Σχέσεις

Συνήθειες που μπορούν να καταστρέψουν μια όμορφη σχέση

Συντάκτης  | 

Έχουν γραφτεί πολλά γύρω από το θέμα «σχέσεις». Θα λέγαμε, ότι οι ανθρώπινες σχέσεις δεν είναι μια εύκολη υπόθεση.

Συνήθως η δυσκολία εντοπίζεται στην έλλειψη επικοινωνίας. Θεωρούμε πιο εύκολο να μαντέψουμε τι μπορεί να έχει ο άλλος και δειλιάζουμε να τον ρωτήσουμε ευθέως. Δεν εκφράζουμε τα συναισθήματα, τις σκέψεις μας και έτσι δημιουργείται ένα χάσμα μεταξύ μιας ανθρώπινης ερωτικής σχέσης.

Σε μια σχέση μπορεί για ‘σένα κάποιες καταστάσεις και γεγονότα να είναι ασήμαντα, αλλά δε συμβαίνει το ίδιο και με τον/τη σύντροφό σου. Οι άνθρωποι συχνά εθελοτυφλούν και δεν συνειδητοποιούν εγκαίρως το πόσο ενοχλητική μπορεί να είναι η συμπεριφορά του συντρόφου τους με αποτέλεσμα η σχέση να περνάει κάποια κρίση και το ζευγάρι να βρίσκεται σε απόσταση. Όλες οι σχέσεις απαιτούν σκληρή δουλειά για να πετύχουν.

Ποιές όμως είναι οι “κακές” συνήθειες που μπορούν να καταστρέψουν μια σχέση;

Η γκρίνια (Γένος θηλυκού)

Μπορεί να θεωρηθεί μέρος της γοητείας μας..

Μια συμπεριφορά, η οποία ωθεί ένα ζευγάρι σε καυγά με αποτέλεσμα να οδηγήσει τη σχέση τους ακόμη και στον χωρισμό, είναι η γκρίνια, η οποία τις περισσότερες φορές προέρχεται από το γυναικείο φύλο και αυτό συμβαίνει διότι η γυναίκα είναι εκείνη η οποία την παρατηρεί σε βάθος και με λεπτομέρεια. Απ’ όποια πλευρά και αν προέρχεται η γκρίνια, το σίγουρο είναι, πως στη σχέση δε μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί θετική. Δεν είναι λογικό να παραπονιόμαστε για τα πάντα και να μην είμαστε ικανοποιημένοι με τίποτα. Ο/η  σύντροφός μας δεν είναι εκεί για να λύσει τα ψυχολογικά μας, αλλά για να μας βοηθήσει να τα ξεπεράσουμε. 

Να θεωρείς τον/την σύντροφό σου δεδομένο

Ο σοφός λαός λέει, πως όταν ο έρωτας μπαίνει από την πόρτα, ο εγωισμός φεύγει από το παράθυρο.

Όσο περισσότερο χρονικό διάστημα βρισκόμαστε σε μια σχέση, τόσο πιο εύκολο είναι να θεωρήσουμε τον/την σύντροφό μας δεδομένο. Για να το αποτρέψουμε αυτό καλό θα ήταν , να εκτιμούμε την κάθε στιγμή μαζί του/της , αλλά και να του/την υπενθυμίζουμε για το πόσο τυχεροί νιώθουμε που βρίσκεται στη ζωή μας.

Να ακούς τα μισά από όσα λέει

Πολλοί από εμάς κουνάμε το κεφάλι μας συγκαταβατικά, δείχνοντας στον/στην σύντροφό μας ότι ακούμε ή συμφωνούμε με όσα μας λέει, ενώ στην τελική δεν έχουμε ακούσει ούτε λέξη. Εκτός από το ότι είναι προσβλητικό, μπορεί να επιφέρει πολλά προβλήματα στη σχέση μας. Αντί λοιπόν να βρισκόμαστε στον κόσμο μας, καλό θα ήταν να αναπτύξουμε την μεταξύ μας επικοινωνία ώστε να παρακολουθήσουμε και να κατανοήσουμε όσα μας λέει ο/η σύντροφός μας.

Να αποφεύγεις τις συζητήσεις που αφορούν τα προβλήματα της σχέσης σας

Είναι λογικό οι απόψεις δύο ανθρώπων να διαφέρουν με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εντάσεις και τσακωμοί μεταξύ τους. Η συμπεριφορά αυτή, είναι ικανή να οδηγήσει το ζευγάρι στο χωρισμό. Πολλές φορές οι διαμάχες δεν εξαλείφονται από το ζευγάρι μέσω της συγχώρεσης ή της θέλησης για συμβιβασμό. Όταν το ζευγάρι τσακώνεται, αρνούνται να μιλήσουν ο ένας στον άλλον για οποιοδήποτε ζήτημα τους απασχολεί με αποτέλεσμα να συσσωρεύουν ένταση και να έχει αρνητικές επιπτώσεις στη σχέση τους, ενώ εάν είχε προηγηθεί συζήτηση το πρόβλημα θα είχε λυθεί. Με το να αποφεύγουμε τα προβλήματα της σχέσης μας δε σημαίνει ότι τα λύνουμε κιόλας. Αντιθέτως δημιουργούμε ακόμη περισσότερα.

Να λες ψέματα

Λίγο πολύ όλοι λέμε ψέματα. Άλλος περισσότερα, άλλος λιγότερα, άλλος μεγαλύτερα, άλλος μικρότερα, άλλος αθώα και άλλος σοβαρά. Το θέμα είναι πώς με τα ψέματα μπορούμε να βλάψουμε τη σχέση μας σε μεγάλο βαθμό.  Δε μπορείς να ξέρεις ποια θα είναι η αντίδραση του/της συντρόφου σου μόλις μάθει ότι για κάποιο λόγο του αποκρύπτεις την αλήθεια και σε καμία περίπτωση δε θα ήθελες να βρίσκεσαι στη θέση του. Για να καταλάβουμε το λάθος μας καλό θα ήταν να βάζουμε τον εαυτό μας στη θέση του άλλου. Ενσυναίσθηση λέγεται..

Να κάνεις σκηνή στον/στην σύντροφό σου όταν βρίσκεστε σε δημόσιο χώρο

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να είστε μαζί σε μια έξοδο να θυμήθηκες κάτι και να του κρατάς μούτρα όλο το βράδυ ή να του κάνεις σκηνή σε δημόσιο χώρο και να φέρνεις τον σύντροφό σου σε δύσκολη θέση. Τα προσωπικά πρέπει να μένουν μεταξύ σας και όχι να τα ακούνε και οι διπλανοί. Γι αυτό καλό θα ήταν να είσαι διακριτικός, να μην υστερείς και ουρλιάζεις γιατί εδώ που τα λέμε ο κόσμος που υπάρχει γύρο σου δε σου φταίει σε κάτι.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *