Μαρία Πευκιανάκη Χειρουργός Οφθαλμίατρος
 
Τρικαλινή Παράδοση
 

Άντρας

3 tips για τέλειο…. μουστάκι!

Συντάκτης  | 

Το μουστάκι είναι μια ιδιαίτερη επιλογή που μπορεί να προσφέρει στυλ, αλλά δεν ταιριάζει σε όλους. Εάν όμως σου αρέσει και θέλεις να κάνεις αυτήν την δοκιμή θα σου προτείνουμε 4 tips για να πετύχεις το μουστάκι σου!

Εάν έχεις το κατάλληλο μουστάκι, μπορείς να κάνεις το look σου να φαίνεται ιδιαίτερο, χαρακτηριστικό αλλά και ξεχωριστό. Είναι όμως κάτι, το οποίο, δε ταιριάζει σε όλους τους άντρες, και εδώ είναι που γίνονται τα μεγαλύτερα λάθη. Το μουστάκι δεν είναι μια απλή υπόθεση. Χρειάζεται τέχνη και χρόνο για περιποίηση.

Για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα πρέπει να δώσεις χρόνο για να αναπτυχθεί σωστά, να το φροντίζεις συχνά πυκνά και να του δίνεις στυλ.

Ποια είναι όμως τα tips που πρέπει να ακολουθήσεις για να έχεις ένα τέλειο… μουστάκι;

1. Λάβε υπόψη το σχήμα του προσώπου σου

Για να πετύχεις το τέλειο… μουστάκι, εκείνο που θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου είναι το σχήμα του προσώπου σου. Αν έχεις στρόγγυλο πρόσωπο σου πάνε τα μεγάλα μουστάκια, αν έχεις μακρόστενο σου ταιριάζουν τα «καγκελωτά» αλλά και τα πιο συμμαζεμένα.

2. Χρησιμοποίησε τα κατάλληλα προϊόντα

Πριν επιλέξεις το στυλ που θέλεις να δώσεις στο μουστάκι σου, κάτι ακόμη που θα πρέπει να δώσεις βάση, είναι τα σωστά προϊόντα. Με ένα ξυραφάκι δεν κάνεις σωστή δουλειά. Χρειάζεσαι και άλλα προϊόντα, όπως μια ειδική ενυδατική κρέμα, που θα το δυναμώσει και θα το κάνει να φαίνεται πιο «πλούσιο».  Εκτός όμως από την κρέμα χρειάζεσαι και μια μηχανή για να μπορείς να το τριμάρεις και να το φέρεις στο σχήμα και στα μέτρα που θέλεις.

3. Περιποιήσου το μουστάκι σου

Ένα ωραίο μουστάκι χρειάζεται και την σωστή περιποίηση. Και για να το πετύχεις αυτό θα πρέπει να το αφήσεις να μεγαλώσει αρκετά. Μόλις μεγαλώσει, θα ήταν καλό να το τριμάρεις κάθε 2 με 3 ημέρες. Βούρτσισε το απαλά, χτένισε το με προσοχή, εφάρμοσε ειδικό λάδι για τα γένια σου και στην τελική επισκέψου έναν ειδικό για να σου δώσεις το σχήμα που επιθυμείς και στη συνέχεια «δούλεψε» το μόνος σου!