Γεύσεις

Μια ιδιαίτερη σαλάτα “πίνα κολάντα με κοτόπουλο”

Συντάκτης  | 

 Μια άκρως γευστική, χορταστική και δροσερή σαλάτα πίνα κολάντα με κοτόπουλο. 

Από τον Γιώργο Τσούλης.

 

ΥΛΙΚΑ για τη σαλάτα:

1 κιλό στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε χοντρές πλάγιες φέτες

130 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

2 αυγά, large

70 γρ. καρύδα, τριμμένη

Αλάτι

Πιπέρι

Για τη σάλτσα καρύδας:

120 ml γάλα καρύδας

Χυμό από 2 lime

Ξύσμα από 1 lime

Αλάτι

Πιπέρι

Για την σύνθεση:

1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κάθετες φέτες

230 γρ. ανανά, κομμένο σε χοντρά κομμάτια

1/2 μαρούλι, τα φύλλα του ολόκληρα

Για το σερβίρισμα:

Καρύδα, τριμμένη

Φιστίκια, peanuts

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ για τη σαλάτα πίνα κολάντα

1.Σε ένα πιάτο ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και το πιπέρι και τα αναμειγνύουμε. Σε ένα δεύτερο πιάτο σπάμε και ρίχνουμε τα αυγά και σε ένα τρίτο αδειάζουμε την τριμμένη καρύδα.

2.Έπειτα, παίρνουμε τις φέτες κοτόπουλου και τις πανάρουμε. Αρχικά τις βουτάμε στο μείγμα με το αλεύρι. Αμέσως μετά, τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι και τις βουτάμε στο αυγό φροντίζοντας να πιάσει γύρω γύρω. Τέλος, τις βουτάμε στην τριμμένη καρύδα και τις τοποθετούμε σε ένα μικρό ταψί του φούρνου που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

3.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για περίπου 12 λεπτά.

4.Στη συνέχεια, στο μπολ που θα σερβίρουμε ρίχνουμε το μαρούλι, τις πιπεριές, τον ανανά και το κοτόπουλο και λίγο πιπέρι.

5.Ύστερα, σε ένα μικρό μπολ φτιάχνουμε το dressing ρίχνοντας το γάλα καρύδας, το χυμό και το ξύσμα από το lime και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και το αφήνουμε στην άκρη.

6.Τέλος, αδειάζουμε ομοιόμορφα το παραπάνω dressing στο μεγάλο μπολ, πασπαλίζουμε με την τριμμένη καρύδα και το φυστίκι και σερβίρουμε.