Μαρία Πευκιανάκη Χειρουργός Οφθαλμίατρος
 
Τρικαλινή Παράδοση
 

Business

Ο Σκλαβενίτης εισέρχεται στις ηλεκτρονικές πωλήσεις

Συντάκτης  | 

Σκλαβενίτης - caremarket

 

Με την εξαγορά της ηλεκτρονικής πλατφόρμας caremarket.gr, ο Σκλαβενίτης επιδιώκει να μπει δυναμικά στον χώρο των ηλεκτρονικών πωλήσεων.

Την ηλεκτρονική πλατφόρμα caremarket.gr, εξαγόρασε η εταιρία Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης, από την Yoda Α.Ε.. Στόχος της εξαγοράς είναι η σταδιακή μετάβαση της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ σε μία νέα, ψηφιακή εποχή. Η πλατφόρμα θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, με τους χρήστες της να αποκτούν, σταδιακά, πρόσβαση σε ένα διευρυμένο πλήθος προϊόντων.

Η πλήρης ενσωμάτωση της πλατφόρμας στην επιχείρηση θα επιτευχθεί, ιδανικά, σε μικρό χρονικό διάστημα. Οι 50 εργαζόμενοι της ηλεκτρονικής πλατφόρμας caremarket.gr θα απορροφηθούν πλήρως από την εταιρία. Εξάλλου, η εταιρία σχεδιάζει μακροπρόθεσμα να ενισχύσει τις υπηρεσίες logistics της πλατφόρμας, δημιουργώντας νέα σημεία διανομής των προϊόντων.

Η πρόθεση Σκλαβενίτη να δραστηριοποιηθεί στο ηλεκτρονικό εμπόριο είχε γίνει γνωστή από το φθινόπωρο του 2018. Με την απόφαση της διοίκησης να επιλέξει τελικά την εξαγορά μιας έτοιμης πλατφόρμας από το να δημιουργήσει εκ του μηδενός μία νέα –όπως ήταν η αρχική πρόθεση– η ΕΥΣ δείχνει ότι θέλει να κινηθεί το επόμενο διάστημα πιο γρήγορα στο πεδίο αυτό, όπου ήδη οι ανταγωνιστικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχουν πλούσια δραστηριότητα. Έτσι, ο Όμιλος θέλει να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της αλλαγής, θέτοντας τα θεμέλια για το εγχώριο ηλεκτρονικό εμπόριο στα σούπερ μάρκετ.

Από τον Όμιλο Σκλαβενίτη, ο κ. Λάμπρος Παπακοσμάς δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θέτοντας σταθερά σε προτεραιότητα τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των καταναλωτών, στόχος της Επιχείρησης είναι να ενισχύσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες, πάντα με βάση το μοντέλο εμπορικής λειτουργίας και φιλοσοφίας που ισχύουν από την πρώτη ημέρα ίδρυσής της. Η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί το πρώτο βήμα της Επιχείρησης προς τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ώστε όλοι οι καταναλωτές να μπορούν να βρίσκουν και σε online περιβάλλον μία ευρεία ποικιλία προϊόντων σε τιμές «τόσο φθηνά όσο πουθενά» και την άριστη ποιότητα Σκλαβενίτης».

Σήμερα, ο Όμιλος Σκλαβενίτης αριθμεί 497 καταστήματα και 28.300 εργαζόμενους.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, ποικιλία απόψεων, αγάπη για το καλό design, λάτρεις του lifestyle και πολύ όρεξη για δουλειά. Discover our world. Live every moment. Design your life.