Άνδρας

Στιλιστικές αλήθειες που θα σου μάθει η ζωή

Συντάκτης  | 

σ

Ποιες είναι οι στιλιστικές αλήθειες που μπορεί να σου μάθει η ζωή;

Μερικοί βασικοί κανόνες του στυλ που οφείλεις να γνωρίζεις, ώστε να μη τους μάθεις με το… ζόρι, μέσα από την ίδια την ζωή.

«Όσο ζεις, μαθαίνεις», λέει το ρητό. Και όσο μαθαίνεις, γίνεσαι καλύτερος. Σε όλα τα επίπεδα, από την επαγγελματική μέχρι και την προσωπική σου ζωή. Ακόμη και όσον αφορά στην αίσθηση του στυλ που έχεις, τις ενδυματολογικές επιλογές που κάνεις και κατ’ επέκταση τη γοητεία που εκπέμπεις στους άλλους.

Το φθηνό δεν είναι (σχεδόν) ποτέ καλύτερο

Δώσε βάση στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα. Καλύτερα να επενδύσεις σε ένα ρούχο, αξεσουάρ ή υπόδημα που να ξέρεις ότι είναι καλό, παρά να ξοδεύεις τα χρήματά σου για να αγοράζεις πολλά και διαφορετικά κομμάτια, αμφιβόλου ποιότητας, τα οποία το πιθανότερο είναι ότι δεν θα αντέξουν στο πέρασμα του χρόνου.

Όσο αδύνατος ή καλογυμνασμένος και να είσαι, είναι πραγματικά αδιανόητο να πιστεύεις ότι ταιριάζουν στο σώμα, την ηλικία και το προσωπικό σου στυλ τα πάντα. Για την ακρίβεια, ό,τι παντελόνι κυκλοφορεί στην αγορά: από τα μάλλινα και τα chinos μέχρι τα τζην σε ίσια γραμμή, τα skinny και τα baggy.

Το να πηγαίνεις τα ρούχα σου στο ράφτη κάνει τη διαφορά

Κακώς νομίζεις ότι ο ράφτης θα σου χρησιμέψει στην περίπτωση που θες να ράψεις ή να φέρεις στα μέτρα σου το κοστούμι που αγόρασες. Οφείλεις να χρησιμοποιείς τις υπηρεσίες του σχεδόν για όλα τα ρούχα που δεν ταιριάζουν γάντι στο σώμα σου, μιας και η λεπτομέρεια είναι που κάνει τη διαφορά. Από εκείνο το τζιν που ο καβάλος του φλερτάρει να αγγίξει τα γόνατά σου, μέχρι το πουκάμισο που δεν εφαρμόζει σωστά στον κορμό σου.

Οι τάσεις μόδας δεν είναι καλύτερες από το προσωπικό σου στυλ

Το ζητούμενο είναι με τις ενδυματολογικές σου επιλογές να καταφέρεις να πετύχεις ένα ιδιαίτερο προσωπικό στυλ. Όχι δηλαδή, κατά ανάγκη να ξεχωρίζεις μέσα στο πλήθος, αλλά αυτά που φοράς να σου πηγαίνουν και να αντικατοπτρίζουν πιστά την προσωπικότητά σου, αυτό που πραγματικά είσαι.

Το απλό είναι (σχεδόν) πάντα το πιο στιλάτο

Υπάρχει λόγος που ο James Dean και ο Steve McQueen φορούσαν ένα λευκό t-shirt και… έξω από την πόρτα. Η απλότητα είναι όχι η μισή, αλλά ολόκληρη η αρχοντιά σου. Τουλάχιστον, όσον αφορά στο στυλ σου. Δεν χρειάζεσαι λοιπόν πολλά και ανούσια αξεσουάρ, που δεν έχουν κάτι να πουν, για να στολίσεις το outfit σου, Ένα ρολόι, ένα προσεγμένο t-shirt και απλά casual παπούτσια, θα τραβήξουν τα γυναικεία βλέμματα με μεγαλύτερη επιτυχία. Όσο πιο απλός, τόσο πιο προσιτός. Η υπερβολή στο ντύσιμο στην προσπάθεια να φανείς στιλάτος αποτελεί τη μεγαλύτερη παγίδα της μόδας.

Ή έχεις γεννηθεί για σκουλαρίκια ή όχι

Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος κανόνας για το αν σου ταιριάζει ή όχι το σκουλαρίκι στα αυτιά, στη μύτη, στο στόμα ή σε οποιαδήποτε άλλο σημείο θες να τρυπήσεις το πρόσωπο ή το σώμα σου. Αυτό που πρέπει να έχεις υπόψιν είναι ότι θα πρέπει να το φοράς και όχι να σε φοράει, κάτι που ισχύει και για τα ρούχα σου. Και για να στο κάνουμε λιανά, ο Jared Leto, ναι, είναι τύπος που έχει γεννηθεί για piercing. Από την άλλη, ο Harrison Ford, όσο κι αν προσπαθεί να σε πείσει ότι του ταιριάζει το διαμαντάκι στο αυτί, δυστυχώς δεν το καταφέρνει.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!