Μαρία Πευκιανάκη Χειρουργός Οφθαλμίατρος
 
Τρικαλινή Παράδοση
 

Τέχνη & Πολιτισμός

«Πέπλο» ειρήνης πάνω από το Βερολίνο

Συντάκτης  | 

Ένα έργο τέχνης για τα 30 χρόνια από την πτώση του Τείχους στο Βερολίνο.

Ένα έργο τέχνης αποτελούμενο από εκατοντάδες χιλιάδες μηνύματα ειρήνης. Το έργο αυτό «ξεδιπλώθηκε» μπροστά από την πύλη του Βραδεμβούργο. Έχουν περάσει 30 έτη από την πτώση του τείχους του Βερολίνου.

Το έργο ονομάζεται «Visions In Motion» («Οράματα σε κίνηση») και «σκέπασε» τη Λεωφόρο της 17ης Ιουνίου, μπροστά από την περίφημη πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο. Το δημιούργησε ο Πάτρικ Σερν (Patrick Shearn) και αποτελείται από περισσότερα από 100.000 ιδιόχειρα μηνύματα.  έχει τοποθετηθεί μια εντυπωσιακή εγκατάσταση με τίτλο «οι όψεις της κίνησης».

Οι εορτασμοί για την 30η επέτειο της πτώσης του τείχους κορυφώνονται την επόμενη εβδομάδα. Το τεράστιο «δίχτυ» με τα μηνύματα είναι μέρος τους. Ο καλλιτέχνης, που έχει ως βάση του το Λος Άντζελες, έχει δημιουργήσει παρόμοια installations και αλλού στον κόσμο. Οι εκδηλώσεις για την επέτειο της πτώσης του τοίχους του Βερολίνου θα διαρκέσουν μέχρι της 10 Νοεμβρίου.

Ο Σερν είπε στο Associated Press ότι με το έργο του θέλει να μεταφέρει τη δυναμική ενός κόσμου που αλλάζει. Όπως κινούνται τα μηνύματα με τις ριπές του ανέμου. Ανάμεσα στα μηνύματα διαβάζει κανείς φράσεις όπως «η αγάπη νικά». «Επανάσταση» και «Ελπίζω το τείχος που υπάρχει μέσα στα μυαλά των ανθρώπων να εξαφανιστεί κι αυτό».

cnn