Ταξίδια & Τουρισμός

Πήλιο… το βουνό των Κενταύρων!

Συντάκτης  | 

Λέγεται, ότι ήταν το καλοκαιρινό θέρετρο των Ολύμπιων θεών. Ο τόπος όπου ο βασιλιάς των Μυρμιδόνων Πηλέας (πατέρας του Αχιλλέα) παντρεύτηκε την Θέτιδα και βέβαια πάνω απ’ όλα έχει μείνει γνωστό σαν το βουνό των Κενταύρων!  Οποιαδήποτε εποχή του χρόνου κι αν το επισκεφτείτε δεν θα βαρεθείτε καθόλου, καθώς συνδυάζει με ένα μοναδικό τρόπο τις… διακοπές στο βουνό και στη θάλασσα και προσφέρεται για ολιγοήμερες ή πολυήμερες αποδράσεις όλον το χρόνο.

Το Πήλιο είναι προικισμένο από τη φύση, οξιές, βελανιδιές, πλατάνια, καστανιές, πεύκα, ελιές, μηλιές ένα τοπίο γεμάτο από με τις σπάνιες μορφολογικές εναλλαγές και αντιθέσεις. Παραδοσιακά χωριά, ιστορικές μονές και εκκλησίες, γραφικά μονοπάτια, δαντελωτές ακρογιαλιές, γραφικοί όρμοι, εκτεταμένες αμμουδερές παραλίες συνθέτουν την εικόνα του μαγευτικού Πηλίου.

 XIONOΔPOMIKA KENTPA: Ανεβαίνοντας στα Χάνια, στη θέση “Aγριόλευκες” θα συναντήσετε το χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου. Σε υψόμετρο 1.500μ., διαθέτει 3 κύριες πίστες, 2 συρόμενους και 3 εναέριους αναβατήρες, εστιατόριο – καφέ, σχολή σκι, καταστήματα ενοικίασης εξοπλισμού σκι και πάρκινγκ.

TOΠIKEΣ NOΣTIMIEΣ: Σπετζοφάι, κολοκυθοκορφάδες (ανθός κολοκυθιού με ρύζι και κιμά), “στραπατσάδα” (τηγανητά αβγά, ντομάτα και τυρί), φασολάδα, μανιτάρια βουνού, “τσιτσίραυλα” ή “τσιτσίραφα”, “κρίταμα”, γαρίδες, καραβίδες, φούσκες (κυδώνια). Στην Αγία Κυριακή Τρικερίου και στο νησί Παλαιό Τρίκερι, ψάρια και θαλασσινά.

AN EXETE ΣKAΦOΣ: Θα δέσετε στο λιμάνι του Bόλου. Για ελλιμενισμό, στην Αμαλιάπολη, στο Πηγάδι Πτελεού, στα Καλά Νερά, στην Άφυσσο, στη Μηλίνα, στην Αγία Κυριακή και στις Κόττες Τρικερίου, στην Πλατανιά, στον Κατηγιώργη, στον Άγιο Ιωάννη, στο Χορευτό και στο Καμάρι Κεραμιδίου.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ ΚΟΛΠΟ
Κάτω Λεχώνια: Είναι η πρώτη παραλία που θα συναντήσετε ερχόμενοι από το Βόλο. Εδώ υπάρχουν αρκετά μπαράκια και καφέ που προσφέρουν όμορφες προτάσεις για ξεκούραση και χαλάρωση απολαμβάνοντας τον καφέ ή το ποτό σας.

Καλά Νερά: Από τις πιο γνωστές και βραβευμένη με γαλάζια σημαία. Τα νερά είναι πολύ καθαρά και θα απολαύσετε δροσερές στιγμές στον καλοκαιρινό ήλιο. Κατά μήκος του παραλιακού δρόμου που είναι σκεπασμένος με πλατάνια και ευκαλύπτους, υπάρχουν ταβερνάκια, ουζερί, ψησταριές, μπαράκια και καφετέριες.

Μπούφα: Η Μπούφα είναι η μεγαλύτερη παραλία του Πηλίου και βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Καλά Νερά και Άφησσο. Είναι επίσης από τις πιο γνωστές παραλίες και συγκεντρώνει πολλούς παραθεριστές από τα γύρω χωριά. Είναι πολύ όμορφη και έχει καθαρά νερά.

Άφησσος: Στην ΄Αφησσο υπάρχουν αρκετές παραλίες με πιο γνωστές την παραλία Αμποβός και Καλιφτέρη, που έχουν ψιλή άμμο και πεντακάθαρα νερά.

Μηλίνα: Ένα γραφικό ψαροχώρι στο νότιο Πήλιο, περιμένει να το εξερευνήσετε. Εδώ θα βρει κανείς ήρεμους, γραφικούς κόλπους μοναδικές παραλίες και πεντακάθαρη θάλασσα σε όλο το μήκος της ακτής.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ
Μικρό: Η παραλία του Μικρού είναι από τις ομορφότερες του Πηλίου με πολλά δέντρα στην άκρη της, ψιλή άμμο που μετατρέπεται σε πολύ ψιλό βοτσαλάκι κοντά στη θάλασσα και πεντακάθαρα νερά. Παρ’ όλο που το Μικρό είναι μικρός οικισμός, η παραλία του είναι πολύ γνωστή. Θα βρείτε ταβερνούλες και ένα μπαρ που λειτουργούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Καστρί: Η παραλία στο Καστρί έχει ψιλή άμμο και είναι ιδανική για wind surfing.

Πάλτση ( Άγιος Κωνσταντίνος ): Η παραλία της Πάλτσης είναι από τις πιο γνωστές στα ανατολικά παράλια του Πηλίου. Είναι μεγάλη και έχει ψιλή άμμο, ιδανική για χαλάρωση και ξεκούραση στον καλοκαιρινό ήλιο.

Μυλόποταμος: Μια από τις πιο διάσημες παραλίες του Πηλίου. Το περιβάλλον της είναι πολύ εντυπωσιακό με τα βράχια και τη χρυσαφένια αμμουδιά, ενώ τα καταγάλανα νερά είναι πάντα καθαρά και σε προσκαλούν για στιγμές δροσιάς. Πολύ κοντά υπάρχουν και άλλες παραλίες που είναι ιδανικές για όμορφες στιγμές και κολύμπι.


Φακίστρα: Η δεύτερη διάσημη παραλία του Πηλίου και της Τσαγκαράδας με βραχώδες τοπίο και πλούσια κοντινή βλάστηση.


Παπά Νερό: Η παραλία του Παπά Νερό είναι μια υπέροχη χρυσαφένια αμμουδιά όπου η πλούσια ορεινή βλάστηση φτάνει μέχρι τη θάλασσα, Είναι ένα ειδυλλιακό μέρος ιδανικό για ηρεμία και χαλάρωση με κρυστάλλινα νερά και γραφικότητα.

Ποτιστικά: Η παραλία στα Ποτιστικά είναι ακόμα μια γνωστή παραλία του Πηλίου που συγκεντρώνει πολλούς παραθεριστές. Έχει ψιλή άμμο και είναι ιδανική για ξεκούραση στο ωραίο φυσικό περιβάλλον της.

Άγιος Ιωάννης: Η παραλία Άγιος Ιωάννης βρίσκεται στα ανατολικά παράλια του Πηλίου είναι πολύ γνωστή και έχει μεγάλη χρυσαφένια αμμουδιά, που συγκεντρώνει πολλούς παραθεριστές.

Άγιοι Σαράντα: Η παραλία των Αγίων σαράντα βρίσκεται βόρεια του Αγίου Ιωάννη και είναι μια ακόμα γνωστή παραλία του Πηλίου. Τα νερά είναι γαλαζοπράσινα, ενώ η χρυσαφένια αμμουδιά κοντά στη θάλασσα μετατρέπεται σε κατάλευκο ψιλό χαλικάκι.

Χορευτό: Η παραλία στο Χορευτό είναι πολύ όμορφη καθώς περιτριγυρίζεται από πλούσια βλάστηση που φτάνει μέχρι τη θάλασσα σε μερικά σημεία της, με πεντακάθαρα νερά και γαλήνιο περιβάλλον ιδανικό για ηρεμία και χαλάρωση.
Εμείς σας ευχόμαστε καλές εξορμήσεις σε έναν προορισμό μοναδικό όλες τις εποχές του χρόνου.

Editor: Παπαθανασίου Κ.
Πηγή φωτογραφίων: visit-pilio.gr

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *