Διάφορα, Προτάσεις & Tips

7 συμβουλές μαγειρικής που θα σας λύσουν τα χέρια

Συντάκτης  | 

ΚουζίναΜην αποθηκεύετε όλα τα είδη φρούτων και λαχανικών μαζί.
Μερικά είδη φρούτων όπως τα μήλα και τα ροδάκινα εκπέμπουν αέρια αιθυλενίου, τα οποία επιταχύνουν τη διαδικασία ωρίμανσης. Τα φρούτα λοιπόν που βρίσκονται δίπλα σε αυτά… ωριμάζουν και σαπίζουν πιο γρήγορα.
Σημείωση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την ιδιότητα προς όφελός σας. Για παράδειγμα μπορείτε να βάλετε δίπλα σε ένα μήλο ένα άγουρο ακτινίδιο.

Λεμόνι – πανταχού παρών στην κουζίνα
Ο χυμός του λεμονιού δίνει μια γεύση φρεσκάδας στα πιάτα σας.
Λίγες σταγόνες απο τον χυμό του, διατηρούν το χρώμα των λευκών λαχανικών κατα το μαγείρεμα.
Τοποθετήστε λεμονόκουπες στο ψυγείο για να απαλλαχθείτε από τις δυσάρεστες οσμές.
Τοποθετώντας φλούδες λεμονιού στο πλυντήριο πιάτων αντικαθιστάτε τα σκευάσματα για το ξέβγαλμα.

Πως να καρυκεύετε έξυπνα τα φαγητά σας
Ποιος θα ήθελε να μασήσει σκόρδο, καρπούς άρκευθου ή φύλλα δάφνης; Τοποθετήστε τα μπαχαρικά σε μια θήκη ή σε ένα σουρωτήρι για τσάι. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να τα αφαιρέσετε εύκολα και γρήγορα μετά το μαγείρεμα.

Πώς διατηρούνται τα βότανα φρέσκα στο ψυγείο;
Αμέσως μόλις τα αγοράσετε, τοποθετήστε τα βότανα σε μια πλαστική σακούλα με λίγες σταγόνες νερό, φουσκώστε τη σακούλα, δέστε και σφίξτε καλά και τοποθετήστε την στο ψυγείο.

Χρησιμοποιώντας καυτερές πιπεριές
Όταν πλένετε και κόβετε καυτερές πιπεριές, να φοράτε γάντια. Σε γυμνό δέρμα κατά την επαφή, τα αιθέρια έλαια προκαλούν ερεθισμό και κάψιμο.
Όσοι προτιμούν τα ιδιαίτερα καυτερά, μπορούν να χρησιμοποιήσουν και τους σπόρους που βρίσκονται μέσα στην πιπεριά καθώς εκεί βρίσκεται η περισσότερη καψαϊκίνη.

Το σωστό λάδι για τηγάνισμα
Το ελαιόλαδο που προέρχεται από ψυχρή έκθλιψη δεν είναι κατάλληλο για τηγάνισμα σε υψηλές θερμοκρασίες. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε λάδια που να αντέχουν ακόμη και στους 200°C, όπως για παράδειγμα το ραφιναρισμένο ελαιόλαδο ή το φυστικέλαιο.

Πως να ελέγχετε τη φρεσκάδα της μαγιάς και του baking powder
Για να δοκιμάσετε εάν η μαγιά και το baking powder είναι ακόμη ενεργά, ρίξτε μια μικρή ποσότητα μαγιάς σε ζεστό νερό. Εάν η μαγιά ανέβει αμέσως στην επιφάνεια, είναι φρέσκια. Άλλος τρόπος είναι να ανακατέψετε λίγη μαγιά σε ζεστό νερό. Θα πρέπει εάν είναι φρέσκια, να βγάλει φουσκάλες. Για να δοκιμάσετε το baking powder, προσθέστε μικρή ποσότητα σε ξύδι ή ζεστό νερό. Εαν είναι φρέσκο θα πρέπει να δημιουργηθούν αμέσως μικρές φούσκες.


 

 

Κάντε μας like στο Facebook και στο Instagram για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *