Γενικά

Πέθανε η Σοφία Κοκοσαλάκη

Συντάκτης  | 

Σοφία Κοκοσαλάκη

Θρήνος στον κόσμο της μόδας για τον θάνατο της. Η Σοφία Κοκοσαλάκη ήταν 47 ετών, ζούσε στο Λονδίνο και είχε σχεδιάσει μεταξύ άλλων και τα κοστούμια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Σοκ έχει προκαλέσει ο ξαφνικός θάνατος της διάσημης Ελληνίδας σχεδιάστριας μόδας, Σοφίας Κοκοσαλάκη σε ηλικία μόλις 47 ετών. Η Σοφία Κοκοσαλάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αρχικά, σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αργότερα έγινε δεκτή στο Κεντρικό Κολλέγιο Τεχνών και Διακόσμησης Αγίου Μαρτίνου (Central Saint Martins College of Art and Design) του Λονδίνου από όπου αποφοίτησε το 1998. Τα τελευταία χρόνια ζούσε και εργαζόταν στο Λονδίνο.

Η τραγική είδηση έγινε γνωστή μέσα από μια ανάρτηση στο facebook

Είχε συνεργαστεί στην στήλη της μόδας με το ελληνικό περιοδικό Γυναίκα, ενώ οι δημιουργίες της πωλούνταν σε καταστήματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Το 1999 παρουσίασε την πρώτη της κολεξιόν και το 2002 έλαβε το βραβείο του περιοδικού ELLE. Την ίδια χρονιά, της ανατέθηκε ο σχεδιασμός των κοστουμιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και την ίδια χρονιά κέρδισε το βραβείο New Generation Designer.

Πέθανε η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη

Tα ρούχα και τα κοσμήματα της Σοφίας Κοκοσαλάκη ήταν πάντα επηρεασμένα από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, συνδυασμένα με σύγχρονα στοιχεία. Ταυτόχρονα διατηρούσαν πάντα διαχρονικό στιλ και δεν ήταν απλά κομμάτια on trend. Τα υλικά που χρησιμοποιούσε ήταν υψηλής ποιότητας και οι δημιουργίες της ήταν κυρίως  χειροποίητες.

Για το ξεκίνημα της είχε πει: “Στο Λονδίνο ήταν δύσκολα τα πράγματα γιατί βρήκα αρκετές πόρτες κλειστές κάτι που δεν γινόταν ευκολότερο με το που έλεγες ότι είσαι Ελληνίδα. Ήταν δύσκολο να πείσεις ότι έκανες σοβαρή δουλειά. Όμως με βοήθησε πολύ η επιμονή, η αισιοδοξία αλλά και η ορμή που μου έδινε η σκέψη ότι είμαι κρητικιά και δεν πτοούμαι. Είμαστε και λίγο κουζουλοί οι Κρητικοί και αυτό σε βοηθάει γενικά στο να μην πτοείσαι και να επιμένεις.”

Με το πέρασμα των ετών, οι δημιουργίες της Σοφίας Κοκοσαλάκη άρχισαν να γίνονται ανάρπαστες. Στην πορεία έντυσε κάποιες από τις πιο γνωστές σταρ του Hollywood, όπως τις Γκουίνεθ Πάλτροου, Κριστίνα Ρίτσι, Κέιτ Χάντσον, Νταϊάνα Κρούγκερ, Κάμερον Ντίαζ και πολλές άλλες.

Η διάσημη σχεδιάστρια είχε δηλώσει σε συνέντευξη της πως στα 89 της θα επέστρεφε και πάλι στην γενέτηρά της, την Κρήτη.

Πέθανε η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη

Για την 20η επέτειο της Aegean Airlines επιμελήθηκε και δημιούργησε τις νέες στολές του στόλου, με άρωμα Ελλάδας!

Οι δημιουργίες της Σοφίας Κοκοσαλάκη είχαν πάντα επιρροές από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

Πέθανε η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη

Για τη σχέση της με την Ελλάδα, είχε πει: “Όταν άρχισα να φτιάχνω ρούχα κατάλαβα ότι, θέλω δε θέλω, υπάρχει αυτός ο αόρατος ιστός με την Ελλάδα και ειδικότερα με την Κρήτη που είναι πάντα στο μυαλό μου. Αυτό είμαι στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει λόγος να προσπαθώ να ακολουθήσω τις τάσεις ή το τι πρέπει να πουλήσει ή το τι πρέπει να δείξω. Αυτό τελικά με δικαίωσε γιατί έβγαζε η δουλειά μου μια ειλικρίνεια και μία αυθεντικότητα… Ήταν το δώρο και η τύχη μου που γεννήθηκα Ελληνίδα και Κρητικιά”.

Πέθανε η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη

Πριν από δύο μήνες η σχεδιάστρια διαγνώστηκε με καρκίνο.  Η μάχη της ήταν πάρα πολύ σύντομη, νικήθηκε σε πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν και κατέληξε, αφήνοντας πίσω την μικρή της κόρη και τον σύζυγό της.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!