Γενικά

1η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας στην Καλαμπάκα: Με Λευτέρη Λαζάρου, σεμινάρια & πολλά events

Συντάκτης  | 

Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας Καλαμπάκα

Στην 1η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας στην Καλαμπάκα θα παρευρεθεί ο κορυφαίος Έλληνας σεφ Λευτέρης Λαζάρου. Θα διατεθούν δωρεάν χιλιάδες μερίδες φαγητού ενώ πολλοί έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και σεμινάρια!

Η 1η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας στην Καλαμπάκα ξεκινάει με στόχο να καθιερωθεί. Επιπλέον, στόχος είναι να παρουσιάσει σε όλους τους ενδιαφερόμενους και μυστικά για την καλλιέργεια μανιταριών, την εύρεση τρούφας με σκυλιά, τη μαγειρική κ.α.


1Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΤΡΟΥΦΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

8-11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023


Τα σεμινάρια στην 1η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας στην Καλαμπάκα

Μαθαίνουμε για την τρούφα

Μια σειρά από ενδιαφέροντα σεμινάρια για την τρούφα, θα γίνουν κατά τη διάρκεια της 1ης Πανελλήνιας Γιορτής Τρούφας στην Καλαμπάκα, από 8 έως 11 Ιουνίου 2023.

Στα σεμινάρια αυτά, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν όλα τα μυστικά της (καλλιέργεια, εύρεση με σκυλιά, μαγειρική κ.α.).

Συγκεκριμένα:

Την Πέμπτη 8 Ιουνίου στις 19:00 στην Αίθουσα «Νίτσα Λιάπη».

Η κα Νόλα Κατερίνα και ο κος Μυλωνάς Βασίλης, καλλιεργητές τρούφας, θα μιλήσουν για το πως καλλιεργείται η τρούφα, τα οφέλη και οι προοπτικές της, ενώ ο κος Χρήστος Πλεσιώτης, εκπαιδευτής σκύλων και τρουφοκυνηγός, θα μιλήσει για την εκπαίδευση των τρουφόσκυλων, την αξία τους κ.α.

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 18:00 στο ξενοδοχείο Divani.

Θα γίνει εκδήλωση-σεμινάριο με θέμα: ”Το μανιτάρι και η τρούφα στη ζωή μας”. Η εκδήλωση αυτή απευθύνεται αποκλειστικά στους σεφ των εστιατορίων και ξενοδοχείων της Περιφέρειας Τρικάλων. Στην εκδήλωση αυτή, η κα Όλγα Γκορτζή, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, θα μιλήσει για τη διατροφική αξία και τα οφέλη της τρούφας και των μανιταριών.

Στην ίδια εκδήλωση, ο κορυφαίος Έλληνας σεφ κος Λευτέρης Λαζάρου, θα κάνει επίδειξη μαγειρικής τρούφας και μανιταριών και θα συνομιλήσει με τους παριστάμενους, με βάση το θέμα της εκδήλωσης αυτής.

Το Σάββατο 10 Ιουνίου στις 18:45 στο ξενοδοχείο Divani.

Ο κος Γιώργος Κωνσταντινίδης, Πρόεδρος των Μανιταρόφιλων Ελλάδας και κος Βασίλης Καουνάς, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ίδιας οργάνωσης, θα μιλήσουν για τη μανιταρογνωσία στην Ελλάδα, καθώς και για τις τρούφες στη χώρα μας.

Είναι προφανές, ότι τα σεμινάρια αυτά έχουν πολλά να δώσουν στους συμμετέχοντες, γι’ αυτό και η συμμετοχή προβλέπεται μεγάλη. Γίνεται δε φανερό, ότι η Γιορτή δε σημαίνει μόνο διασκέδαση, αλλά και γνώση.

Ο Λευτέρης Λαζάρου στην 1η Πανελλήνια γιορτή τρούφας

Ο κορυφαίος Έλληνας σεφ και ιδιοκτήτης του πολυβραβευμένου εστιατορίου “Βαρούλκο”, κος Λευτέρη Λαζάρου, θα λάβει μέρος στην 1η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας στην Καλαμπάκα, που διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών.

Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας Καλαμπάκα

Η παρουσία του κ. Λαζάρου, πέραν του έντονου συμβολισμού της, θα είναι και πολύ ουσιαστική. Θα συμμετέχει σε δύο εκδηλώσεις, που ουσιαστικά θα έχουν ως αντικείμενο την χρήση της τρούφας και των μανιταριών στην κουζίνα μας.

Η πρώτη θα είναι την Παρασκευή στις 18:00 στο ξενοδοχείο DIVANI.

Θα αφορά αποκλειστικά τους σεφ των εστιατορίων και των ξενοδοχείων της ευρύτερης περιφέρειας των Τρικάλων. Εκεί μαζί με την Όλγα Γκορτζή, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η οποία θα αναφερθεί στη γενικότερη θρεπτική αξία της τρούφας και των μανιταριών, θα κάνει επίδειξη μαγειρικής με πιάτα που σχετίζονται με την τρούφα και τα μανιτάρια, ενώ θα απαντήσουν και σε ερωτήματα των συμμετεχόντων, σχετικά με το θέμα της εκδήλωσης.

Η δεύτερη θα είναι το Σάββατο στις 20:00

Σε αυτή ο σεφ θα μαγειρέψει στην κεντρική σκηνή, στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, μπροστά στους επισκέπτες με πρώτες ύλες τα ίδια συστατικά, ενώ ταυτόχρονα θα μας μυήσει στα μυστικά τους.

Σε αυτή την εκδήλωση, θα παρουσιάσει στο κοινό και μία τρούφα 850 γρ., από τις μεγαλύτερες που έχουν βρεθεί φέτος στην Ελλάδα, την οποία βρήκε η συνεργάτης του Μουσείου κα Νόλα Κατερίνα, καλλιεργήτρια τρούφας και τρουφοκυνηγός.

Να σημειωθεί, ότι ο κος Λαζάρου συμμετέχει αφιλοκερδώς στη γιορτή!

Στην 1η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας θα μαγειρεύουν εδέσματα σε όλη την πλατεία!

Χιλιάδες μερίδες φαγητού θα δοθούν δωρεάν στους επισκέπτες

Το Σάββατο 10 Ιουνίου το βράδυ, πλλές χιλιάδες μερίδες με τρούφες και μανιτάρια, θα δοθούν δωρεάν σε όλους τους επισκέπτες της 1ης Πανελλήνιας Γιορτής Τρούφας.

Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας Καλαμπάκα

Όλη η Πλατεία Ρήγα Φεραίου στην Καλαμπάκα θα μετατραπεί, εκείνη την ημέρα, σε μια τεράστια κουζίνα, όπου περίπου 30 σεφ θα μαγειρεύουν τρουφομανιταροεδέσματα. Αν λάβουμε υπόψη ότι σε προηγούμενες Γιορτές Μανιταριού, που διοργάνωνε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών, περνούσαν πάνω από 10.000 άτομα, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι κάτι ανάλογο θα γίνει και φέτος.

Το μαγείρεμα έχει αναλάβει και το προσφέρει το Τμήμα Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360ο, με επικεφαλής τον υπεύθυνο του τμήματος κ. Δότσιο Αδάμο, ενώ σημαντικότατη είναι η προσφορά και η συμβολή, στην προετοιμασία και την εκτέλεση, του catering ΑΙΓΛΗ, που εδρεύει στη Λάρισα.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η προσφορά της ΟΛΥΜΠΟΣ (τυριά, βουτυρά), των Μανιτάρια Κεχαγιά και Μανιτάρια Δίρφυς, της Voliotis Family (ελαιόλαδο), της ΑΓΡΟΖΥΜΗ (ζυμαρικά), των Nico Lazaridi και Τσιλιλής (κρασιά), της Αγαπητός (σοκολάτες), της Αρτοποιίας Βαβίτσας (πίτες) και των ζαχαροπλαστείων Ανανάς, Δρούγκας, Κυβέλεια και Ρόμπος.

Επίσης, σημαντική είναι η συμβολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νάουσας Naougusta, που  προσφέρει τόνους φρούτα, ΚΛΙΑΦΑΣ που προσφέρει αναψυκτικά και τα νερά ΘΕΟΝΗ που θα ξεδιψούν τους επισκέπτες.

Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους συμπαραστάτες της γιορτής που αναφέρονται  ενδεικτικά, καθώς θα γίνει αναλυτική ανακοίνωση όλων εκείνων που συμβάλουν στην επιτυχία της Γιορτής. Η παρούσα αναφορά γίνεται με σκοπό να αναδειχθεί η μεγάλη υποστήριξη που υπάρχει σε αυτό το εγχείρημα που δημιουργεί προστιθέμενη αξία στην περιοχή της Καλαμπάκας και των Τρικάλων ευρύτερα!

Η 1η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας στην Καλαμπάκα, από 8-11 Ιουνίου 2023, θα προσφέρει πολλές συγκινήσεις στους επισκέπτες της, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους 

Μεγάλο βάρος δίνεται στη διασκέδαση και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Γι’ αυτό και όλες τις ημέρες της γιορτής, ξυλοπόδαροι και μάγοι, θα προσφέρουν στιγμές χαράς, ενώ οι μπαλονοκατασκευές και η ζωγραφική προσώπου θα εντυπωσιάσουν τους μικρούς επισκέπτες.

Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας Καλαμπάκα

Επίσης, θα υπάρχουν πολλά χορευτικά δρώμενα όλες τις ημέρες, από ομίλους και σχολές χορού.

Την Παρασκευή θα διασκεδάσει το κοινό το συγκρότημα “The Teaser’s”, ενώ το Σάββατο οι “Manitarock” με τις μελωδίες τους θα κρατήσουν συντροφιά στους παρευρισκόμενους μέχρι αργά το βράδυ.

Στην 1η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας στην Καλαμπάκα πολλή διασκέδαση, χορός, πλούσια τρουφομανιταροεδέσματα, αλλά και γνώσεις, θα σας προσφέρουν με βεβαιότητα ένα ιδιαίτερο και αξέχαστο τετραήμερο!

Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας Καλαμπάκα

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!