Σχέσεις

Πρώτο ραντεβού: Τι πρέπει να αποφύγεις

Συντάκτης  | 

πρώτο ραντεβού

Με όποιον τρόπο και αν την γνώρισες, υπάρχουν θέματα συζήτησης που καλό θα ήταν να αποφύγεις στο πρώτο ραντεβού, αν θέλεις να υπάρξει και δεύτερο.

Λένε ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, η πρώτη εντύπωση είναι η πιο σημαντική και πολλές άλλες φράσεις που δείχνουν πόσο σημαντικό είναι το πρώτο βήμα. Φυσικά, αυτό δεν ισχύει μόνο στην καριέρα, αλλά και στις σχέσεις. Είτε πρόκειται για γνωριμία που έγινε μέσα από το Facebook (ή το Instagram ή το Tinder), είτε για κάτι που ξεκίνησε με τον παλιό πατροπαράδοτο τρόπο του φλερτ σε φυσικό χώρο και χρόνο, υπάρχουν κάποια πράγματα που καλό θα ήταν να τα αποφύγεις. Κάποια λάθη που μπορεί να σου κοστίσουν ακριβά στο πρώτο ραντεβού.

Η πρώην σου

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπλέξεις το παρελθόν με το μέλλον τόσο νωρίς σε μία καινούργια γνωριμία. Αν δεν μπορείς να αποφύγεις τη συγκεκριμένη συζήτηση, τουλάχιστον φρόντισε να μην μπεις σε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.

Αμφιλεγόμενες συζητήσεις

Μπορεί ο κίνδυνος να μαλώσετε για τα οπαδικά να είναι μικρός, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με πολιτικά, εθνικά, κοινωνικά ζητήματα. Δεν χρειάζεται να πεις ψέματα, απλά κοίτα να μην είσαι οξύς, αφού ακόμα δεν γνωρίζεις ποια ακριβώς έχεις απέναντί σου.

Τα πάρτι με φίλους

Έχεις κάνει απίστευτες κραιπάλες με φίλους, έχεις περάσει απίστευτες βραδιές γεμάτες αλκοόλ, έχεις ξενυχτήσει όσο περισσότερο μπορείς κι έχεις παίξει το παιχνίδι των one night stands. Κανένα πρόβλημα, απλά δεν χρειάζεται να τα μάθει όλα αυτά από το πρώτο ραντεβού. Θα είναι σαν προσπαθείς να την εντυπωσιάσεις, όμως με τον πιο λάθος τρόπο.

Η φυσική σου κατάσταση

Ναι, έχεις ιδρώσει για να χτίσεις μία εξαιρετική φυσική κατάσταση. Ναι, δεν χάνεις ποτέ τα sessions στο γυμναστήριο και προσέχεις τη διατροφή σου σαν επαγγελματίας αθλητής. Ίσως την ενδιαφέρει το αποτέλεσμα αλλά το να της αναλύσεις όλες τις λεπτομέρειες του fitness προγράμματος που ακολουθείς θα είναι τουλάχιστον βαρετό.

Το χιούμορ

Αν πιστεύεις ότι έχεις το χάρισμα του χιούμορ, κάτι που λογικά θα πρέπει να έχεις καταλάβει σε αυτήν την ηλικία, τότε προχώρα άφοβα. Αν πάλι έχεις αμφιβολίες, καλό είναι να το αφήσεις στην άκρη. Δεν υπάρχει τίποτα πιο άβολο από το να προσπαθείς να είσαι αστείος ενώ δεν είσαι.

Η γκρίνια

Σίγουρα είχες ατυχίες στη ζωή σου, είναι πιθανό να έχεις μεγάλες δυσκολίες στη δουλειά, μπορεί να σε πούλησαν και κάποιοι φίλοι στην πορεία των χρόνων. Καλύτερα, όμως, στο πρώτο ραντεβού να δώσεις θετικά και αισιόδοξα μηνύματα, αλλιώς μπορεί εύκολα να την τρομάξεις.

Οι επίμονες ερωτήσεις

Είναι λογικό να θες να μάθεις πράγματα για εκείνη αλλά δεν χρειάζεται να μετατρέψεις την πρώτη σας γνωριμία σε ανάκριση. Άσε τη συζήτηση να κυλήσει από μόνη της και όλες οι πληροφορίες θα σου αποκαλυφθούν.

Το μέρος συνάντησης

Sports bar γεμάτο μεθυσμένους τουρίστες που βλέπουν μπάλα; Άστο καλύτερα. Βέβαια, εκτός από λάθος επιλογές που βγάζουν μάτι, υπάρχουν και κάποιες που είναι παγίδα, όπως το σινεμά (όπου δεν πρόκειται να πείτε τίποτα, κάτι που δεν θες να συμβεί σε καμία περίπτωση). Διάλεξε καλύτερα ένα speakeasy bar για την πρώτη σας βραδιά.

Μην κάνεις σχέδια για το μέλλον

Είναι πάρα πολύ νωρίς να της πεις ότι την αγαπάς, ότι θέλεις να την παντρευτείς, ότι είναι η γυναίκα των ονείρων σου ή ακόμα χειρότερα πως ονειρεύεσαι να κάνετε μαζί οικογένεια μία μέρα. Είναι, απλά, πάρα πολύ νωρίς για όλα αυτά.

Οι άβολες σιωπές

Δεν χρειάζεται να είσαι πολυλογάς αλλά εκείνες οι άβολες σιωπές μπορούν να καταστρέψουν όχι απλά την βραδιά αλλά και την αρχή μίας νέας γνωριμίας. Όχι, μην αρχίσεις να σκρολάρεις στο Instagram. Θα δώσεις εντελώς λάθος εικόνα.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!