Τρικαλινή Παράδοση
 

Design

4 πρωτότυπες ιδέες διακόσμησης τοίχου για κάθε γούστο

Συντάκτης  | 

Η διακόσμηση του σπιτιού είναι αυτή που μας φτιάχνει την διάθεση και μας ανανεώνει ψυχολογικά. Για να νιώθουμε άνετα και όμορφα στον προσωπικό μας χώρο, έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε ότι δε μας αρέσει και μας «ρίχνει» ψυχολογικά. Σας προτείνουμε μερικές όμορφες ιδέες διακόσμησης τοίχου για κάθε γούστο.

Από τη Χριστίνα Λαγοπούλου

Εκτός από την επιλογή επίπλων και αντικειμένων, που και σ’ αυτά χρειάζεται προσοχή, εξίσου σημαντική είναι και η διακόσμηση του τοίχου. Στα περισσότερα σπίτια αυτό που παρατηρείται είναι ότι πολλοί τοίχοι του μένουν ανεκμετάλλευτοι.

Μερικές όμορφες ιδέες διακόσμησης τοίχου για κάθε γούστο.

1.Μινιμαλιστική διακόσμηση τοίχου

Ο μινιμαλισμός είναι μια πρωτοποριακή ιδέα που αντιπροσωπεύει την απλότητα. Χρησιμοποιούνται κυρίως γήινες αποχρώσεις σε έπιπλα και σε αντικείμενα. Μια όμορφη ιδέα για να ανανεώσουμε ένα μέρος του τοίχου, είναι η επιλογή 2 κορνιζών με λεπτό περίγραμμα. Στο εσωτερικό του, μπορούμε να τοποθετήσουμε αγαπημένες μας φιγούρες ή και κείμενα. Είτε επιλέξουμε την 1η επιλογή είτε τη 2η, εκείνο που θα πρέπει να προσέξουμε είναι να συγχέονται οι κορνίζες μεταξύ τους, να ταιριάζουν χρωματικά, να υπάρχει δηλαδή μια συνέχεια νοήματος. Μπορεί για παράδειγμα στην 1η κορνίζα να αντικατοπτρίζει ένα τοπίο και στη 2η εικόνα να γίνεται η επεξήγησή της. Μπορούμε επίσης να τις ταιριάξουμε με διάφορα άλλα αντικείμενα που ταιριάζουν χρωματικά και ηρεμούν το βλέμμα μας.

• Κάνε fallow στην σελίδα του DesignMagazine.gr στο Twitter για να βλέπεις ΟΛΑ τα νέα μας άρθρα!

2. Τοποθέτησε τον σωστό καθρέφτη ανάλογα με το γούστο σου

Μπορεί ο καθρέφτης να θεωρείται μια κλασική επιλογή για τη διακόσμηση του τοίχου, αλλά μπορεί να γίνει και πρωτότυπη. Όλα είναι θέμα οπτικής, αισθητικής και καλής διάθεσης. Εκτός από πρακτικής χρήσης, ένας καθρέπτης μπορεί να ομορφύνει τον χώρο. Η σωστή του τοποθέτηση επίσης, μπορεί να κάνει το χώρο μας να φαίνεται μεγαλύτερο. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται η επιλογή του. Μπορούμε να τοποθετήσουμε έναν στρόγγυλο καθρέφτη και να τον διακοσμήσουμε έτσι ώστε να θυμίζει χώρους πολυτελείας. Μπορούμε όμως αντί για στρόγγυλο τοίχο να τοποθετήσουμε έναν μεγάλο καθρέφτη μαρμάρινο ή και ξύλινο και να τοποθετήσουμε επάνω λαμπάκια ή άλλα διακοσμητικά της αρεσκείας μας ανάλογα με το γούστο μας. Τέτοιες ιδέες είναι σίγουρο πως δε θα κάνουν έναν καθρέφτη να φαίνεται βαρετός και κλασικός.

3.Κρέμασε φωτογραφίες για να διακοσμήσεις έναν άδειο τοίχο

Σίγουρα ο τοίχος μας θα θέλουμε να έχει την προσωπική μας πινελιά. Μια όμορφη ιδέα είναι να διακοσμήσουμε έναν άδειο τοίχο με προσωπικές μας φωτογραφίες πλάι σε αγαπημένα μας πρόσωπα. Τις φωτογραφίες αυτές μπορούμε να τις τοποθετήσουμε με τη βοήθεια ενός χοντρού σχοινιού ή ακόμη και να τις καρφώσουμε πάνω σε ένα κομμάτι ξύλου. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε και λαμπάκια πάνω στις φωτογραφίες και να δώσουμε μια άλλη διάθεση στον άδειο μας τοίχο αλλά και στις προσωπικές μας φωτογραφίες. Η διάθεσή μας θα ανέβει, ο τοίχος μας θα ανανεωθεί με μεγάλη επιτυχία, οι φίλοι μας και τα αγαπημένα πρόσωπα σίγουρα θα χαρούν με αυτήν μας την επιλογή, και τέλος σίγουρα μόλις τις αντικρίσουμε θα μας χαλαρώσουν από μια δύσκολη ημέρα.

•Κάνε fallow στην σελίδα του DesignMagazine.gr στο Twitter για να βλέπεις ΟΛΑ τα νέα μας άρθρα!

4. Άδειες κορνίζες

Μια πιο μοντέρνα και πρωτότυπη ιδέα είναι να διακοσμήσουμε έναν άδειο τοίχο με άδεις κορνίζες. Όσο περίεργο και να φαντάζει είναι μια όμορφη ιδέα που σίγουρα εάν την δοκιμάσουμε θα αλλάξουμε γνώμη. Οι άδειες κορνίζες μπορούν να μας ταξιδέψουν και να δημιουργήσουμε νοητικά μια δική μας ιστορία. Στην αγορά θα βρούμε μικρά, μεσαία και μεγάλα μεγέθη για κάθε γούστο και στυλ. Απλές, σκαλιστές, με φιγούρες.  Θα πρέπει να έχουν όμως ίδιο χρώμα. Εάν έχετε ανοιχτόχρωμο τοίχο επιλέξτε κορνίζες πιο σκούρες. Εάν έχετε σκουρόχρωμο, αντιθέτως επιλέξτε ανοιχτόχρωμες κορνίζες. Θα κάνουν αντίθεση και θα έχουν μια νορμάλ στιλιστική διάθεση.