Ταξίδια & Τουρισμός

Αποδράσεις για ερωτευμένους!

Συντάκτης  | 

Ο Άγιος Βαλεντίνος πέφτει μεσοβδόμαδα αλλά πολλοί από εσάς θα προτιμήσετε να το Σαββατοκύριακο για μια ρομαντική απόδραση. Αν δεν έχετε επιλέξει το μέρος, το designmagazine είναι εδώ να σας προτείνει μερικά από τα πιο ρομαντικά μέρη της Ελλάδας.

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ
Η ονομασία της περιοχής σημαίνει τη μια και μόνη είσοδο στην Καστροπολιτεία. Η παλιά πόλη της Μονεμβασιάς που είναι ένας ζωντανός μεσαιωνικός οικισμός, συνθέτουν ένα άψογο διατηρημένο τοπίο. Η ατμόσφαιρα είναι μαγική, γεμάτη ρομαντισμό και ιστορία. Μνημεία και εκκλησίες βρίσκονται διάσπαρτα στο Κάστρο ενώ μια σημαντική αρχαιολογική συλλογή στεγάζεται στο Παλιό Τζαμί στην Πλατεία του Ελκομένου Χριστού. Λίγο πριν φτάσετε όμως εκεί θα συναντήσετε τη νέα πόλη της Μονεμβασιάς.
Απολαυστε τη θέα της ανατολής του ήλιου από το Πάνω Κάστρο και κάντε έναν πρωινό περίπατο στο Κάτω Κάστρο που ανηφορίζει φιδωτό προς την κορυφή του βράχου ως την καστρόπορτα. Στην επιστροφή υπάρχει ο χρόνος αλλά και το κατάλληλο φως για να απολαύσει ο επισκέπτης την εικόνα της ονομαστής εκκλησίας της Αγίας Σοφίας στην κορυφή του απότομου βράχου και την πανοραμική εικόνα της καστροπολιτείας από τα τείχη του Πάνω Κάστρου. Οι κεραμοσκεπές γλιστρούν προς τη θάλασσα και λες πως τις συγκρατεί στον βράχο το κάτω τείχος.

ΑΝΔΡΟΣ
«Η Άνδρος, από την πρώτην στιγμήν που την αντίκρισα μου ενεποίησε εντύπωσιν αληθινού Παραδείσου» γράφει ο Ανδρέας Εμπειρίκος. Από τα μεγαλύτερα νησιά των Κυκλάδων, η Άνδρος νησί καπεταναίων και εφοπλιστών, διατηρεί μια ιδιαίτερη λεπτή αρχοντιά που αντανακλάται στα λευκά αρχοντικά τα πόλης. Το χειμώνα που ο κόσμος μειώνεται θα έχετε την ευκαιρία να την απολαύσετε και να εξερευνήσετε τη μοναδικότητα της. Σε μία ώρα από το λιμάνι της Ραφήνας

ΚΟΡΩΝΗ

Στην άκρη του μεσσηνιακού κόλπου, πάνω σε ένα βράχο βρίσκεται η Κορώνη. Στενά ασβεστωμένα καλντερίμια, παλιές εκκλησίες και διώροφα σπίτια με θαλασσινά χρώματα στα πορτοπαράθυρα υφαίνουν την εικόνα της πολιτείας, η οποία σε κάνει συχνά να πιστεύεις ότι βρίσκεσαι σε κάποιο νησί. Αν αποφασίσετε να πάτε μέχρι το κάστρο, θα απολαύσετε τη πιο χαρακτηριστική ρομαντική διαδρομή της περιοχής, ανηφορίζοντας από το μικρό λιμάνι προς το κάστρο όπου συναντάς τα απλωμένα δίχτυα των ψαράδων και τα ασβεστωμένα σπίτια με τα ανθισμένα μπαλκόνια..

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Η Καστοριά με την λίμνη της ζει έντονα τις μεταλλάξεις των εποχών και του καιρού. Άλλη είναι η εικόνα της Καστοριάς με παγωμένη τη λίμνη της, αλλιώς με φουρτουνιασμένη και αλλιώς με τις ιδιότυπες βάρκες και τους κύκνους να γλιστρούν πάνω στα ήρεμα νερά. Όποια εικόνα όμως και αν πετύχει ο επισκέπτης, η γοητεία της πόλης είναι εξίσου σαγηνευτική. Τα σπίτια με τις κεραμιδένιες στέγες, τα παλιά αρχοντικά με τις φωλιές των πελαργών στις καμινάδες, οι πάμπολλες βυζαντινές εκκλησίες, ο παραλιακός δρόμος με τις τεράστιες κλαίουσες ιτιές παραμένουν γοητευτικά όσο και αν αλλάζει το φόντο τους.

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Με πληθυσμό περίπου 10 χιλιάδες, είναι ιδανικός προορισμός για χειμερινές διακοπές. Το Καρπενήσι παρόλο που καταστράφηκε κατά τη γερμανική κατοχή και αναδομήθηκε πλήρως, κατορθώνει να διατηρεί τα θέλγητρα και τον παλιό χαρακτήρα που του χαρίζει η απέραντη φύση η οποία το περιβάλλει. Θα βρείτε πλήθος παραδοσιακών καταλυμάτων, ξενοδοχεία και ξενώνες για να επιλέξετε και πολλές μοναδικές διαδρομές να εξερευνήσετε μέσα στη φύση.

Editor: Κατερίνα Π.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *