέλεις να δεις την πρώην σαν την κακιά και τον εαυτό σου σαν τον καλό της υπόθεσης.

Ένας χωρισμός, όμως, μπορεί να είναι “ξυπνητήρι”. Αν εκείνη σε χώρισε και σου παρέθεσε τους λόγους, μπορεί να είναι μια καλή ευκαιρία να δεις αυτά τα κομμάτια της προσωπικότητάς σου, ή ότι άλλου τομέα, μπορούν να βελτιωθούν.

Όπως και να ‘χει, προσπάθησε να μην αγνοήσεις ό,τι οδήγησε στον χωρισμό, βλέποντας απλά την πρώην σαν την “τρελή”. Μια τέτοια οπτική θα σε εμποδίσει από το να καλυτερέψεις σαν άνθρωπος, με παρόμοια αποτελέσματα στο μέλλον.

5. Κάνε ένα διάλειμμα από την πρώην

Πιθανότατα να έχεις συνηθίσει να μιλάς με την πρώην σε καθημερινή βάση, ή έστω περισσότερο από τους υπόλοιπους φίλους και γνωστούς, αλλά τώρα πρέπει να κόψεις κάθε επικοινωνία μαζί της.

Αν και υπάρχουν εξαιρέσεις (μοίρασμα πραγμάτων, κηδεμονία παιδιών κτλ), η επικοινωνία με την πρώην απλά θα κάνει πιο δύσκολη την μετάβαση στην single φάση. Ένας τρόπος να το καταφέρεις, είναι να της ζητήσεις ευθέως να μην έχετε επικοινωνία για ένα διάστημα, ώστε να μπορέσετε και οι 2 να προχωρήσετε παρακάτω. Όσο λιγότερο χρόνο περνάς μιλώντας μαζί της, τόσο πιο εύκολο να περάσουν τα συναισθήματά σου.

6. Αφιέρωσε χρόνο σε φίλους και συγγενείς

Μετά από έναν χωρισμό, ειδικά αν μένατε μαζί ή περνούσατε μεγάλο μέρος τη μέρας μαζί, είναι λογικό να βρεθείς με πολύ ελεύθερο χρόνο στα χέρια σου, μη ξέροντας τι να κάνεις. Πως μπορείς να γεμίσεις τις τόσες ώρες που περνούσατε μαζί;

Αν και είναι σημαντικό να βρεις κάποια χόμπι ή δραστηριότητες για τον εαυτό σου, είναι εξίσου σημαντικό να περάσεις χρόνο με φίλους και συγγενείς.

Η παρουσία τους γύρω σου, σε μια τέτοια κατάσταση, μπορεί να είναι καταλυτική. Περνώντας χρόνο μαζί τους, θα σε κάνει πιο χαρούμενο και προσγειωμένο στην πραγματικότητα, ενώ θα τους δείξει και εκείνους ότι είσαι καλά.

7. Δες τον χωρισμό σαν μια ευκαιρία

Όταν είσαι στα πατώματα, μετά από έναν χωρισμό, είναι δύσκολο να δεις το φως. Στην πραγματικότητα, όσο ένας χωρισμός είναι ένα τέλος, είναι και μια αρχή. Τώρα έχεις την ευκαιρία να δεις πιο καθαρά ποιος είσαι και τι θέλεις, χωρίς κάποιον άλλο δίπλα σου. Και μπορείς να πάρεις αυτά που θα μάθεις για τον εαυτό σου και να τα χρησιμοποιήσεις, ώστε να βρεις κάποια που θα σου ταιριάζει παραπάνω από την πρώην.

 

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!