Shopping

4 νέα βιβλία από το Μάρτιο του 2023

Συντάκτης  | 

Τα προτεινόμενα νέα βιβλία που κυκλοφορούν αυτό το Μάρτιο, τα χαρακτηρίζει η δράση, η περιπέτεια και το σασπένς. Ωστόσο υπάρχουν αρκετά που αγγίζουν και πιο ευαίσθητα θέματα.

Κάποια από τα νέα βιβλία που μας παρουσιάστηκαν για το Μάρτιο, είναι για τους λάτρεις της αστυνομικής λογοτεχνίας, της επιστημονικής φαντασίας, αλλά και τις επιστήμης. Αυτές οι νέες κυκλοφορίες κόβουν την ανάσα με την πλοκή τους και τα θέματα που αγγίζουν.

Η αγγελία

της Freida McFadden


ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΕΔΩ


Η Μίλι έχει περάσει τα τελευταία δέκα χρόνια της ζωής της στη φυλακή, όπου βρέθηκε στα δεκαεφτά της. Τώρα αναζητά μια εργασία που θα της επιτρέψει να έχει μια φυσιολογική ζωή.

Δέχεται απρόσμενα νέα για την πρόσληψή της ως οικιακής βοηθού. Είναι σε μια πλούσια σύζυγο και μητέρα. Αγνοεί όμως όλα τα ανησυχητικά σημάδια και τις παραξενιές της, θέλοντας τόσο πολύ να ξεκινήσει μια νέα ζωή.

Όμως ακόμη και το δωμάτιό της μοιάζει περισσότερο με κελί παρά με δωμάτιο υπηρεσίας. Μια ιστορία γεμάτη αναπάντεχες ανατροπές που δεν θα σας αφήσει να κλείσετε μάτι μέχρι να την τελειώσετε.

Όποιος απόλαυσε τη “Γυναίκα στο παράθυρο” και “το Κορίτσι του τρένου”, αυτή την ιστορία θα τη λατρέψει!

Το φοβερό βιβλίο

του Jason Mott


ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΕΔΩ


Τι σημαίνει να είσαι Μαύρος στην Αμερική του σήμερα;

Ένας συγγραφέας που ακροβατεί ανάμεσα στην πραγματικότητα και στη φαντασία ξεκινά μια μεγάλη περιοδεία σε όλη τη χώρα για να προωθήσει το best seller βιβλίο του.

Όμως ποιος είναι ο άνθρωπος πίσω από το προσωπείο του συγγραφέα; Η τέχνη και τα χρήματα, η ταυτότητα και το δικαίωμα να διαλέγεις ποιος θα είσαι; Η δόξα και η αγάπη, ο ρατσισμός και το τι σημαίνει να είσαι Μαύρος στην Αμερική του σήμερα. Όλα αυτά σ’ ένα καλειδοσκοπικό μυθιστόρημα, αστείο και τραγικό. Τρέχει με ξέφρενο ρυθμό και έχει για μουσική υπόκρουση τους πυροβολισμούς εναντίον αθώων.

Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα που τιμήθηκε με το National Book Award 2021 και που είναι ό,τι ακριβώς λέει ο τίτλος του: φοβερό βιβλίο.

Μίκι7

του Edward AShton


ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΕΔΩ


Ο Μίκι7 είναι Αναλώσιμος, ένας εργαζόμενος σε μια ανθρώπινη αποστολή που έχει ως στόχο να αποικήσει τον παγωμένο πλανήτη Νίφλχαϊμ. Όταν σκοτωθεί ένα αντίγραφό του, αμέσως δημιουργούν ένα νέο, το οποίο φέρει σχεδόν ανέπαφες τις αναμνήσεις του προηγούμενου. Μετά από έξι θανάτους ο Μίκι7 καταλαβαίνει επιτέλους τους όρους του συμβολαίου του. Και τότε, σε μια εξερευνητική εξόρμηση ρουτίνας, ο Μίκι7 χάνεται και θεωρείται νεκρός. Ο νέος κλώνος, ο Μίκι8, έχει δημιουργηθεί ήδη και είναι έτοιμος να αναλάβει τα καθήκοντα του Αναλώσιμου.

Ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας στα χνάρια του Ανθρώπου στον Άρη, που γίνεται ταινία από τον Bong Joon-Ho.

Χρόνος: Από τον μύθο του Κρόνου στο Cern

του Guido Tonelli


ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΕΔΩ


Ο χρόνος είναι ένα μυστήριο για τους ανθρώπους, από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα, ακόμα και για τους επιστήμονες, όπως ο Νεύτων, ο Αϊνστάιν και ο Πλανκ, που προσπάθησαν να τον εξηγήσουν. Ρέει;  Στέκεται ακίνητος; Μπορεί να μετρηθεί; Πώς τον επιβραδύνει η βαρύτητα; Πώς τον σταματούν οι μαύρες τρύπες; Πάντα ζούσαμε μέσα στον χρόνο, ο οποίος ωστόσο δεν είναι αιώνιος.

Ο διάσημος φυσικός Guido Tonelli μας οδηγεί σ’ ένα ταξίδι στην ιστορία, στην επιστήμη, στην τέχνη και στη φιλοσοφία, όπου θα επιχειρήσουμε να συλλάβουμε λίγο καλύτερα την έννοια του χρόνου και τη σχέση μας μαζί του.

O Guido Tonelli έχει λάβει το διεθνές βραβείο Fundamental Physics Prize (2013) και το βραβείο Enrico Fermi της Ιταλικής Εταιρείας Φυσικής (2013), ενώ το 2014 του απονεμήθηκε τιμητικό μετάλλιο από τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας.

 

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!