Μόδα

Αλεξάνδρα Αποστολίδου. Το Παρίσι χαιρετά τη νέα του σχεδιάστρια!

Συντάκτης  | 

alex apostkentrΗ νέα σχεδιάστρια Αλεξάνδρα Αποστολίδου είναι 21 ετών και Eλληνίδα!
Ήταν η κορυφαία απόφοιτη σε μια παγκόσμια αναζήτηση για το νέο αστέρι σχεδιασμού στις πασαρέλες, που πραγματοποίησε μια παγκόσμια επιτροπή έμπειρων ανθρώπων στην Πόλη του Φωτός. Η μητρόπολη της μόδας επέλεξε την ελληνικής καταγωγής Αλεξάνδρα μέσα από δέκα φιναλίστ, στην έκθεση  Who’s Next / Pret-a-Porter Paris Fashion Expo, ως τη νέα τοπ σχεδιάστρια μόδας!
Στην καρδιά του καλοκαιριού δόθηκε η ευκαιρία στην 21 ετών Αλεξάνδρα (απόφοιτη της σχολής Whitehouse Institute of Design Melbourne) αλλά και σε άλλους σχεδιαστές ανά τον κόσμο, να παρουσιάσουν στο Παρίσι τις δημιουργίες τους.

Η Αλεξάνδρα Αποστολίδου αποφοίτησε σαν σχεδιάστρια μόδας το 2011. Είναι γεννημένη στην Αυστραλία και άνθρωπος χαμηλών τόνων.
H κολεξιόν που παρουσιάστηκε ήταν η διπλωματική της εργασία με τον τίτλο “A Comfortable Silence“.  

Η Αλεξάνδρα σε μια συνέντευξή της είπε τα παρακάτω:
«Ήθελα να μεταφέρω στη σωματική, συναισθηματική και οπτική αναπαράσταση της σιωπή στα ρούχα. Όλα τα ενδύματα δεν έχουν  πιασίματα, τα χρώματα είναι ψυχρά και un-interuptive και το ύφασμα που χρησιμοποιήθηκε είναι μαλακό στην αφή και απαλό στο μάτι. Τα υφάσματα είναι όλα βαμμένα στο χέρι. Η διαδικασία βαφής  έγινε με μια μέθοδο της οργανικής φύσης, έτσι ώστε το χρώμα να απλωθεί απαλά μέσα στο ύφασμα. Όλες αυτές οι διαδικασίες εξηγούν και τον τίτλο της κολεξιόν ‘Άνετη σιωπή’!»

alex apost1
alex apost2


Ποιες ήταν οι  στιλιστικές και πολιτιστικές επιρροές της έμπνευσης;

«Αυτές ήταν πραγματικά ατελείωτες. Αλλά νομίζω πως  κατά το σχεδιασμό κοιτούσα πάντα τα σχήματα και τις μορφές του ιαπωνικού Avant Garde στυλ. Την πρωτοπορία και τις πρακτικές διαμόρφωσης των θεών της δημιουργίας Rei Kawakubo και Yohji Yamamoto. Σ την διαδικασία της έμπνευσης και της δημιουργίας, η συναισθηματική αλλά και οπτική γωνία που έχω για τη φωτογραφία, την αρχιτεκτονική, τα αντικείμενα, ακόμα και για τις συζητήσεις, έχει εξαιρετική σημασία για μένα.»

Τι υλικά, ειδικές λεπτομέρειες και τεχνικές χρησιμοποιείς;
«Τον τελευταίο καιρό έχω πειραματιστεί με όλα τα είδη του μεταξιού. Αγαπώ όλες τις βαφές των υφασμάτων και χρησιμοποιώ πολλούς διαφορετικούς τύπους και στυλ.  Για παράδειγμα, το βούτηγμα στη βαφή και το shibori. Το πιο ενδιαφέρον ήταν τα παγωμένα χρώματα. Όταν τοποθετήσετε διαφορετικές σκόνες χρωμάτων πάνω στον πάγο και έπειτα τις πασπαλίσετε πάνω στο ύφασμα, ο πάγος λιώνει και ποτίζει τις ίνες και μπορεί να δημιουργήσει καταπληκτικά πράγματα. Στη δημιουργία μιας όμορφης οπτικής υφής με τη βαφή μου αρέσει να τονίζω  την ένταση και την οξύτητα, λόγω και της αγάπης μου στα διάφορα υλικά.»

Μετά την παρουσίαση στο Παρίσι τι ελπίζεις να κερδίσεις, ποιο είναι το επόμενο βήμα;
«Ελπίζω να κάνω όσο το δυνατόν περισσότερες διεθνείς επαφές και να νιώσω πραγματικά τι σημαίνει τελικά να παρουσιάζω το δικό μου έργο στον κλάδο μου.
Περίμενα πάρα πολύ μια τέτοια ευκαιρία, έτσι ώστε κάποιος να μου πει πως είναι ώρα να ξεκινήσω την πορεία μου και να αρχίσω να διαβαίνω αυτόν τον μακρύ δρόμο!»  

Editor: Γ. Ευθυμίου

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *