Συνταγές
Χλιαρή Σαλάτα Ζυμαρικών Με Κοτόπουλο Και Ντομάτες
Υλικά
• 250gr πολύχρωμες βίδες
• 2 στήθη κοτόπουλο
• 2 κ.σ. βούτυρο
• 4 ώριμες ντομάτες
• 60gr μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι
• 6 ml ελαιόλαδο
• 2ml ξύδι βαλσάμικο
• 2-3 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
• αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Μαγειρεύουμε τις βίδες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε και ξεπλένουμε με κρύο νερό. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
2. Πλένουμε το κοτόπουλο, το στεγνώνουμε, το κόβουμε σε μικρά κυβάκια και το αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Αφήνουμε να τσιγαριστεί μέχρι να πάρει ένα χρυσαφή χρώμα, περίπου 6 λεπτά.
3. Πλένουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τα σποράκια και τις κόβουμε σε κύβους. Σε μικρα κομματάκια κόβουμε και τις ελιές.
4. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες έως ότου τσιγαριστούν ελαφρά. Κατόπιν προσθέτουμε το βαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε τις ντομάτες με το κοτόπουλο και τις βίδες και σερβίρουμε.
Editor: Παππά Σπυριδούλα