Γενικά

Το τελευταίο αντίο στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα…

Συντάκτης  | 

Φωτογραφίες: William Faithful, Παναγιώτης Κουφαλέξης

Το ύστατο χαίρε στον μεγάλο τραγουδοποιό δόθηκε απο ένα τεράστιο πλήθος, δεκάδες φίλους του από τον καλλιτεχνικό χώρο και παρόντα τον Κυριάκο Μητσοτάκη με την σύζυγό του – To σπαραχτικό αντίο της γυναίκας και της κόρης του – Ο λυγμός στον αποχαιρετισμό των συναδέλφων του. 

Από τον Διονύση Θανάσουλα / protothema

«Πολύ γρήγορα την ζήτησες αυτή την ευκαιρία να πας στον Παράδεισο ρε Λαυρέντη» μονολογούσε ένας απλός άνθρωπος με βουρκωμένα μάτια έξω από το κοιμητήριο στου Ζωγράφου.

Εκεί όπου ένα μέγα πλήθος, δεκάδες καλλιτέχνες, μουσικοί, η οικογένεια του και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποχαιρέτησαν τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με δάκρυα και πόνο.

Το τελευταίο αντίο στον άνθρωπο που τραγούδαγε «ρίξε κόκκινο στη νύχτα» συγκέντρωσε μια πολύ μεγάλη παρέα, ανθρώπους που τον αγάπησαν κι ας μην τον ήξεραν προσωπικά, ανθρώπους που ερωτεύθηκαν με τα τραγούδια του, ανθρώπους που έπεσαν στα πατώματα με τις συνθέσεις του για έναν έρωτα.

Η σύζυγός του Ελένη και η κόρη του Μαρία Κλάρα να στέκουν βουβές, ανήμπορες ακόμη να διαχειριστούν την απώλεια του Λάρι όπως τον φώναζαν κάποιοι φίλοι του.
Οι μουσικοί του αμίλητοι, το ίδιο και οι κολλητοί του από τον καλλιτεχνικό χώρο όπως ο Γιάννης Ζουγανέλης που τον «πείραζε» για το μελαγχολικό του ύφος στην σκηνή όταν εμφανίζονταν μαζί.

Ήταν όλοι εκεί για το τελευταίο μπλουζ του Λάρι, ένα πένθιμο μπλουζ στου Ζωγράφου, απομεσήμερο Τετάρτης με τον ήλιο να καίει και τις καρδιές να σπαράζουν.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου έσπασε μιλώντας για τον φίλο του μέσα στην εκκλησία: «Χτες το βράδυ αντί να τραγουδάμε στο Ηρώδειο έπρεπε να καθίσω να γράψω αυτό τον αποχαιρετιστήριο λόγο. Μπήκες την πρώτη μέρα θυμάμαι στο στούντιο φουριόζος αλλά μετά έσκασες ένα μεγάλο χαμόγελο και κατάλαβα ότι έχω να κάνω με έναν χρυσό άνθρωπο . Από τη πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε στη σκηνή ήταν σαν να είμαστε μαζί για χρόνια . Ο τίτλος μας είναι 40 χρόνια επιτυχία . Είχες το χάρισμα της επικοινωνίας με τον κόσμο. Ο Λαυρεντης , ο Μελωδός μου, έλεγα . Σαν κεραυνός έπεσε στα κεφάλια μας το τραγικό νέο και θρηνούμε όλοι το δικό μας άνθρωπο. Μοιραστηκαμε τα πάντα σαν αδέρφια . Μου μιλούσε για τις μεγάλες του αγάπες τη σύντροφο του Ελένη , την κόρη του Κλάρα , τον αδερφό του και τους φίλους του . Η τελευταία μας συναυλία ήταν την Παρασκευή και μου είπε :Τι άλλο θέλουμε Νικολάκη μου, δεν μας βαρέθηκαν τόσα χρόνια. Ο κόσμος έρχεται κι ακούν τα τραγουδάκια μας . Έφυγε χαρούμενος. Καλό σου ταξίδι , φίλε μου».
«Θα μου λείψεις. Σ’ αγαπάω Λάρι» είπε μεταξύ άλλων ο Διονύσης Τσακνής, ενώ ο κόσμος που είχε γεμίσει ασφυκτικά την εκκλησία και τον προαύλιο χώρο χειροκροτούσε δακρυσμένος.
Η θλίψη περίσσευε γι’ αυτόν τον τραγουδοποιό που μεγάλωσε δυο γενιές τουλάχιστον με τα μουσικά του διαμάντια, αυτά που έγραψαν την δική τους ιστορία στο ελληνικό τραγούδι.
Ο Μάκης Μάτσας με τον γιό του Μίνωα πήγε να αποχαιρετήσει το παιδί που ως αποθηκάριος αργούσε να πάει στην εταιρία του για να δουλέψει και μετά υπέγραψε συμβόλαιο μαζί του.

Ο Νταλάρας που τραγούδησε το «Διδυμότειχο Blues», ο Σαββόπουλος, ο  Κότσιρας, ο Μχαηλίδης, η Αρβανιτάκη, οι «Τερμίτες» του, ο Παπακωνσταντίνου, η Ράντου, η Σολωμού ήταν εκεί.

Κι όταν το φέρετρο βγήκε από την εκκλησία η εικόνα του Διονύση Τσακνή να κλαίει σπαρακτικά, έχοντας δίπλα του την κόρη του Λάρι και την σύζυγό του ήταν η κορύφωση αυτού του πένθιμου μπλουζ.
Δάκρυα, θλιμμένα πρόσωπα να μην μπορούν να πιστέψουν αυτό που έγινε ξημερώματα Δευτέρας, όταν η καρδιά του Λαυρέντη τους αποφάσισε να τον στείλει πολυ νωρίς στον παράδεισο.
Η καρδιά του, αυτή την οποία πρόσεχε πολύ όπως είπε ο γιατρός του που τον χαρακτήρισε ως τον πιο πειθαρχημένο ασθενή που είχε, αυτή ήταν που τον πρόδωσε τελικά.
Αυτή η καρδιά που χωρούσε τους πάντες, αυτή που «έλιωνε» για την κόρη του και τις μικρές χαρές της ζωής σταμάτησε να χτυπάει την προηγούμενη Δευτέρα, την ημέρα της εβδομάδας που μισούσε ο Λαυρέντης.

Αυτός που έφυγε έτσι ξαφνικά για να μας αφήσει να αναρωτιόμαστε «Ποια πόλη, ποια χώρα, ποια θάλασσα σε ταξιδεύει τώρα….»

…από όλους μας, καλό ταξίδι στον Παράδεισο!!!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *