Γλυκά & Παγωτά
Παγωτό κακάο
Η κα Ευτυχία προτείνει:
Υλικά
• 3 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
• 1 στικ βανίλιας
• 1 κουτί (400 γραμμ.) ζαχαρούχο γάλα
• 1 φλ. τσαγιού κακάο χωρίς ζάχαρη (κοσκινισμένο)
• Λίγη κουβερτούρα λιωμένη
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το γάλα σε κατσαρόλα. Σχίζουμε κάθετα τη βανίλια και με τη λάμα του μαχαιρίου αφαιρούμε τα σποράκια και τα ρίχνουμε στο γάλα. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το κακάο. Ανακατεύουμε πολύ καλά, να ζεσταθεί το μείγμα και να ομογενοποιηθεί. Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού το αποσύρουμε. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά το μείγμα.
Εάν έχουμε παγωτομηχανή, το βάζουμε στον κάδο και το παγώνουμε.
Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή, το βάζουμε σε μπολ στην κατάψυξη και το αφήνουμε λίγες ώρες μέχρι να αρχίσει να παγώνει και να κάνει σώμα. Τότε το χτυπάμε με μίξερ χειρός για να αφρατέψει. Το παγώνουμε πάλι για να σταθεροποιηθεί. Αυτήν τη διαδικασία την επαναλαμβάνουμε κατά προτίμηση 3 έως 4 φορές για να γίνει το παγωτό μας αφράτο και χωρίς κρυστάλλους. Προς το τέλος ρίχνουμε λιωμένη κουβερτούρα λίγη λίγη και ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού. Έτσι, κάθε μπουκιά θα έχει τραγανά τσιπς σοκολάτας.