Μόδα

Αλλαγή για τις τσάντες Louis Vuitton

Συντάκτης  | 

 

Το 1853, η τελευταία αυτοκράτειρα της Γαλλίας, η αυτοκράτειρα Ευγενία προσέλαβε τον Louis Vuitton. Έναν κατασκευαστή αποσκευών για να δημιουργήσει τις βαλίτσες και τις τσάντες που χρειαζόταν για τα ταξίδια της. Έρχεται νέα αλλαγή στις τσάντες. 

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, το όνομα του Louis Vuitton είχε γίνει γνωστό σε όλους τος ανθρώπους της υψηλής κοινωνίας. Οι οποίοι τον επέλεγαν για να τους δημιουργήσει τις αποσκευές που χρειάζονταν. Αριστοκράτες και celebrities όπως η Audrey Hepburn και ο Cary Grant της εποχής εμπιστεύονταν στον κατασκευαστή Louis Vuitton τη δημιουργία των αποσκευών τους αλλά και στις τσάντες. Οι οποίες μάλιστα συνδύαζαν υψηλή αισθητική και άριστη ποιότητα. Ανάμεσα στους πελάτες του Louis Vuitton ήταν ο Ernest Heminway. Και ο δούκας και η δούκισσα του Windsor οι οποίοι δεν αποχωριζόντουσαν τις τσάντες του καλλιτέχνη. Ποιά η αλλαγή στις νέες τσάντες Louis Vuitton;

Louis Vuitton

Μία από τις πιο κλασικές τσάντες του σχεδιαστή μάλιστα, η Noé τσάντα, δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 1932. Δεν προοριζόταν για να τοποθετούν οι γυναίκες το πορτοφόλι ή τα κλειδιά τους όπως θα φανταζόταν κανείς. Αλλά από τότε μέχρι και σήμερα, οι τσάντες και οι αποσκευές του οίκου Louis Vuitton έχουν γίνει συνώνυμο της κομψότητας, της πολυτέλειας και της γαλλικής φινέτσας. Με γυναίκες από όλο τον πλανήτη να ονειρεύονται να αποκτήσουν μία τσάντα.

Νέα σελίδα στον οίκο Louis Vuitton

Μία νέα σελίδα φαίνεται πως ετοιμάζεται να γραφτεί στην ιστορία του οίκου. Όπως ανακοίνωσε ο CEO του οίκου Bernard Arnault. Ο οποίος ταξίδεψε στην Αμερική με σκοπό να κόψει την κορδέλα του νέου Louis Vuitton εργαστηρίου στο Τέξας μαζί με τον Donald Trump. Το νέο εργαστήριο του οίκου βρίσκεται μία ώρα μακριά από το Ντάλας. Σε ένα ράντζο με 14 δαμάλια και έναν ταύρο.

Αυτή η αλλαγή βέβαια φαίνεται πως έχει δυσαρεστήσει αρκετούς από τους λάτρεις του οίκου.Οι οποίοι έσπευσαν να σχολιάσουν πως οι τσάντες Louis Vuitton δεν θα είναι ξανά οι ίδιες. Φυσικά, όπως έχουν δηλώσει οι άνθρωποι που εργάζονται στον οίκο δεν πρόκειται να υπάρχει καμία διαφορά στην ποιότητα των τσαντών. Σε αυτές τις τσάντες που δημιουργούνται στη Γαλλία σε σχέση με εκείνες που δημιουργούνται στο Τέξας. Ωστόσο, πολλές γυναίκες υποστηρίζουν πως οι τσάντες δεν θα αποπνέουν πια τον ίδιο γαλλικό αέρα. Δεν θα αποπνέουν την ίδια φινέτσα όπως παλαιότερα.

Elishia Lockwood

Όπως δήλωσε στο InStyle, η Elishia Lockwood, μία γυναίκα από την Αμερική που συλλέγει τσάντες Louis Vuitton από τα 13 της χρόνια. Εκείνη έχει στη συλλογή της μία τσάντα του οίκου την οποία έχει αγοράσει από το Παρίσι. Κάθε φορά που την κρατά το συναίσθημα είναι διαφορετικό. Κάτι το οποίο δεν ξέρει εάν θα συμβαίνει και με τις τσάντες  που θα δημιουργούνται στο Τέξας.

Ένα επιπλέον μειονέκτημα είναι πως οι τεχνίτες που εργάζονται για τον οίκο στο Παρίσι έχουν πολύ μεγάλη εμπειρία στο να κατασκευάζουν τσάντες και αποσκευές. Σε αντίθεση, το νέο εργοστάσιο της στο Τέξας πρόκειται να απασχολεί ντόπιους τεχνίτες. Θα περάσουν από μία εκπαίδευση διάρκειας δύο εβδομάδων.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή η αλλαγή φαίνεται πως έχει δυσαρεστήσει τους fans του οίκου, οι οποίοι αρνούνται να αγοράσουν μία Luis Vuitton που θα γράφει στην ετικέτα “Made in U.S.A”.

instyle

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!