Διάφορα, Προτάσεις & Tips

7 τρόφιμα που (ίσως) δεν γνωρίζετε ότι μπορούν να καταψυχθούν

Συντάκτης  | 

7 τρόφιμα που (ίσως) δεν γνωρίζετε ότι μπορούν να καταψυχθούν θα δείτε παρακάτω και (ίσως) με κάποια εκπλαγείτε…  

Είναι κάποια τρόφιμα τα οποία οι περισσότεροι δεν φανταζόμαστε ή δεν έχουμε καν σκεφτεί να τα καταψύξουμε αποφεύγοντας έτσι την κατάληξή τους στον κάδο απορριμμάτων.

7 τρόφιμα που (ίσως) δεν γνωρίζετε ότι μπορούν να καταψυχθούν θα σας δείξουμε παρακάτω.

Μπορεί να μην καταφέρατε να τα καταναλώσετε στην ώρα τους. Μπορεί να έχετε άφθονα ή να παράγετε παράγετε περισσότερα από αυτά που μπορείτε να καταναλώσετε. Μπορεί απλά να θέλετε να τα έχετε “ρεζέρβα” στην κουζίνα σας για… ώρες ανάγκης.

Ρίξτε μια ματιά σε κάποια καθημερινά τρόφιμα, για τα οποία δεν γνωρίζετε πως έχετε τη δυνατότητα να τα διατηρήσετε χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση τους!

gala1Γάλα

Μπορούμε να το βάλουμε στην κατάψυξη για περίπου 2 μήνες. Ρίξτε το σε πλαστικά μπουκάλια, αλλά αφήστε ένα κενό 10 cm έτσι ώστε να μην σπάσει το μπουκάλι όταν παγώσει και διογκωθεί το υγρό. Για να το αποψύξετε αφήστε το στη συντήρηση να ξεπαγώσει σιγά-σιγά, με αυτόν τον τρόπο διατηρείται περισσότερο.

butyro2Βούτυρο

Απλά τοποθετήστε το όπως είναι με τη συσκευασία του στην κατάψυξη. Για να το αποψύξετε αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια βάλτε το στη συντήρηση για να διατηρηθεί.

tyri3Τυρί

Πολλοί ισχυρίζονται πως αυτό δεν είναι δυνατόν. Είναι, αλλά μόνο όταν καταψυχθεί και στη συνέχεια χρησιμοποιηθεί για το φαγητό (π.χ. σουφλέ, πίτσα κλπ.). Μπορείτε να το τρίψετε ή να το κόψετε σε φέτες, το τοποθετείτε σε σακουλάκια κατάψυξης σε μερίδες και το αφήνετε έως και 4 μήνες στη κατάψυξη. Για να το χρησιμοποιήσετε βγάλτε το λίγη ώρα πριν τη χρήση σε θερμοκρασία δωματίου. Δεν υπάρχει λόγος να το βάλετε πιο νωρίς.

tomates4Τομάτες

Οι κατεψυγμένες τομάτες είναι καταπληκτικές για το μαγείρεμα. Η κατάψυξη είναι μια πολύ καλή εναλλακτική για να διατηρήσετε τις “παραπανίσιες” φρέσκες τομάτες από το καλοκαίρι. Βάλτε τις τομάτες σε ένα ταψί και τοποθετήστε τις στη κατάψυξη έως ότου παγώσουν, στη συνέχεια βάλτε τις μέσα σε σακουλάκια κατάψυξης. Όταν τις χρειαστείτε για το μαγείρεμα, απλά βάλτε τις κάτω από τη βρύση σε ζεστό νερό και η φλούδα τους θα φύγει αμέσως. Μην τις αποψύξετε πριν το μαγείρεμα απλά σπάστε τις με ένα κουτάλι σε 3-4 κομμάτια και αφήστε τις να ξεπαγώσουν μέσα στην κατσαρόλα ή το τηγάνι.

banana5Μπανάνες

Βάλτε τις μπανάνες μόλις αρχίσουν να μαυρίζουν μέσα σε σακουλάκια και έπειτα στη κατάψυξη (όπως είναι, με τη φλούδα). Είναι τέλειες για τα γλυκά. Πριν τις χρησιμοποιήσετε αφήστε τες για λίγο να ξεπαγώσουν, τόσο ώστε να μπορείτε να τις ξεφλουδίσετε πιο εύκολα.

avgo6Αυγά

Ανακατέψτε τοn κρόκο με το ασπράδι μαζί (μην τα χτυπάτε, το μίγμα πρέπει να περιέχει όσο το δυνατό λιγότερο αέρα). Βάλτε το μίγμα σε μια σακούλα κατάψυξης με κενό χώρο τουλάχιστον 10 cm. Για να το αποφύγετε το σβόλιασμα μπορείτε να προσθέσετε στο σακουλάκι (ανά φλιτζάνι μίγματος) 1½ κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη ή ½ κουταλιά του γλυκού αλάτι. Μπορείτε επίσης να γεμίσετε με 3 κουταλιές της σούπας από το μίγμα του αυγού τις παγοκυψέλες μιας παγοθήκης. Αφήστε τα στη κατάψυξη έως ότου παγώσουν και μετά βάλτε τα σε μια σακούλα κατάψυξης. Το 1 παγάκι αντιστοιχεί σε 1 αυγό. Χρησιμοποιήστε το ξεπαγωμένο μίγμα των αυγών, για στραπατσάδες, ομελέτες, γλυκά.

myrodika7Μυρωδικά και μπαχαρικά

Είτε σας έχουν περισσέψει, είτε είναι η εποχή συγκομιδής τους από τον κήπο: η συντήρησή τους στην κατάψυξη είναι πανεύκολη. Απλά ψιλοκόψτε τα, βάλτε τα μέσα σε σακουλάκια κατάψυξης και αφήστε τα να παγώσουν. Δεν υπάρχει λόγος να τα ξεπαγώσετε πριν από το φαγητό.

 

 

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *