Ιατρική

Αποτοξίνωση μετά τις γιορτές….

Συντάκτης  | 

Γαλοπούλα με γέμιση, κουραμπιέδες, μελομακάρονα, δίπλες και άφθονο αλκοόλ μπορεί να μας χάρισαν μεγάλη γευστική ικανοποίηση αυτό το διάστημα, όμως το αποτέλεσμα ήταν να φουσκώσει το στομάχι μας και έτσι να βαρύνουμε.

Όπως επισημαίνει η διαιτολόγος-διατροφολόγος Χριστίνα Μπαλαμώτη, «κατά μέσο όρο παίρνουμε 3.500 θερμίδες τα Χριστούγεννα και 4.500 την Πρωτοχρονιά και μετά τις γιορτές ζυγίζουμε 2-3 κιλά επιπλέον». Πώς θα τα ξεφορτωθούμε λοιπόν;

Επειδή τις προηγούμενες μέρες οι περισσότεροι καταναλώσαμε τρόφιμα πλούσια σε αλάτι, το μυστικό είναι να απαλλαγούμε από το περίσσιο νάτριο μέσω του καλίου. Το τελευταίο περιέχεται στο μέλι, την μπανάνα, τις πατάτες, τις ντομάτες. Επίσης, καλό είναι να επιλέξουμε φρούτα και λαχανικά που έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες, όπως μήλα ή μούρα. Η κ. Μπαλαμώτη προτείνει το εξής διατροφικό πρόγραμμα για δύο ημέρες:

 

Πρωί: τσάι με 1 κ.γ. μέλι.
Σνακ: 1 μπανάνα.
Γεύμα: 300 γραμμ. πατάτες φούρνου ή βραστές με ντοματοσαλάτα και λίγο ελαιόλαδο.
Σνακ: 1 πορτοκάλι ή μούρα.
Βραδινό: γιαούρτι με μέλι ή 1 ντάκος.

Αν ακολουθήσουμε το παραπάνω μενού για 2 μέρες, θα καταφέρουμε να χάσουμε 1-2 κιλά. Ωστόσο έχετε υπόψη σας ότι η δίαιτα αυτή που βασίζεται στο κάλιο δεν συνιστάται να γίνεται από άτομα που έχουν υπόταση και πάσχουν από ταχυκαρδία ή αρρυθμίες. Ο λόγος είναι ότι ρίχνει την πίεση του αίματος και θα τους προκαλέσει προβλήματα.

Μία καλή λύση αποτοξίνωσης είναι και τα μοναδικά ροφήματα που θα φέρουν αβίαστα τη σιλουέτα μας στα κανονικά της επίπεδα.

Νερό με λεμόνι
Αποτελούν σπουδαία πηγή κιτρικού οξέος, καλίου, μαγνησίου και φωσφόρου. Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα ποτήρι νερό με λεμόνι! Πίνοντας νερό με φρέσκο χυμό λεμονιού (κρύο ή χλιαρό), το σώμα απαλλάσσεται από τις τοξίνες και η πέψη ευνοείται.

Χυμός καρότου
Πέραν των βιταμινών C και A, η καροτίνη έχει αντιοξειδωτική της δράση και επιδιορθώνει τα κουρασμένα κύτταρα. Ταυτόχρονα, ο χυμός καρότου είναι διουρητικός και μειώνει το φούσκωμα από την κατακράτηση υγρών. Το καλύτερο: ο χυμός από καρότο είναι φτωχός, φτωχότατος σε θερμίδες

Νερό καρύδας
Περιέχει φυσικούς ηλεκτρολύτες με φυσικές ισοτονικές ιδιότητες. Ταυτόχρονα, το νερό καρύδας περιέχει περισσότερες βιταμίνες και τη διπλάσια ποσότητα καλίου σε σχέση με τη μπανάνα, το οποίο και παίζει σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία της καρδιάς, των επιπέδων ινσουλίνης και της λειτουργίας των μυών. Πλέον θα το βρείτε εύκολα στο εμπόριο ειδικά σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων.  

Πράσινο τσάι
Παραδοσιακά το πιο γνωστό αντιοξειδωτικό ρόφημα που προστατεύει το σώμα από τις ελεύθερες ρίζες, που ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση του δέρματος. Ταυτόχρονα, το πράσινο τσάι, βελτιώνει το μεταβολισμό ενώ το τσάι μέντας είναι καλό για την πέψη.

Χυμός ανανά
Περιέχει πολλές βιταμίνες και ένζυμα, όπως η βρωμελίνη (μη γελάτε με το όνομα της) που περιέχει φυσικά αντιφλεγμονώδη βελτιώνοντας την λειτουργία της πέψης. Ταυτόχρονα, ο ανανάς περιέχει θιαμίνη (ένας τύπος βιταμίνης Β) που τονώνει το μεταβολισμό και βοηθά το σώμα να μετατρέψει τους υδατάνθρακες σε ενέργεια κι όχι σε λίπος!

Χυμός ροδιού
Είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά σε όλο τον κόσμο.  Μελέτες δείχνουν ότι ο χυμός ροδιού περιέχει τρεις διαφορετικές αντιοξειδωτικές ουσίες όπως τανίνες, ανθοκυανίνες, ελλαγικό οξύ από ό,τι άλλα γνωστά αντιοξειδωτικά ροφήματα. Επίσης είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, φυλλικό οξύ, σίδηρο, φυτικές ίνες και κάλιο. Δοκιμάστε ένα ρόφημα με ρόδι και πράσινο τσάι, το οποίο μπορείτε να το πίνετε συνοδευτικά σε κάθε δίαιτα που ακολουθείτε.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *