Κινηματογράφος & Βιβλίο

Κινηματογραφικές Πρεμιέρες: 5 νέες ταινίες που έρχονται τον Σεπτέμβριο 2022 

Συντάκτης  | 

Το φθινόπωρο ήρθε και τον Σεπτέμβριο του 2022 θα δούμε πάλι κάποιες από τις ωραιότερες νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Πέντε νέες ταινίες, πέντε κινηματογραφικές πρεμιέρες για τον Σεπτέμβριο του 2022 που περιμέναμε με ανυπομονησία.

Αυτό το μήνα θα δούμε έπειτα από πολύ καιρό ηθοποιούς όπως τους Τζούλια Ρόμπερτς, Τζορτζ Κλούνεϊ, Κρίστεν Στιούαρντ και Χάρρυ Στάιλς. Ενώ, μπορούμε να απολαύσουμε πάλι στην μεγάλη οθόνη το Avatar, την πιο επιτυχημένη ταινία όλων των εποχών!

Το Avatar θα προβληθεί επαναληπτικά αυτό τον Σεπτέμβριο, σε ανανεωμένη μορφή 3D και 4Κ. Είναι μια υπενθύμιση της ιστορίας και ο προάγγελος του δεύτερου μέρους “Avatar: The Way of Water” που έρχεται στα τέλη του έτους.

Η νέα ταινία Avatar έχει πρεμιέρα τον Δεκέμβριο του 2022 και αφηγείται την ιστορία της οικογένειας πλέον Sully. Του Jake, της Neytiri και των παιδιών τους. Τα  προβλήματά, τους αγώνες που κάνουν για να παραμείνουν ζωντανοί και τις τραγωδίες που βιώνουν.


Πρεμιέρα: Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

Αυτόν τον Σεπτέμβριο θα απολαύσουμε σε μια ρομαντική κομεντί τους βραβευμένους με Όσκαρ Τζορτζ Κλούνεϊ και Τζούλια Ρόμπερτς.

Οι δύο ηθοποιοί επανασυνδέονται στη μεγάλη οθόνη στο ρόλο δυο πρώην ερωτικών συντρόφων. Από διαζευγμένοι εχθροί όμως καταλήγουν τελικά ανέλπιστοι σύμμαχοι. Καθώς αποφασίζουν από κοινού να βάλουν φρένο στον γάμο της ερωτοχτυπημένης κόρης τους. Θεωρούν πως το κορίτσι τους ετοιμάζεται να διαπράξει το ίδιο λάθος που έκαναν κάποτε και οι ίδιοι.

Σκηνοθεσία: Ol Parker

Με τους: Julia Roberts, Kaitlyn Dever, George Clooney, Billie Lourd, Lucas Bravo, Maxime Bouttier, Senayt Mebrahtu, Vanesa Everett, Romy Poulier και Murran Kain.


Πρεμιέρα: Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Ένα θρίλερ με χώρες παραγωγής τον Καναδά, την Αγγλία και την Ελλάδα.

Καθώς τα ανθρώπινα είδη προσαρμόζονται σε ένα συνθετικό περιβάλλον, το σώμα υποβάλλεται σε νέες μεταμορφώσεις και μεταλλάξεις.

Ο Saul ένας διάσημος performer, μαζί με την παρτενέρ του Caprice, προβάλλει δημόσια την μεταμόρφωση των οργάνων του σε avant garde παραστάσεις.

Η Timlin μια αστυνομική ερευνήτρια, παρακολουθεί εμμονικά τις κινήσεις τους όταν μια μυστηριώδης ομάδα αποκαλύπτεται. Η αποστολή τους, να χρησιμοποιήσουν την φήμη του Saul προς την επόμενη φάση την ανθρώπινης εξέλιξης.

Σκηνοθεσία: David Cronenberg

Με τους: Viggo Mortensen, Léa Seydoux, Kristen Stewart, Scott Speedman, Don McKellar, Lihi Kornowski, Nadia Litz, Tanaya Beatty, Welket Bungué.


Πρεμιέρα: Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

AVATAR 3D (επανέκδοση)

Η επική περιπέτεια φαντασίας του 2009 και η πιο επιτυχημένη ταινία όλων των εποχών  επιστρέφει στους κινηματογράφους. Ο βραβευμένος με Oscar James Cameron μας την παρουσιάζει σε remaster 3D έκδοση και σε επιλεγμένους κινηματογράφους σε 4K!

Η ταινία “Avatar” ήταν υποψήφια για εννέα Βραβεία Oscar, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας. Κέρδισε τα βραβεία Καλύτερης Φωτογραφίας, Σχεδιασμού Παραγωγής και Οπτικών Εφέ.

Τον 22ο αιώνα το ανθρώπινο γένος έχει εξαντλήσει τους φυσικούς πόρους της Γης. Στον πλανήτη Πανδώρα όμως υπάρχει ένα πολύτιμο ορυκτό απαραίτητο για την επιβίωση του ανθρώπινου γένους. Μια αμερικανική εταιρία έχει αναλάβει την εξόρυξη  του ορυκτού. Όμως τους δημιουργεί πρόβλημα η φιλήσυχη φυλή των Νάβι που κατοικεί εκεί και λατρεύει τη φύση. Χρησιμοποιείται για λύση ως δόλωμα ο πεζοναύτης Τζέικ Σάλι. Του υπόσχονται ότι θα αποκαταστήσουν τα πόδια του εάν συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικά με τους Νάβι. Τον στέλνουν στο χωριό τους ως avatar, για να εισχωρήσει στην φυλή. Σιγά σιγά όμως ο Τζέικ μετεξελίσσεται τελικά σε αληθινό μέλος της φυλής καθώς ερωτεύεται την κόρη του αρχηγού.

Σκηνοθεσία: James Cameron

Με τους: Sam Worthington, Zoe Saldaña, Stephen Lang, Michelle Rodriguez, Sigourney Weaver, Giovanni Ribisi, Joel David Moore, Laz Alonso, CCH Pounder, Dileep Rao, Wes Studi, Matt Gerald.


Πρεμιέρα: Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Σε αυτό το θρίλερ μυστηρίου, μια νοικοκυρά της δεκαετίας των ‘50s αποφασίζει με τον σύζυγό της να ζήσουν σε μια ουτοπική πειραματική κοινότητα. Εκείνη όμως αρχίζει να ανησυχεί… Μήπως τελικά η λαμπερή αυτή παρέα κρύβει ανατριχιαστικά μυστικά;

Σκηνοθεσία: Olivia Wilde

Με τους: Florence Pugh, Olivia Wilde, Harry Styles, Chris Pine, Gemma Chan, Nick Kroll, Douglas Smith, Dita Von Teese.


Πρεμιέρα: Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΒΑΣΙΛΙΑΣ

Η δραματική περιπέτεια “The Woman King” αφηγείται την αξιοσημείωτη ιστορία των μαχητριών Αγκότζι. Μιας αποκλειστικά γυναικείας ομάδας πολεμιστριών που προστάτευαν το Αφρικανικό Βασίλειο της Δαχομέης τον 18o αιώνα.

Η ταινία παρουσιάζει την ηγέτιδα της ομάδας, Στρατηγό Νανίσκα, που υποδύεται η βραβευμένη με Oscar ηθοποιός Viola Davis. Τις δεξιότητες και την δύναμη της Νανίσκα δεν είχε ξαναδεί ο κόσμος έως τότε.

Η ταινία ακολουθεί το επικό ταξίδι της στην εκπαίδευση της επόμενης γενιάς νεοσυλλέκτων. Τις οποίες και προετοιμάζει για τη μάχη ενάντια στον μεγαλύτερο εχθρό που απειλεί το βασίλειο και την ελευθερία τους. Για κάποια πράγματα αξίζει να πολεμάς…

Σκηνοθεσία: Gina Prince-Bythewood

Με τους: Viola Davis, Thuso Mbedu, Lashana Lynch, Sheila Atim, Hero Fiennes Tiffin και John Boyega

Με πληροφορίες από τα villagecinemas

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!