Γάμος & Βάπτιση

Τα έξοδα του γάμου και πώς να τα υπολογίσετε

Συντάκτης  | 

Τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο προκαλεί η οργάνωση του και τα έξοδα του γάμου και πώς να τα υπολογίσετε. Όχι μόνο στους μελλονύμφους άλλα και στις οικογένειες τους.
Κατά την προετοιμασία στα έξοδα του γάμου και πώς να τα υπολογίσετε συναντάτε τις περισσότερες δυσκολίες και εμπόδια. Συχνά προκύπτουν από τον λάθος υπολογισμό του κόστους. Σας παρουσιάζουμε σε γενικές γραμμές τις προετοιμασίες ενός γάμου και κατά προσέγγιση το κόστος τους.

Νυφικό

Είναι το πιο σημαντικό στοιχείο και παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο, καθώς χωρίς την ικανοποίηση της νύφης γάμος δεν γίνεται… Η επιλογή του είναι η μεγαλύτερη δαπάνη και το χρώμα του είναι αυτό που καθορίζει όλο το ύφος του γάμου. Επιλέξτε το με βάση το γούστο, το στυλ, τα χρώματα του δέρματος και των μαλλιών, καθώς και το ύφος που θέλετε να έχει όλος ο γάμος. Το κόστος των νυφικών ποικίλει, ανάλογα με τις επιλογές της νύφης. Αν επιλέξετε ενοικίαση, θα πρέπει να υπολογίζετε από 650 μέχρι 1.300 ευρώ, ενώ οι τιμές πώλησης ποικίλουν. Πολλές φορές γίνονται και bazaar όπου μπορείτε να βρείτε διαμαντάκια!

Γαμπριάτικο Κοστούμι

Για τον γαμπρό τα πράγματα είναι σχετικά πιο απλά και εύκολα. Προσέξτε το πουκάμισο να είναι μονόχρωμο σε ανοικτό χρώμα. Γραβάτα, παπιγιόν ή φουλάρι, επιλέγετε ανάλογα με το ύφος του γάμου. Τα παπούτσια πρέπει να έχουν ίδιο χρώμα με τη ζώνη. Η γαμπριάτικη εμφάνιση πρέπει να συμβαδίζει αρμονικά με το νυφικό και να ταιριάζει στο στυλ. Οι τιμές του κοστουμιού ξεκινούν από τα 250 ευρώ.


Επιλέξτε τις βέρες των ονείρων σας, που θα σφραγίσουν την αγάπη σας!   

Χτένισμα-μακιγιάζ

Στο γάμο όλοι μιλάνε για τη νύφη, γι’ αυτό τη σημαντικότερη μέρα της ζωής της θα πρέπει να είναι αψεγάδιαστη. Είναι φυσικό λοιπόν να απαιτεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τα μαλλιά της. Οι τιμές προκύπτουν έπειτα από συνεννόηση με το κομμωτήριο για τα δοκιμαστικά χτενίσματα και το τελικό χτένισμα του γάμου. Ένας μέσος όρος τιμών για τα κομμωτήρια είναι περίπου τα 300 ευρώ.
Για τη μέρα αυτή οι νύφες, εκτός από το κομμωτήριο, επισκέπτονται και αισθητικό για το «γαμήλιο μακιγιάζ». Οι τιμές εδώ κυμαίνονται περίπου στα 150 ευρώ.

Δώρο κουμπάρων

Τέλος το δώρο των ανθρώπων που θα σας ενώσουν με τα δεσμά του γάμου. Τα περισσότερα ζευγάρια για το δώρο αυτό, διαθέτουν ένα ποσό περίπου στα 300 ευρώ, πάντα μετά από συνεννόηση μαζί τους.

Προσκλητήρια

Όλοι οι καλεσμένοι, ανεξαρτήτως αν έρθουν στο γάμο ή όχι, θα δουν το προσκλητήριο. Γι’ αυτό θα πρέπει να δοθεί αρκετά μεγάλη έμφαση και σε αυτό. Πρέπει να είναι αρκετά όμορφο και εντυπωσιακό. Οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα με τη ποιότητα του χαρτιού, το τύπωμα και τα άλλα υλικά που χρησιμοποιούνται (δαντέλα, κορδέλες, στολίδια). Μπορούμε να βρούμε προσκλητήρια από 0,80€ έως 5 ευρώ ανά τεμάχιο.
*Αν δεν θέλετε τίποτε ιδιαίτερο, θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα και πιάνει το χέρι σας, μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας. Αυτό που χρειάζεται είναι ένα καλό ποιοτικά χαρτί και ένας συμβατικός εκτυπωτής γραφείου. Το κόστος ενός τέτοιου προσκλητηρίου μπορεί να ξεκινήσει από τα 0,25 ευρώ.

Μπομπονιέρες

Οι μπομπονιέρες είναι αυτές που πολλοί έχουν να θυμούνται από έναν γάμο και συνήθως τις κρατούν για αναμνηστικό. Ο αριθμός των κουφέτων είναι πάντα μονός 5-7-9 κλπ. Μία απλή μπομπονιέρα με ένα τούλι ή πουγκί με 5 κουφέτα ξεκινά από 0,60 ευρώ και μπορεί να φτάσει τα 5 ή 6 ευρώ.
*Εάν πάλι δεν έχετε πολλούς καλεσμένους μπορείτε να τις φτιάξετε και αυτές μόνοι σας. Πρόκειται για πολύ πιο οικονομική λύση. Πρέπει βέβαια να έχετε άτομα που είναι πρόθυμα να βοηθήσουν. Μπορείτε να αγοράσετε από καταστήματα με είδη χειροτεχνίας τούλια, μεταξωτές οργάντζες, πρωτότυπα κουτάκια και πολύχρωμα πουγκιά για τη βάση της μπομπονιέρας. Μπορείτε αυτά να τα συνδυάσετε σε ο,τι χρώμα θέλετε με κορδέλες ή κορδόνια επιλογής σας και με όποιο διακοσμητικό εσείς επιθυμείτε (Swarovski, μεταλλικά, ξύλινα, ακρυλικά, λουλούδια και πολλά ακόμα σχέδια).

Ανθοστολισμός

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν μικρότερες ποσότητες λουλουδιών στη διακόσμηση. Επιλέγουν υλικά πιο οικονομικά, όπως φαναράκια με κεριά, οργάντζα, τούλι και γυάλες. Το κόστος μπορεί να μειωθεί έως και 50%. Τα φυσικά λουλούδια προτιμούνται στις ανθοστήλες, το αυτοκίνητο και την ανθοδέσμη. Ενδεικτικά ξεκινά το κόστος τους από τα 250 ευρώ, ανάλογα με τη ποσότητα και τη ποικιλία των λουλουδιών (μην ξεχνάτε ότι τα λουλούδια που είναι εκτός εποχής είναι πολύ πιο ακριβά). Μια νυφική ανθοδέσμη κοστίζει από 60 ως 80 ευρώ.

Δεξίωση

Όλοι λένε ότι θέλουν μία λιτή δεξίωση με την οικογένεια και 10 φίλους, σχεδόν πάντα όμως οι προσκεκλημένοι φτάνουν τουλάχιστον τα 200 άτομα. Υπάρχουν επιλογές για κάθε βαλάντιο, αίθουσα εκδηλώσεων που μπορεί να καλύψει έως και 700 άτομα ή και παραπάνω. Κατά προσέγγιση το κόστος ανά άτομο μπορεί να κυμανθεί από 13 ευρώ και πάνω. Για τη μουσική, ένας DJ κυμαίνεται περίπου στα 300 ευρώ ή μια ορχήστρα έως και 2.000 ευρώ. Κοιτάξτε επίσης και την επιλογή του catering εάν έχετε έναν μεγάλο χώρο ή κήπο.

Γαμήλια τούρτα και γλυκά

Η τούρτα μπορεί να παραληφθεί, εάν όμως την θέλετε να υπολογίζεται μαζί με τα γλυκά που θα κεραστούν στην αίθουσα δεξιώσεων περίπου από 300 ευρώ. Εξαρτάτε πάντα από τις απαιτήσεις σας, το μέγεθος και τα άτομα που έχετε καλέσει στην αίθουσα δεξιώσεων.

Φωτογραφίες και βίντεο

Τελικά το μόνο που θα μείνει για το ζευγάρι να θυμάται το γάμο του είναι οι φωτογραφίες, το βίντεο και το ταξίδι του μέλιτος. Δώστε πολύ μεγάλη βάση πριν επιλέξετε την κατάλληλη ομάδα φωτογράφων. Ελέγξτε την εμπειρία τους, τη σχέση ποιότητας-τιμής και τα πακέτα παροχών.
Για παράδειγμα ένα ενδεικτικό πακέτο περιλαμβάνει: ψηφιακή φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση στην εκκλησία, δειγματολόγιο, άλμπουμ, περίπου 90 φωτογραφίες 15Χ21cm από τις οποίες οι 4 ασπρόμαυρες, 4 φωτογραφίες 20Χ30 cm ασπρόμαυρες, 2 φωτογραφίες 20Χ30cm ψηφιακά επεξεργασμένες και 3 DVD με εξώφυλλο και τίτλους πλήρως μονταρισμένο. Το πακέτο ξεκινάει από τα 500 ευρώ περίπου. Εάν επιλέξετε ψηφιακό άλμπουμ και περισσότερες φωτογραφίες το κόστος ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 1.200 ευρώ. Βέβαια πρέπει πάντα να έχετε υπόψιν σας και την φήμη του φωτογράφου και της ομάδας του. Ένα “όνομα” θα σας κοστίσει πολύ πιο ακριβά από έναν απλό φωτογράφο της γειτονιάς και τα δύο άτομα πολύ πιο λίγο από τα τέσσερα που θα πλαισιώνουν κάθε λεπτομέρεια. Το αποτέλεσμα που θα δείτε όμως στις φωτογραφίες θα είναι πολύ διαφορετικό.

Γενικά τα βασικά έξοδα του γάμου κυμαίνονται περίπου στα παραπάνω επίπεδα, αλλά πάντα εξαρτώνται από το βαλάντιο κάθε ζευγαριού και των επιθυμιών του!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *