Σχέσεις

Ευτυχισμένοι μαζί: θέματα ταμπού για να θίξεις!

Συντάκτης  | 

Θέλεις να φτιάξεις μια ευτυχισμένη σχέση που να στηρίζεται στην ειλικρίνεια και την αλήθεια! Κι όμως, αποφεύγεις να μιλήσεις για συγκεκριμένα θέματα ταμπού, όπως ο διάβολος το λιβάνι.

Σε πρόσφατη έρευνα (Anderson, Kunkel, & Dennis) που έγινε σε ζευγάρια τα οποία διατηρούσαν ρομαντικό δεσμό διάρκειας ενός έτους περίπου, αποκαλύφθηκαν τα θέματα για τα οποία τα ζευγάρια απέφευγαν να μιλήσουν (παρόλο που αφορούσαν σημαντικά ζητήματα)!

Τα ποσοστά είναι σαφή:

1. Προηγούμενες σχέσεις: λεπτομέρειες που αφορούσαν τις σχέσεις αυτές αλλά και τις σεξουαλικές εμπειρίες σε ποσοστό 38%.

Να μιλήσεις; Προφανώς, δεν μιλάμε για εξομολογήσεις επί του πρώην στο πρώτο ραντεβού. Όμως, σε μια σχέση που έχει πάρει το δρόμο της, θα πρέπει να μιλήσεις και να μιλήσει για μια προηγούμενη σχέση που μπορεί να έφτασε κοντά στο γάμο, έναν γάμο που μπορεί να έγινε και να έληξε (πολιτικό ή θρησκευτικό), έναν πρώην τρελό που σε ενοχλεί ακόμα. Προσοχή, προσοχή: οι σεξουαλικές εμπειρίες και τα κολπάκια που σου έμαθε ο πρώην στο κρεβάτι αποτελούν συζήτηση που ποτέ δεν πρέπει να γίνει, ειδικά αν ο δικός σου αριθμός ξεπερνά κατά πολλές δεκάδες το μαγικό 3.

2. Πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις σε ποσοστό 16%: στην Ελλάδα του 80′ θα είχατε ατελείωτους καυγάδες περί κομμάτων. Εκείνη την εποχή που για να σε πάρουν νύφη έπρεπε να ξέρουν τι ψηφίζεις κι εσύ και όλο σου το σόι, τα πράγματα ήταν δύσκολα. Το ίδιο και σε θέματα θρησκείας, που βέβαια ακόμα επικρατούν.

Να μιλήσεις; Όσον αφορά τις πεποιθήσεις σου, είναι σημαντικό να ξέρετε πως δεν βρίσκεστε σε δύο αντίθετα άκρα (εσύ να πετάς μολότοφ κι εκείνος να τρέχει να σε συλλάβει). Κατά τα άλλα, το ζητούμενο σήμερα είναι να περάσουμε την τρικυμία. Όσο για τα ζητήματα πίστης, σκέψου καλά, πόσο σε αφορά η θρησκεία σου και πόσο θα ήθελες να συγκλίνει με τα δικά του πιστεύω.
Αν σου έχει τύχει άντρας Σφακιανάκης (άθεος που πιστεύει μόνο στον εαυτό του), σιγουρέψου πως δεν θα έχετε κόντρες στο μέλλον σε ζητήματα όπως ένα θρησκευτικός γάμος για να βάλεις το νυφικό που ονειρευόσουν, ή βαπτίσεις (θα δώσεις όνομα στο παιδί που θα κάνεις;)!

3. Η σχέση στην καθημερινότητά της σε ποσοστό 13%: εσύ πας να τον αγγίξεις σε δημόσιο χώρο κι εκείνος τραβιέται. Εσύ θέλεις να κοιμάστε μαζί κάθε βράδυ, κι εκείνος δεν αποχωρίζεται το μονό του στρώμα. Οι νόρμες που αφορούν τη σχέση, δύσκολα συζητιούνται κι αυτό είναι κάτι που μπορεί να σας κοστίσει.
Να μιλήσεις; Οι δημόσιες περιπτύξεις, οι αγκαλιές, τα πειράγματα, θα έπρεπε να γίνονται χωρίς μήπως, πρέπει, ίσως, άσε, ελεύθερα και αυθόρμητα σε ένα δεσμό. Σε μια σχέση που πρέπει να πάρεις πρωτόκολλο για να φιλήσεις το ταίρι σου, δεν μιλάμε για έρωτα αλλά για σύμβαση ατομική!

4. Δραστηριότητες έξω από τη σχέση σε ποσοστό 13%: θα βγαίνεις με τις φίλες σου κάθε μέρα; Θα γυρίζει την Ελλάδα κάθε εβδομάδα για να κυνηγήσει το χόμπι του; Θα κάνετε πράγματα και μαζί; Θα έχετε παντού παρέα και τον κολλητό του; Όλες αυτές οι δραστηριότητες που αφορούν τον καθένα σας ως άτομο πέραν της σχέσης είναι σημαντικό να συζητηθούν.

Να μιλήσεις; Ναι, να μιλήσεις νωρίς. Είναι σημαντικό να μην τον περιμένεις, ούτε να σε περιμένει, να μην ζεις με βάσει το πρόγραμμά του κι εκείνος το ίδιο. Όσο προχωράτε χωρίς να υπάρχουν σταθερές, τόσο θα πικραίνεστε.

5. Που πηγαίνει αυτή η σχέση σε ποσοστό 11%: δύσκολη κουβέντα που οι άντρες δεν έχουν ανάγκη να συζητήσουν και οι γυναίκες την τρενάρουν όσο μπορούν.

Να μιλήσεις; Κάθε άνθρωπος έχει το δικό του σημείο βρασμού. Είναι πραγματικότητα πως κάθε γυναίκα δεν μένει με έναν άντρα που δεν τον έχει σκεφτεί γαμπρό στο πλευρό της. Οπότε, ακόμα κι αν κοροϊδεύεις τον εαυτό σου, και γάμους και πανηγύρια και προτάσεις και μονόπετρα θέλεις αλλά φοβάσαι να μιλήσεις.

Πηγή: womanonly.gr

Ευτυχισμένοι μαζί: θέματα ταμπού για να θίξεις!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *