Ανδρική Περιποίηση

4+1 μυστικά για την σωστή περιποίηση του ανδρικού προσώπου

Συντάκτης  | 

Η περιποίηση του ανδρικού προσώπου έχει αρκετά μυστικά, ποιος είπε λοιπόν πως αυτή είναι μόνο γυναικεία υπόθεση;

Η περιποίηση του ανδρικού προσώπου είναι πολύ βασική. Η φροντίδα του δέρματος των ανδρών είναι εξίσου σημαντική με την φροντίδα του γυναικείου προσώπου. Η περιποίηση ενός άνδρα  επηρεάζει τόσο την εξωτερική του εικόνα όσο και την ελκυστικότητα του.

Από την Σταυρούλα Λωρίδα

Είναι γνωστό ότι όλοι οι άνδρες celebrities του εξωτερικού έχουν ενσωματώσει ορισμένα βήματα στην καθημερινή τους ρουτίνα ομορφιάς. Με αυτόν τον τρόπο διατηρούν την φωτεινότητα και την λάμψη του δέρματος τους.

Ποια είναι όμως αυτά τα 4 βασικά βήματα που οφείλει να ακολουθεί ο ανδρικός πληθυσμός; Πως θα καταφέρεται να πετύχετε την σωστή και άρτια περιποίηση του προσώπου;

1. Καθαρισμός

Ο καθημερινός καθαρισμός αποτελεί το Α και το Ω της ρουτίνας περιποίησης και του άντρα.  Απομακρύνει τους ρύπους της ατμόσφαιρας από την επιδερμίδα καθώς και την περιττή λιπαρότητα  και υπερβολική ποσότητα σμήγματος. Ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται 2 φόρες την ημέρα, πρωί και  βράδυ. Με αυτόν τον τρόπο παραμένει το πρόσωπο καθαρό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όμως είναι σημαντικό να είναι καθαρό και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Καθώς τότε αναπλάθονται τα κύτταρα του προσώπου. Εφαρμόστε ένα ήπιο καθαριστικό σε μορφή γαλακτώματος ή τζελ, ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας.

2. Απολέπιση

Η απολέπιση αν και συχνά παραμελείται από τον ανδρικό πληθυσμό είναι σημαντική και απαραίτητη. Απομακρύνει τα νέκρα κύτταρα της επιδερμίδας τα οποία ευθύνονται για την εμφάνιση μαύρων στιγμάτων. Πράγμα πολύ συνηθισμένο στην ανδρική επιδερμίδα. Υπάρχουν στην αγορά ειδικά ανδρικά απολεπιστικά προσώπου. Αυτά αφήνουν την επιδερμίδα πιο λαμπερή και κυρίως  ενυδατωμένη. Βέβαια, εάν δεν θέλετε να ξοδέψετε χρήματα σε τέτοιου είδους προϊόντα μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και μόνοι σας στο σπίτι ένα peeling.

Πως θα φτιάξετε ένα σπιτικό peeling
Για ξηρές επιδερμίδες: Αναμίξτε 1/2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο με 2 κουταλάκια καστανή ζάχαρη.
Για λιπαρές επιδερμίδες: Αναμίξτε 1/2 κουταλάκι του γλυκού μέλι ή γιαούρτι με 2 κουταλάκια καστανή ζάχαρη.
Ανακατέψτε καλά και απλώστε στο πρόσωπο. Κάντε απαλές κυκλικές κινήσεις για μερικά λεπτά περνώντας όλη την επιφάνεια του προσώπου και ξεπλυθείτε με άφθονο νερό!

Η απολέπιση πρέπει να γίνεται αυστηρά έως 2 φορές την εβδομάδα. Καθώς οι περισσότερες φορές μπορεί να επιφέρουν αρνητικό αποτέλεσμα και να οδηγήσουν ακόμη  και σε επιπλέον ξηρότητα του δέρματος.

3. Μάσκα προσώπου

Οι μάσκες προσώπου είναι απαραίτητες, καθώς περιέχουν θρεπτικά στοιχεία για την επιδερμίδα. Αυτά βοηθούν στην ενυδάτωση και σφριγηλότητα του δέρματος. Καθώς απευθυνόμαστε στους άνδρες της παρέας, προτείνω μάσκες που έχουν ως βάση τη μαύρη άργιλο. Η μαύρη άργιλος  καθαρίζει εις βάθος την επιδερμίδα και απομακρύνει τους ρύπους της ατμοσφαιρικής μόλυνσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η επιδερμίδα να γίνεται φωτεινή και νεανική.

4. Ενυδάτωση

Η ενυδάτωση αποτελεί το σημαντικότερο στάδιο της περιποίησης του προσώπου. Διατηρεί την επιδερμίδα ενυδατωμένη, απαλή και αναζωογονημένη. Είναι απαραίτητο να εφαρμόζετε κάποιο είδος ενυδατικής κρέμας κάθε πρωί. Αποφύγετε την χρήση διαφόρων προϊόντων το βράδυ,  προκειμένου το δέρμα σας να μπορεί να ανασαίνει. Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές ενυδατικών προϊόντων στο εμπόριο. Απλώς να μην ξεχάσετε να λάβετε υπ’ όψιν τον τύπο του δέρματος σας (ξηρό, λιπαρό, μεικτό). Η χρήση μιας λάθος κρέμας για το δέρμα σας μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.

+1 Extra tip 

Για ένα άψογο και περιποιημένο πρόσωπο δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε το καλό ξύρισμα και κυρίως το τριμάρισμα των τριχών του προσώπου σας. Κουρέψτε τις περιττές τρίχες από αυτιά και μύτη και εάν επιβάλλεται αραιώστε τις πολύ περιττές ανάμεσα από τα φρύδια. Η σωστή περιποίηση των τριχών του προσώπου θα ανανεώσει επιπλέον πολύ σημαντικά την εικόνα σας.

Επιπλέον, εάν η ηλικία σας είναι πάνω από 40, δεν πρέπει να αφήνετε γένια εκτός εάν είναι κοντά. Έτσι, να είστε 100% βέβαιοι πως με αυτόν τον τρόπο και με όλα τα παραπάνω θα φαίνεστε πολύ νεότεροι!

 

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!