DIY

12η Δεκεμβρίου η ημέρα του Αλεξανδρινού

Συντάκτης  | 

Το γνωρίζατε; Η 12η Δεκεμβρίου είναι η ημέρα του Αλεξανδρινού. Αυτή η ημέρα είναι αφιερωμένη στο πιο εορταστικό λουλούδι για περισσότερα από 150 χρόνια.

Η 12η Δεκεμβρίου είναι η ημέρα του Αλεξανδρινού. Αυτή η ημέρα είναι αφιερωμένη στο πιο εορταστικό λουλούδι για περισσότερα από 150 χρόνια. Είτε για να δείξετε την αγάπη ή την φιλία σας, να πείτε συγγνώμη ή να ευχηθείτε περαστικά, υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι για να προσφέρετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα ένα εντυπωσιακό αλεξανδρινό αυτή την ημέρα.

Γιατί 12 Δεκεμβρίου;

Πρόκειται για μία ημερομηνία που αποτυπώνεται εύκολα στη μνήμη, ωστόσο δεν είναι αυτός ο λόγος που η 12η Δεκεμβρίου έχει καθοριστεί ως η ημέρα του Αλεξανδρινού. Η ημερομηνία συνδέεται περισσότερο με τον άνθρωπο που αναγνώρισε για πρώτη φορά τη διακοσμητική αξία του όμορφου αυτού λουλουδιού, τον Joel Roberts Poinsett.

Πρόκειται για τον πρώτο Αμερικανό διπλωμάτη που υπηρέτησε στο Μεξικό, ο οποίος επιστρέφοντας στις Ηνωμένες Πολιτείες έφερε μαζί του το Αλεξανδρινό, περίπου 200 χρόνια πριν. Ο Poinsett πέθανε στις 12 Δεκεμβρίου 1851 και ένα χρόνο αργότερα καθιερώθηκε από το Κογκρέσο ο εορτασμός της Ημέρας του Αλεξανδρινού την επέτειο του θανάτου του.

Την ημέρα του αλεξανδρινού το εντυπωσιακό αυτό φυτό κυριαρχεί. Με τα έντονα χρώματά του και το αστεροειδές του σχήμα είναι ένα πολύ όμορφο δώρο για τα αγαπημένα πρόσωπα.

Λένε ότι  φέρνει χαρά, έτσι, μπορείτε να επιλέξετε να το προσφέρετε αυτούσιο στην γλάστρα του, σε μία εορταστική διακοσμητική σύνθεση ή σε μια όμορφη ανθοδέσμη.

Με τα κατάλληλα αξεσουάρ, το όμορφο αυτό λουλούδι μετατρέπεται πολύ εύκολα και γρήγορα σε ένα ξεχωριστό δώρο με χαρακτήρα.

Δείτε μερικές απλές ιδέες για εντυπωσιακά δώρα με αλεξανδρινό, που μπορείτε να προσφέρετε στους αγαπημένους σας!

Upcycling τώρα! Χαρίστε νέα πνοή στις παλιές γλάστρες

Πολλοί από εμάς έχουμε στο σπίτι μας πράγματα που δεν χρησιμοποιούμε πλέον, όπως παλιές γλάστρες που συχνά αποθηκεύουμε σε υπόγεια, αποθήκες και γκαράζ. Αντί να αγοράσετε ακόμα μία γλάστρα, η οποία θα μπει στη συλλογή των αχρησιμοποίητων πραγμάτων, επιλέξτε να διακοσμήσετε με δημιουργικό τρόπο μία παλιά, χρησιμοποιώντας την για να δωρίσετε ένα αλεξανδρινό σε κάποιο αγαπημένα σας πρόσωπο. Tip: Τα DIY δώρα είναι πιο προσωπικά και δείχνουν στους άλλους ότι νοιάζεστε.

Η πρώτη σύνθεση είναι ιδανική για τους λάτρεις του φυσικού, ρουστίκ στυλ. Η γλάστρα του αλεξανδρινού τυλίγεται με καυσόξυλα, τα οποία έχουν βαφτεί μέχρι τη μέση με κόκκινη μπογιά. Δέστε στη μέση της γλάστρας με σπάγκο ένα ξύλινο αστέρι για να δώσετε μία εορταστική νότα στη σύνθεση και σκορπίστε γύρω της κουκουνάρια, για να ολοκληρώσετε αυτό το υπέροχο δώρο για τις γιορτές.

Στη δεύτερη ιδέα, επίδεσμοι γύψου, λίγο χρυσό κορδόνι και διακοσμητικό σύρμα δίνουν σε μια παλιά γλάστρα ανανεωμένη και κομψή εμφάνιση. Σε αυτή την σοφιστικέ σύνθεση, το κρεμ αλεξανδρινό πρωταγωνιστεί με τη λάμψη και την ομορφιά του. Είναι πανεύκολο να φτιάξετε αυτή τη σύνθεση, απλά βυθίστε τον επίδεσμο στο νερό και τυλίξτε τον γύρω από την παλιά γλάστρα μέχρι να καλυφθεί πλήρως. Τυλίξτε τη γλάστρα με το χρυσό κορδόνι και το διακοσμητικό σύρμα, πριν στεγνώσει ο επίδεσμος. Έτοιμο! Τοποθετήστε το αλεξανδρινό στη γλάστρα και διακοσμήστε με όσα στολίδια θέλετε. Στη φωτογραφία βλέπετε μία μπάλα από μπαμπού και κορδέλες. Πρόκειται για ένα κομψό και προσωπικό δώρο το οποίο σίγουρα θα μείνει αξέχαστο.

Δώρο με αλεξανδρινό χωρίς χειροτεχνία

Οι χειροτεχνίες δεν αρέσουν σε όλους. Όλοι όμως μπορούν να προσφέρουν ένα πρωτότυπο, προσωπικό δώρο στα αγαπημένα τους πρόσωπα, ακόμα και αν δεν είναι οπαδοί του DIY trend. Στην πρώτη ιδέα ένα ανοιχτόχρωμο αλεξανδρινό δένει αρμονικά με ένα μικρό διακοσμητικό καλάθι. Χάρη στις λαβές του καλαθιού, αυτή η μικρή σύνθεση μπορεί να κρεμαστεί στην πόρτα και να προϋπαντήσει χαρούμενα τους καλεσμένους. Tip: Το αλεξανδρινό δεν ανέχεται το κρύο, οπότε αποφύγετε να το κρεμάσετε στην εξωτερική πόρτα του σπιτιού.

Μια άλλη ιδέα είναι να φυτέψετε το αλεξανδρινό σε ένα διακοσμητικό μπολ. Σε αυτή τη σύνθεση έχουμε φυτέψει τρία μικρά κρεμ αλεξανδρινά σε ένα χρυσό μπολ και έχουμε διακοσμήσει με κουκουνάρια, echeveria και κλαδάκια από έλατο. Ένα υπέροχο δώρο για τον οικοδεσπότη για τα καλέσματα της (προ) Χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!