Ταξίδια & Τουρισμός

5 μυστικά, μη επισκέψιμα νησιά του πλανήτη μας

Συντάκτης  | 

Παρακάτω θα δείτε 5 νησιά του πλανήτη μας τα οποία όσο και να το θέλει κανείς, είναι απίθανο να τα επισκεφτεί. Ο λόγος είναι επειδή αποτελούν μυστικές, αλλά και απαγορευμένες περιοχές.

Αυτά τα 5 νησιά του πλανήτη γη, θα μπορούσε κάποιος να τα ονειρευτεί για εξωτικές και περιπετειώδεις διακοπές. Ωστόσο, δεν είναι από αυτά τα νησιά που μπορεί ένας άνθρωπος να τα εντάξεις στην λίστα των προορισμών του. Γιατί;

Γιατί απαγορεύεται η πρόσβαση σε αυτά καθώς κάθε ένα από αυτά αποτελεί μυστική ή απαγορευμένη περιοχή για διαφορετικούς λόγους.

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω για να μάθετε την ιστορία τους και για ποιους λόγους απαγορεύετε η επίσκεψή σε αυτά.

1. Ilha da Queimada Grande, Βραζιλία

Το συγκεκριμένο νησί αν και παράδεισος αποτελεί ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη του κόσμου. Η πρόσβαση σε αυτό το νησί έχει απαγορευτεί καθώς φιλοξενεί πάνω από 4.000 δηλητηριώδη φίδια στην αντίστοιχα μικρή έκτασή του. Η πρόσβαση στο νησί έχει επιτραπεί μόνο σε ερευνητές.

2. Surtsey, Ισλανδία

Το Σούρτσεϊ (Surtsey) είναι ηφαιστειογενές νησί που βρίσκεται στο αρχιπέλαγος Βέστμαναεϊγιαρ ανοικτά της νότιας ακτής της Ισλανδίας.Το νησί Σούρτσεϊ δεν υπήρχε πριν από το 1963, οπότε και αναδύθηκε από τη θάλασσα και δημιουργήθηκε σε διάστημα λίγων εβδομάδων από μία σειρά εκρήξεων ηφαιστείου, που εκτίναξαν υλικό σε ύψος εκατοντάδων μέτρων. Η απαγόρευση της προσβασιμότητας στο νησί έχει πραγματοποιηθεί για προφανείς λόγους.

3. Niihau, Χαβάη

Το Νιιχάου, είναι το έβδομο μεγαλύτερο νησί της Χαβάη και μαζί με το γειτονικό νησί Καουάι αποτελούν την κομητεία Καουάι. Μετά μετά την αγορά του νησιού από την Ελίζαμπεθ Σινκλέρ η κατοχή του νησιού πήγε στον δισέγγονό της, ο οποίος για να διατηρήσει ακέραιη την ομορφιά του νησιού απαγόρευσε την πρόσβαση επισκεπτών.

4. Diego Garcia, Βρετανικά Εδάφη Ινδικού Ωκεανού

Το νησάκι Diego Garcia πήρε το όνομα του από τον Πορτογάλο θαλασσοπόρο που το ανακάλυψε το 1532. Πίσω από τον επίγειο παράδεισο των καταγάλανων νερών και των φοινίκων που εκτείνονται στην αμμουδιά του, βρίσκεται μια από τις σημαντικότερες μυστικές αμερικάνικες στρατιωτικές βάσεις του πλανήτη. Μέχρι το 1971 κατοικούταν από ιθαγενείς οι οποίοι δια της βίας αποχώρησαν από το νησί με πορεία προς τις Σεϋχέλλες, ώστε τα εδάφη τους να μετατραπούν σε στρατιωτική βάση.

5. North Sentiel, Ινδία

Το Βόρειο Σέντινελ, μοιάζει με κόσμημα. Ωστόσο, αν προσπαθήσεις να το επισκεφτείς, στην καλύτερη περίπτωση θα σε διαπεράσει βέλος στο πόδι! Η επικίνδυνη, απομονωμένη φυλή που κατοικεί στο συγκεκριμένο νησί έχει αρνηθεί οποιαδήποτε επαφή με τον έξω κόσμο εδώ και 60.000 χρόνια. Τα μέλη της επιτίθενται σε όποιον τολμά να πλησιάσει το νησί τους. Το 2004 ένα ελικόπτερο πετούσε πάνω από το νησί μετά από ένα τσουνάμι για να διαπιστώσει αν χρειάζονται βοήθεια. Εκείνοι αντ’ αυτού του επιτέθηκαν με τα βέλη τους. Το 2006 σκότωσαν δύο ντόπιους ψαράδες που προσπάθησαν να αποβιβαστούν στο νησί, ενώ το 2018 έναν ιεραπόστολο που ήθελε να συναντήσει τη φυλή και να κηρύξει τον χριστιανισμό. Οι Ινδικές αρχές έχουν απαγορέψει την προσέγγιση της περιοχής.

 

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!