Ταξίδια & Τουρισμός

Διεθνή Ταξιδιωτικά Βραβεία 2012

Συντάκτης  | 

Τα καλύτερα ξενοδοχεία, αεροπορικές εταιρείες, resort, παραλίες και προορισμοί που αναδείχθηκαν νικητές των Διεθνών Ταξιδιωτικών Βραβείων 2012. ‘Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος, τα World Travel Awards αποτελούν έναν πρώτης τάξεως οδηγό για τα καλύτερα παραθαλάσσια -και όχι μόνο- resorts, ξενοδοχεία, αεροπορικές εταιρείες και προορισμούς.

 

 

Καλύτερο θεματικό πάρκο: Universal Ορλάντο, Φλόριντα, ΗΠΑ

Αυτό που προσελκύει περισσότερο το ενδιαφέρον του κόσμου που το επισκέπτεται είναι οι πολύ καλές τιμές του και τα πάρα πολλά παιχνίδια του. Ανάμεσά τους και ο Μαγικός Κόσμος του Χάρι Πότερ.

 

Καλύτερο ‘κλασικό’ ξενοδοχείο: Dukes, Λονδίνο

Κέρδισε επίσης τον τίτλο ‘καλύτερο boutique hotel της Ευρώπης’ κερδίζοντας το θαυμασμό των επισκεπτών που έρχονται να μείνουν στο κτίριο από κόκκινο τούβλο που βρίσκεται σε ένα μικρό δρομάκι, δίπλα στο Green Park. Μια που αυτή η χρονιά είναι και η χρονιά του James Bond η εμπειρία ενός Martini στο bar του Dukes είναι μοναδική αφού σύμφωνα με τη παράδοση εκεί απολάμβανε το ποτό του ο Ίαν Φλέμινγκ, συγγραφέας του Bond και εκεί εμπνεύστηκε το περίφημο ‘shaken not stirred’ μαρτίνι του ήρωά του.

 

Καλύτερη αεροπορική εταιρεία business θέσης: Singapore Airlines

Καταπληκτικά σαλόνια, προσεγμένα μενού και ευχάριστες πτήσεις. Αυτή την περίοδο έχουν εκπτώσεις στα εισιτήρια της Business Class, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2013.

 

Καλύτερος επαγγελματικός προορισμός: Ντόχα, Κατάρ

Το Κατάρ διαθέτει τα προσόντα και την ικανότητα να ικανοποιήσει τους ταξιδιώτες που βρίσκονται εδώ για επαγγελματικούς λόγους. Εδώ μπορεί κανείς να βρει ορισμένα από τα top ξενοδοχεία του κόσμου όπως το swish W και να επιδοθεί σε shopping σε ρυθμούς πιο χαλαρούς από όσο σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής.

 

Καλύτερο resort για ταξίδι του μέλιτος: Sandals Grande Antigua Resort & Spa, Αντίγκουα

Εάν θέλετε να αποφύγετε τα συνηθισμένα το Sandals Antigua είναι η καλύτερη επιλογή. Τα τελευταία 14 χρόνια ψηφίζεται ως ο πιο ρομαντικός προορισμός του πλανήτη. Πεντακάθαρη θάλασσα με διάφανα τιρκουάζ νερά και λευκή άμμο αλλά και με τις πολυτέλειές του μοιάζει με επίγειο παράδεισο.

 

Καλύτεροι παραθαλάσσιοι προορισμοί: Νήσοι Τερκς & Κάικος

Αν και δεν είναι τόσο ανεπτυγμένα τουριστικά όσο τα υπόλοιπα νησιά της Καραϊβικής, στα νησιά Τερκς και Κάικος βρίσκεται, ένας από τους μεγαλύτερους κοραλλιογενείς υφάλους αλλά και πολύ σημαντικά και σπάνια είδη πουλιών.

 

Καλύτερο οικογενειακό resort: Jebel Ali Golf resort, Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Με γήπεδο γκολφ, σπα, γωνιά με ζώα για παιδιά, αμέτρητες επιλογές όσον αφορά στο φαγητό και ένα σωρό ακόμα δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους το ξενοδοχείο αυτό είναι ιδανικό για οικογενειακές all inclusive αποδράσεις.

 

Πιο ρομαντικός προορισμός: Τζαμάικα

Μια μπίρα στο Rick’s Café (φωτογραφία) με θέα τον ωκεανό δε μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Τα top ρομαντικά μέρη συμπεριλαμβάνουν τον Κόλπο Μπέι και το Ντεγκριλ αλλά η Τζαμάικα είναι γνωστή για τα φτηνά resorts της και γι αυτό είναι ένας ιδανικός προορισμός για ρομαντζάδα.

 

Καλύτερο Ξενοδοχείο: Burj Al Arab, Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Πέρα από το ότι είναι σήμα κατατεθέν, πλέον, του Ντουμπάι εξαιτίας της extreme αρχιτεκτονικής του διαθέτει και το δικό του prive νησί. Δύσκολα θα αποφασίσεις να φύγεις άπαξ και κάνεις check in. Οι σουίτες είναι πελώριες, το lobby τεράστιο και το εστιατόριό του το υψηλότερο στον κόσμο, με θέα στον κόλπο. Το ξενοδοχείο διαθέτει, επίσης, ιδιωτικό στόλο Rolls Royce αυτοκινήτων. ΣΤΟΛΟ! Αυτό πρέπει να σας δίνει μια εικόνα όσον αφορά στο πελατολόγιό του.

 

Καλύτερος γαστρονομικός προορισμός: Peru

Η κουζίνα του Περού έχει απίστευτες συνταγές και τεράστια ποικιλία εξαιτίας των μεταναστών της χώρας. Τα συνηθέστερα αγαπημένα πιάτα των επισκεπτών είναι ψημμένο κρέας, τσεβίτσε (ψάρι ψημμένο με λάιμ) και γεμιστές πατάτες.

 

Καλύτερος προορισμός για κρουαζιέρα: Τζαμάικα

Ακόμα και αν δεν είστε λάτρεις της κρουαζιέρας η Τζαμάικα είναι το ιδανικό μέρος για να την ξεκινήσετε μια που σας δίνει τη δυνατότητα να μείνετε κιόλας εκεί αν θελήσετε, σε ένα από τα πολλά υπέροχα ξενοδοχεία του νησιού.

 

Καλύτερη αεροπορική εταιρεία οικονομικής θέσης: Lufthansa

Μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης κέρδισε το βραβείο της καλύτερης αερογραμμής για πτήσεις στην οικονομική θέση.

 

Καλύτερο αεροδρόμιο: Singapore Changi International

Με το δικό του βοτανικό κήπο (φωτογραφία), πισίνα στην ταράτσα και καταπληκτική ποικιλία σε καταστήματα δεν είναι να απορεί κανείς που βρίσκεται διαρκώς στις κορυφαίες θέσεις οποιασδήποτε λίστας με τα καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου.

 

Καλύτερος προορισμός: Ινδία

Μερικοί ίσως σηκώσουν το φρύδι αμφισβητώντας αυτή την επιλογή ως νικήτρια της κατηγορίας μια που τα βραβεία δόθηκαν στο Νέο Δελχί. Όμως η Ινδία είναι μια χώρα που προσπαθεί ταχύτατα να ικανοποιήσει τις ανάγκες των επισκεπτών. Φτιάχνει δρόμους και καταλύματα για τις ορδές των τουριστών που την επισκέπτονται κάθε χρόνο. Και, μαζί με την ανάπτυξη, διαθέτει απίστευτους ναούς, φεστιβάλ και εκπληκτικά τοπία. Και spicy κουζίνα για τους θαρραλέους.

 

Καλύτερη business hotel αλυσίδα: Intercontinental

Τα Intercontinental έχουν μερικά από τα πιο άνετα κρεβάτια και τα πιο ευρύχωρα μπάνια ανάμεσα στις αλυσίδες business hotels. Ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι μετά από μια ημέρα γεμάτη επαγγελματικά meetings.

 

Καλύτερο παγωμένο ξενοδοχείο: Ice Hotel, Sweden

Η ιδιομορφία τους, το ότι είναι χτισμένα από πάγο, είναι αυτό που κάνει τα Ice Hotels να ξεχωρίζουν. Η εμπειρία του να κοιμάσαι μέσα σε γούνες ταράνδου, μέσα σε μια μπάλα από χιόνι και να πίνεις κάποιο ποτό που θα σε ζεστάνει είναι μοναδική. Το Ice Hotel της Σουηδίας είναι το μεγαλύτερο και είναι φτιαγμένο από πάγο που έχει σχηματιστεί από νερό του ποταμού Torne.

 

Πιο ρομαντικό resort: Baros Maldives, Μαλδίβες

Γεμάτες με ρομαντικά resorts οι Μαλδίβες αλλά αυτό ξεχωρίζει. Το Baros είναι μικρό και πολύ προσωπικό και διαθέτει και το δικό του κοραλλιογενή ύφαλο που σημαίνει πως το κολύμπι στην παραλία του είναι τεράστια απόλαυση.

 

Καλύτερο νέο resort: Conrad Algarve

Μπορεί το Conrad Algarve να μην είναι κοντά στη θάλασσα αλλά το εξαιρετικό σημείο στο οποίο βρίσκεται η πισίνα και ο περιβάλλοντας χώρος που δεν είναι άλλος από το εθνικό πάρκο, του δίνουν όλα τα ατού που χρειάζεται. Λατρεύουμε, επίσης, το ολόφρεσκο θαλασσινό φαγητό στο εστιατόριό του Gusto.

Editor: Κατερίνα Π.
Φωτογραφίες: www.msn.com

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *