Διάφορα, Προτάσεις & Tips

10 απλά tips για το μαγείρεμα

Συντάκτης  | 

tips για μαγείρεμα

Απλά tips για το μαγείρεμα και την κουζίνα που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις τον τρόπο και τη γεύση.

 

Αυτά τα μικρά και απλά tips για το μαγείρεμα εξοικονομούν χρόνο αλλά θα σου πούμε και μυστικά που θα ανεβάσουν τη γεύση στο επόμενο επίπεδο.

Η κουζίνα είναι ο καμβάς κάθε δημιουργικού μαγειρικού πειραματισμού και ανακάλυψης! Υπάρχουν πάντα τρόποι για να βελτιώσεις τις μαγειρικές σου ικανότητες. Εδώ θα βρεις μερικές απλές αλλά πολύτιμες συμβουλές που θα κάνουν τη διαφορά. Αυτές μπορεί να σου δώσουν και έμπνευση για να αναδείξεις πιο εύκολα τη μαγειρική σου τέχνη!

Αυτά είναι μερικά μικρά tips για μαγείρεμα που θα σε βοηθήσουν και θα σε κάνουν να ενισχύσεις τη γεύση των πιάτων σου!

  1. Προετοιμασία πριν το μαγείρεμα: Για σωστό μαγείρεμα καλό είναι να έχεις όλα τα υλικά έτοιμα και ζυγισμένα πριν ξεκινήσεις να μαγειρεύεις. Έτσι, αποφεύγεις καθυστερήσεις και διατηρείς τον έλεγχο.
  2. Ένα κόλπο για να μη δακρύζεις στο τεμάχισμα του κρεμμυδιού: Για να μη δακρύζεις όταν κόβεις κρεμμύδι, βρέξε το μαχαίρι σου ή κόψτο δίπλα από νερό που βράζει. Εναλλακτικά, μπορείς να το βάλεις για λίγο στο ψυγείο πριν το κόψεις.
  3. Αλάτι όταν βράζεις νερό: Το αλάτι σε βραστό νερό αυξάνει ακόμη περισσότερο τη θερμοκρασία. Επιπλέον προσθέτει γεύση, ειδικά στα ζυμαρικά και τα λαχανικά. Πρόσθεσε αλάτι όταν το νερό έχει ήδη αρχίσει να βράζει για καλύτερα αποτελέσματα.
  4. Πως θα διατηρήσεις φρέσκα τα βότανα: Μην βάζεις τα βότανα σε σακούλες, μπορεί να σαπίσουν. Διατηρούνται περισσότερο εάν τα τυλίξεις σε νωπό χαρτί κουζίνας και τα φυλάξεις σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.
  5. Λεμόνι για πιο ζωντανά λαχανικά: Όταν σοτάρεις λαχανικά ή τα βράζεις στον ατμό πρόσθεσε λίγο χυμό λεμονιού. Αυτό ενισχύει τη γεύση τους και τα διατηρεί πιο τραγανά.
  6. Πρόσθεσε περισσότερη γεύση στις σούπες: Αν θες πιο έντονη γεύση στις σούπες σου, σόταρε πρώτα τα λαχανικά και τα μπαχαρικά, πριν προσθέσεις το νερό ή το ζωμό.
  7. Γρήγορο ξεπάγωμα βουτύρου: Κόψε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια ή και ψιλόκοψέ το. Άφησέ το σε θερμοκρασία δωματίου και θα ξεπαγώσει γρηγορότερα.
  8. Καλύτερα αυγά ποσέ: Εάν σου αρέσουν τα αυγά ποσέ πρόσθεσε λίγο ξύδι στο νερό που βράζει. Το ξύδι θα τα κάνει πιο σφιχτά και συμπαγή και θα απολαύσεις καλοσχηματισμένα αυγά ποσέ.
  9. Αποθήκευσε το φαγητό: Μετά το γεύμα σου, το φαγητό που θα περισσέψει μην το αποθηκεύεις όλο μαζί. Φύλαξε το σε μικρές μερίδες σε αεροστεγή δοχεία. Έτσι, διατηρείται καλύτερα και ζεσταίνεται πιο εύκολα.
  10. Μαγείρεμα με μεράκι: Τέλος, μια συμβουλή για τη νοστιμιά. Εκτός από τις συνταγές ζαχαροπλαστικής, τις οποίες πρέπει να τις ακολουθούμε πιστά. Στα φαγητά, αντί να ακολουθείς τις συνταγές κατά γράμμα, άφησε τη γεύση και τη φαντασία σου ελεύθερη. Πειραματίσου με αρώματα και υλικά που αγαπάς. Βρες τις δικές σου γεύσεις και το προσωπικό σου στιλ στην κουζίνα!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!